perjantaina, toukokuuta 29, 2009

Nyt vaikuttaa hieman siltä että se sopivainen neuletakki on lyötynyt. Ainakin puikot on kaiveltu esiin, ja aikaa sitten Colourmartilta tilattu silkkilanka on päässyt käyttöön. Rakkautta on ilmassa!

Tosin väri taitaa tulla vaihtumaan padassa kunhan takin tekele on valmis. Mua ei tämmönen vaalean kaurapuuron värinen niin hirmusesti viehätä. Saattapi joku tietty kysyä että mikäs tässä mallissa nyt niin haastavaa on, kun kerran sellaisen perään huutelin. Noh, pelkkää sileää neuletta. Erittäin haastavaa.

Olisihan mulla ollut mielessä yksi toinenkin takkimalli. Ja siihen olisi ollut sopivasti itse kehrättyä shetlanninvillan ja silkin sekoitetta. Suunnitelma karitui siihen että olin mennyt kehräämään liian ohutta lankaa! Eikä ollut kovin kauaa aikaa siitä kun pohdin opinko ikinä tekemään ohutta lankaa niitten köysien sijaan. No, nyt olen oppinut ja itken että liian ohutta...hah!

Menen takasin neulomaan ja odottelen josko se helle tulisi tännekin. Ei ole vielä näkynyt.

8 kommenttia:

 1. Minapa laitan sinulle vahan helletta. Ja ukkosta, joka roikottaa pilviaan tuossa vuoren paalla. Sadetta ette taida tarvita, mutta jos kaipaat, kylla sitakin taalta tulee. Ja takalainen sade ei olekaan mitaan tihuuttelua, vaan amparista kaatamista. Mitas muuta tahtoo han? On muuten nattia tuo liian ohut lanka. Mitan jos tekisit siita kaksinkertaista koytta. Siis ei. Ei sitten. Baci

  VastaaPoista
 2. lissu: vaihdetaanko se helle täkäläiseen kylmään tuuleen? Passaisko? Ja langan suhteen arvasit täysin oikein! Jos kerran on ohutta saatu kun sitä on halajattu niin ohutta se sitten on. KELE!

  VastaaPoista
 3. Hei, mitä lankaa tuo Colourmartin lanka oikein on? tilasin sieltä ihanaa kasmiria, edullista ja ihanan väristä... ompelulankaa :)
  Tuo näyttäis tosi kivan paksuselta.

  VastaaPoista
 4. .k: tää on oikeasti ompelulankaosastoa mutta kun laittaa kaksi ompelulankaa yhteen niin... tää oli sillä raw osastolla, 100% silkkiä, sellaista nypyläistä. mutta tää on tilattu joskus viime vuoden puolella joten en tiedä onko tätä enää. siellä silkkiosastolla jossain on aina välillä niitä värjättyä röpelöpintaisia silkkejä. ne on tosi ihania ja yleensä aina lopussa

  VastaaPoista
 5. Joo ei näy hellettä tälläkään puolella Oulua, kylmenee vaan. Pah. Mutta tuo neuletakkisi näyttää oikein hyvältä ja tuo kaurapuurokin miellyttää meikäläisen silmää. Jäämme siis odottelemaan mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 6. Tulee varmasti kaunis neule tuolla langalla. Ihan kaurapuuron värisenäkin :)

  Heh, eipä täälläkään mitään hellettä ole. Päivällä sentään paistoi aurinko, mutta tuuli oli melkoisen kova. Eilen oli aika ankea kotiutua, kun vettä satoi ja oli neljä astetta lämmintä. Tänään sentäs oli jo kesäisempi ilma.

  VastaaPoista
 7. .. Eli siis miun on pakko tilata lisää lankaa :)

  Kiitos vastauksesta.

  VastaaPoista
 8. Sama kokemus ohuen langan oppimisesta. Nyt kun haluaisi ja tarvitsisi tuhdimpaa tavaraa, sormet eivät tottele, vaan värkkävät aina vain ohuempaa... Tauko (pitempi sellainen) tekisi varmaan terää. Jospa kesän kehräisi taas pellavia.

  Ovela sävy tuo sinun punertava. Sikkinen kaurapuuro saattaa valmiina olla yllättävän hyvä :)

  VastaaPoista