sunnuntaina, toukokuuta 10, 2009

No, nyt päästään itse asiaan, lankaan. Niin, täällä ei edelleenkään neulota. Pari päivää sitten sain valmiiksi kaksi isoa vyyhtiä ihanaista shetlannin lampaanvillan ja silkin sekoitusta. Värit ovat vallan mainot mutteivät tietenkään halunneet olla yhteistyössä kameran kanssa.

Vyyhdeillä on yhteensä painoa vajaat 200 grammaa ja metrejä sellaiset 910.

Villasilkkisekoitetta oli hyvä kehrätä. Merinon jälkeen oli pieniä vaikeuksia kun kuitu olikin tyystin erilaista. Mutta kun vauhtiin pääsi, tuli sormien välistä helpoisti sellaista vahvan ompelulangan paksuista säiettä.

Kerratessa kuitu tuntui saippuaiselta, johtuiko sitten silkistä vai villasta,vaikea sanoa. Mulla on uuden tekniikan myötä tullut hankaluuksia kertaamisen kanssa. Ennen rullalta otettu lanka oli heti suoraa ja sileää, nyt oli kierrettä kertauksessa liikaa ja lanka sen mukaisesti kippuraista. Kyllä se kastelun myötä oikenee. Pitänee vielä hakea sitä sopivaista suhdetta millä mennä.

Parittomalla loppurullalla piti tehdä testi navajo-kertaamisesta. Siinähän yhdeltä rullalta tehdään kolmisäikeistä lankaa. Oikea käsi tekee lenkkejä ja vasen sitten ohjailee lankaa rullalle. Juutuupista katsoin vähän mallia ja sitten syvän itseluottamuksen varassa rukin ääreen. Ja kas, kans sehän onnistui!

Tosin se huitominen oli niin hassua että nauratti koko ajan kun lankaa rullalle huiteli. Pitää joskus kuvata kameran kanssa, niin näette.

Yllätyksekseni kolmisäikeinen ei ollut edes paksua, itseasiassa melki tykkään tästä enemmän kuin kaksisäikeisestä. Kuvista ei tietenkään hahmota langan paksuutta, mutta se on sellaista pikkasen Sisua ohkaisempaa.

Pihamaalle on ilmestynyt erinäisiä töröttäjiä:

Hyvää Äitienpäivää, erityisesti omalleni ja mummolle myös!

9 kommenttia:

 1. Ihanaa lankaa:-) Tuo najavo-kertaus on mulle ihan hepreaa...Mun aivot kieltäytyy ymmärtämästä sitä;-)

  Hyvää äitienpäivää sinnekkin!

  VastaaPoista
 2. villa lankala: kun eka kerran näin navajo-kertausta meinasi silmät muljahtaa ympäri: "mitä ihmettä se tekee????" sitten kun sitä tarkemmin katsoi ja kuunteli selitystä niin se aukeni. ja sitten viimeistään kun itse kokeili. mutta on se melkomoista huitomista kuitenkin :DDD

  VastaaPoista
 3. Ihanaa lankaa!

  VastaaPoista
 4. Oletpa kaunista ja ohutta saanut aikaan, onnittelut!
  Kertaushommassa minä luovuin huitomisesta; sen voi tehdä myös ihan pienellä ja lyhyellä virkkausotteella, pelkällä ranneliikkeellä. Siitä oli joku juutuubivideo, yritän etsiä sen ja lähettää vaikka linkin. Ketjukertaus on siitäkin mukava tapa, ettei jää niitä parittomia rullan loppuja.

  VastaaPoista
 5. Hei, miten olet Soile muokannut blogisi html-koodia, jotta otsikkokentän kuva on samalla linkki pääsivulle?

  Olen yrittänyt vastaava muutosta omaan blogiin, mutta ei oikein onnistu...

  VastaaPoista
 6. tiina: kiitos!

  pirle: kyllähän se sellaisella nätilläranneliikkeellä onnistuu, mutta huitomista se on silti :DD

  kitty kat: aijaa, siinäkö on linkki, en edes tiennyt. käy kattomassa siellä hallintapaneelissa jossa voi noita elementtejä määritellä, (vaihtaa kuvaa jne.) on varmaan joku ruksi niin linkki tulee. minen osaa muokata htmllää, joten homma lienee aika yksinkertainen :D

  VastaaPoista
 7. Oon kyllä yrittänyt kaiken näköistä, mutta en oo vielä löytänyt konstia.

  Se on kuitenkin hyvä tietää, että olet tehnyt muutoksen ilman html-koodin peukalointia, niin tiedän etsiä hallintapaneelin kautta jippoa. =)

  VastaaPoista
 8. Sievää lankaa olet tehnyt!
  Mun pitäis hommata tuota kasvia oliko se sitten linnunsilmä?

  VastaaPoista
 9. satu.p: kevätlinnunsilmä taitaa olla se virallinen nimi. tuu käymään lapion kanssa. tarttee vaan pienen palasen ja kohta sitä on kaikkialla. se vihertää mukavasti kun kaikki muu on vielä maan alla piilossa ja jää sitten isompien jalkoihin pinnistääkseen taas seuraavana keväänä.

  VastaaPoista