keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2009

Kevätsalaatti-huivi
Lanka: Sirdar Baby Bamboo, 6 kerää
Koukku: 4,5 mm
Fiilis: hyväkivabra

Huhtikuun Suuressa Käsityölehdessä oli kiva shaalimalli, joka houkutti tarttumaan koukkuun. Kiirastorstaina äkkiä töitten jälkeen Villiinaan ja sitten vielä vauhdikkaammin kotia virkkaamaan.

Sirdarin Baby Bamboo on mielestäni aivan ihanaa lankaa, ja jos kylpisin rahassa hankkisin tätä säkkikaupalla. Mutta kun en kylve, niin tyydytään nyt sitten tähän huiviin. Lanka on niin ihanan pehmoista, pikkasen kiiltävää ja kaikkea ihanuutta sekä parhautta. Monesti kesken virkkaamisen piti vaan silitellä huivia ja toivoa että keristä tulisi mahdollisimman paljon.

Tää olisi aikalailla unelma lanka siihen Voguen pylpyrätakkiin/liiviin. Liiviin suunnittelemani Sublime kun silmuuntuu aika helposti, ja ne pitkät langan kierrot siinä reunassa olisivat hetkessä pahan näköiset. Tässä langassa on sen verran tiivis pinta että sen silmuutumiseksi saisi tehdä töitä.


Huivia virkatessa iski kyllä aika paha päähännousema virkatusta päiväpeitosta. Mun mummo oli tosi pro virkkauksessa ja virkkasi ties kuinka monta päiväpeitettä ja kaikkea muutakin. Ja hämmästyttävän pienellä koukulla. Joten tällä perimällä kyllä pitäisi onnistua minultakin? Ehdottomasti näitä samoja pylpyröitä, ja sitten vaikka Esiton virkkauslankaa ja ehkä hieman lehmän hermojakin?

14 kommenttia:

 1. ompa ihanan kesäiset, jäätelövärit:)upea.

  VastaaPoista
 2. Niin, miten ne mummot on jaksaneet tehdä niin himputin paljon niitä päiväpeittoja!? Meidänkin perheestä löytyy lukuisia molempien mummojen tekemiä peittoja. Melkoista lehmänhermoisuutta!
  Jotenkin aika karkkisa tämä huivi, melkein suuhunsa laittaisi.

  VastaaPoista
 3. Hieno,värikäs,keväinen:-)

  VastaaPoista
 4. julia: tai vaahtokarkkeja?

  maiju: mummot ovat uskomattomia. ja se vauhti millä mummo virkkasi, enkä edes muista että se olisi kovin paljoa ohjetta katsellut, posotti vaan menemään

  villa lankala: tää taitaa olla syntynyt siihen pahimpaa kevätangstiin :)

  VastaaPoista
 5. Kuohkea vappufiilis!

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi, minäkin tänään ihastelin kuviota kun selailin lehteä.

  VastaaPoista
 7. Vau, mitkä värit! Tosi upea huivi sopivasti vapuksi. =)

  VastaaPoista
 8. Konppaan, on ihana!

  VastaaPoista
 9. Kivan näköinen huivi, tulipa kova jätski-hinku yht´äkkiä.

  Olen vieläkin tosi utelias mitä niistä jämälangoista syntyy....

  VastaaPoista
 10. I-H-A-N-A!! Tykkään tosi paljon noista väreistä ja tuo malli on myös kiva. Katselinkin sitä käsityölehdessä mutta eipä olisi tullut mieleen värejä käyttää.

  VastaaPoista
 11. Hei, tunnustan: linkitin blogiisi omassa vappujutussani. Otin nimittäin onkeeni hyvästä topsin kehruun neuvostasi, kiitos!

  VastaaPoista
 12. Tosi soma. Mummojen jaksamista ihmettelen minäkin.

  VastaaPoista
 13. tiedosta kiitollinen1.28

  Heips, millaihan toi kuvio tehdään?

  VastaaPoista