keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2009

Kyllä se on niin että nyt on kesä. Koskapa hyttynen ja sen pari kaks kolme sataa tuhatta parasta kaveria ovat heränneet ja haluavat päästä lähelle. Ihan iholle asti. Joten se on kesä nyt.

Kesän kunniaksi valmistui kiva pari keikkuvan keltaista sukkaa.


Kai-Mei
Malli: Cookia A./Sock Innovation
Lanka: Merino Sock, Orange Sorbet
Puikot: 2,5 mm
Fiilis: hippati hei!

Kun sain Sock Innovation kirjan päätin heti ensimmäisenä tehdä Kai-Mei sukat. Tai siis halusin Kai-Meit ja tilasin kirjan. Toisaalta kirjassa on niin paljon toteuttamisen arvoisia sukkia että yhtä hyvin voisi neuloa ne vaikka kirjassa esitellyssä järjestyksessä.

Langaksi tilasin Ninnukalta ei yksiväristä, ei semi-solidia vaan kirjavaa. Mutta vain sopivasti kirjavaa. Ja sehän toimii sukassa kuin, kuin, mikäs se nyt olisi sopiva kielikuva? Lanka oli tiheydeltään just passeli ja sitä oli reippaasti vaikka aluksi vähän mietityttikin 10 metrin ero ohjeen menekin ja vyyhdin metrin välillä.

Vasemman jalan sukan ohjeessa on sitten muuten pieni virhe. Itse en ollut tsekannut sitä ja kantapään tehtyä piti hetken aikaa tsuubata silmukoiden järjestelyä. Laitoin ne sitten jotenkin ja hyvin siitä sitten selvittiin. Mutta kannattaa katsoa korjattu ohje Interweaven sivuilta.

Lisäksi mun jalkaterä on sen verran lyhyt että olisi pitänyt olla vielä yksi mallikerta tuota jalkasyrjän kuviota että kärjen kavennukset olisivat menneet silleen kuvion jatkumona. Ei olisi varmaan haitannut vaikka olisi nitkuttanut kakkosmillisillä puikoilla niin sitten olisi varmaan saanut sen yhden mallikerran lisää (nyt on seitsemän) ja varren joustinneuleen napakammaksi (kolme oikein ja kolme nurin joustin on aikas venyväistä). Saas nähdä kuinka äkkiä se lörpähtää täysin.

Niin ja kukapa estää käyttämästä sukkia väärissä jaloissa? Paitsi että ne istuu paremmin jalkaan ollessaan oikein...

Sitten voisikin tehdä seuraavat sukat. *Paitsi eka kyllä voisit tehdä sen Kaurapuurotakin ekan etukappaleen valmiiksi.*

ps. Pakko vähän nalkuttaa: Avotakan tekijöille pieni huomautus että virkkaaminen ja neulominen ovat eri asioita.

16 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä kaunis sukkamalli! :) Ja ihana väri sinun sukissasi! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan aurinkoiset! Tein itse ensin oikean sukan ja vasemman sitten peilikuvaksi ilman ohjetta joten en kiinnittänyt huomiota virheeseen. Enkä kantapäähän enkä kärkikavennuksiin, koska tein ne niin kuin aina teen... Ja mulla on kans 7 kuviokertaa (myös pienikoipinen), mutta silti kärkikavennukset jatkuu sillein nätisti kuvion perään. Joskus on näköjään hyötyä siitä, ettei jaksa lukea ohjetta ;)

  VastaaPoista
 3. Meinasitkos tasta lahtien hiipia sukkasillasi? Eihan tuommoisia tekeleita voi piilottaa mihinkaan kenkiin.

  VastaaPoista
 4. Upeat ovat! Kyllä noilla sopii pyörähdellä. Mitä, onko Avotakassa oltu noin perillä asioista? Aijai.

  VastaaPoista
 5. Mutta nythan itikat ja niiden megatriljoonat kaverit kuppaa jalkasi noista houkuttelevista reiista. Avotakkahan on varsinaisesti kait sisustuslehti. Muut asiat ovat sitten silleen talleen. Minakin odotan sita takin kehittymista.

  VastaaPoista
 6. Ihanat aurinkosukat!
  Ja kesäisen keveät niistä tekee myös nuo "reiät" tuossa kuviossa...hauskat;o)

  VastaaPoista
 7. On se vaan jännä nähdä muiden tekemiä projekteja langoista jotka itse on värjännyt. (oliko nyt tarpeeksi hankalasti sanottu?) Toi lankahan sopii tosi hyvin noihin sukkiin. :) Nyt on kyllä pakko värjätä itsellekin keltaista sukkalankaa.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanan kesäiset sukat! Kaunis malli, ja väri aivan ihana :)

  VastaaPoista
 9. Hah! Sama tuli mieleen selatessa lehteä, odotin innolla neulottua mattoa!

  Ja aivan ihanat sukat. Malli on hauska ja lanka hurmaava.

  VastaaPoista
 10. Suloiset sukat. Voipi olla että niille on käyttöä tänä kesänä, jos nimittäin sää jatkuu tällaisena, tuumaalee eräs, joka nukkuu vieläkin villasukat jalassa.

  VastaaPoista
 11. mari: tää ON kiva malli ja väri on niin kesäinen!

  villasukka: tai sitten mulla on jäänyt joku kavennus jossain tai jottain ettei ne osu kohilleen. no, mutta mitäs tosta, kukapa niitä nyt nin läheltä tuijottelee?

  elena: jos hankkisi jotkut läpsyt joista näkyisi? menee muuten pohjat likaisiksi

  outi: jos passaa pari tanssiaskelta ottaa. avotakan kansi julistaa: neulo kesäkassi tms. ja sisäsivuilla sitten virkataan.

  lissu: ne taitaa ottaa senkaa oli sukissa reikiä eli ei...kässäily on kato nyt niin rentikästä että pittää sitä tunkea sisustuslehtiinkin :DD

  iinu: tuo reikäkuvio on kiva ja itseasiassa helppokin

  nina: tämä oli kiva lanka neuloa, ja värityskin sopivan eläväinen. se vihreä onkin sitten vähän railakkaampi, saas nähdä miten käy!

  mammutin jälkeläinen: orange sorbet nimi passaa langalle oikein hyvin, se on sellaista muussattua appelsiinia

  VastaaPoista
 12. On ne kyllä nätit!

  VastaaPoista
 13. Ihanat sukat!

  Nyt kyllä alkoi vähän nuo omat eilen valmistuneet epäilyttää, kun en itse huomannut tuota virhettä ohjeessa... Pitänee katsella tarkemmin niitä tänään kotiin mennessä.

  VastaaPoista
 14. Ihanan aurinkoiset sukat! Ja lanka on just eikä melkein; ei tosiaan liian kirjavaa, muttei tylsän yksiväristäkään.

  Hyvä kun on noi tuuletusaukot kesähelteitä varten :D (jos niitä helteitä siis ikinä ees tulee, huoh...)

  VastaaPoista
 15. Kesäkeltaiset ja kauniit. Jos minulla olisi niin kauniit sukat kävelisin sukkasillaan päivät pitkät.

  VastaaPoista
 16. Hirrmuisen nätit nämä! Malli on aivan upea ja tuo väri sopii niihin kuin nakutettu. Olispa ihana itekin tehdä jotain tämmösiä, mutta en oo vielä onnistunu tulkitsemaan englannin kielisiä ohjeita oikein :(

  VastaaPoista