lauantaina, maaliskuuta 21, 2009

Oli vähän fiilis että Paperinukkien kanssa tulee muitakin ongelmia kuin mahdollinen langan loppuminen.

Kaarrokkeen kavennukset hieman mietityttivät ennen puuhaan ryhtymistä, ja niin ne pahimmat pelot sitten kävivät toteen. Takakappale pönköttää pikkasen:

ja etukappale sitten sitäkin enemmän. Että-notta-juu. Plääh.

Jotenkin tätä nyt sitten pitäisi muokata. Kun tietäisi että miten. Auttaako jos teen kakkoskavennukset harvemmin? Ohjeessa koko kierros neulotaan kaksi yhteen. Vai pitäisikö ensimmäiset kavennukset tehdä jo ensimmäisen kuvion jälkeen? Laskeskelin että kahden nuken tai jopa kolmenkin poisto voisi tehdä taikoja. Eli jos kaventaisi ekan kuvion jälkeen pois 36 silmukkaa, nukkien jälkeen niinkuin ohjeessa ja sitten taas kolmannen kuvion jälkeen kuten ohjeessa. Pittääkö ekat kavenukset tehdä etu- ja takakappaleelle, muttei hihoihin, vai pitääkö kavennukset ripotella tasaisesti?

Ääääh, en tiedä. Onko kellään mitään vinkkiä? Rinnan ympärystä ei voi kaventaa koska sen jälkeen neule soi ja paukkuu. Tämän takia vihaan kaarrokeneuleita, mulle ei vaan mene jakeluun nämät kavennusjutskat.

19 kommenttia:

 1. Mielestäni pusero on oikein hyvä. Prässää ja pidä.

  VastaaPoista
 2. Mun järjen mukaan tuo paperinukkien, ehkä parin poisto kuulostaa järkevältä. Tosin meikäläisen neuvoihin ei ole aina luottamista...

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Minäkin pähkäilin sen kaarrokeneuleen kanssa kans. Kun ei se istu. Varsinkin jos olisin ohjeen mukaan sen tehnyt olisi lopputulos ollut kamala. Luulen että se kaventaminen vain rinnan ja selän alueelta voisi toimia. Ehdottomasti jotain kannattaa tehdä.

  VastaaPoista
 5. Katsopas itsekin tuota alempaa kuvaa, on tosi hyvän näköinen!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi15.48

  Minunkin mielestä on tosi hyvä tollasenaan! Jotenki tyttömäinen! Toki jos se ottaa pattiin ni se ottaa pattiin, eikä auta muu ku purkaa!

  Teija

  VastaaPoista
 7. tumppuset: ei se ole, eikä siihen auta prässääminen. ainoa mikä auttaa on purkaminen ja uudelleen neulominen

  villasukka: pitänee ottaa taskulaskin käteen ja järki päähän. jospa se sitä sumplimalla. jotenkin.

  hennak: minusta tuntuu että se pääsyyllinen on se viimeinen kavennuskierros, jolla kavennetaan koko kierros 2 yhteen. se vetää koko neuleen pussiksi. uskon että tulee parempi kun jakaa kavennettavat silmukat useampiin kavennuseriin niin ei tule sellaista kavennusköntsää keskelle. kunhan tässä päkerretään muutama tovi nähdään toimiiko teoria käytännössä

  pirjo: juu se kaarrokkeen kuvio näyttää hyvälle mutta istuvuus on ihan kamala. harmi etten ottanut kuvaa sivusta, jolloin se pussittavuus näkyisi kunnolla.

  VastaaPoista
 8. En valttamatta tekis asialle mitaan. Onko aina kaiken oltava sileaa ja sievaa?

  Tai voisko rypyttaminen olla toinen vaihtoehto? En muista milla nimella tekniikkaa kutsutaan, mutta siina tuloksena on sellainen salmiakkimainen kuvio. Ymmarsitko?

  VastaaPoista
 9. Kivoja tauluja taustalla.

  VastaaPoista
 10. Minustakin tuo pusero tommosenaan on ihan ok. Näyttää kun nuo tyttöset tanssahtelisivat ja saisivat pinnan mukaansa. EI prässäyksiä vaan päälle. Lissu

  VastaaPoista
 11. Mä äänestän sitä sun vaihtoehdoista, että kavennat ekojen kuvioiden jälkeen tasaisesti parin-kolmen nuken verran pois. Siksi tasaisesti, että eiks se oo just kaarrokepuseroiden idea? Huono perustelu joo, mutta silti se tuntuisi paremmalta, jotta mikään ei vaan alkaisi vinksottaa tai vetää sinne tai tänne.

  VastaaPoista
 12. Oijoi, tuo on ihana neule, tunnistan tuon "itseninäköiseksi"!!! Nyt jään seuraamaan miten sinulla onnistuu josko sitten itsekin uskaltaisi, minullakin yhden kaarrokeneuleen kanssa oli ongelmia tuossa joulun jälkeen. Mistä langasta neulot? Väritkin on niin kauniit.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi0.44

  Tiedän tunteen! En koskaan ole katunut purkamista ja uusiksi tekemistä, mutta useinkin purkamatta jättämistä! Oma silmä sanoo, mikä on oikein!

  Minusta näyttäisi, että pussi muodostuu nukkejen hameen alareunan ja päälaen välille - ehkä himppu korkeammallekin. Näitten ala- ja yläpuolelta neule istuu hyvin. Tällä välillä pitäisi siis kaventaa siten, että päädyt samaan silmukkamäärään nukkejen päälaella kuin silmukkamäärä siellä on nyt. Koska nuket ovat käsikynkässä, kokonaisten nukkejen poistaminen pitäisi tehdä niin, että laitat jalkaparien väliin lisää silmukoita kavennetun nuken tai kahden, montako vähennätkään, verran, että aloitussilmukkamäärä on sama kuin nyt. Sitten voit kaventaa silmukoita niin, että kuvio ei rikkoonnu. Tarvittaessa hameen alaosasta pitäisi ehkä tehdä leveämpi eli enemmän silmukoita, jotta on mistä kaventaa. Kaventaisin kuitenkin sitten noissa nukkejen väleissä.

  Ymmrrätkö ollenkaan, mitä koetan selittää?

  Lankamari

  VastaaPoista
 14. elena: tarkoitat varmaan smokkipoimutusta?

  lissu: nuot "rypyt" eivät ole mitään pikkuisia vaan sellaisia viiden sentin korkuisia möykkyjä. ei kuule ollenkaan hyvä!

  marjamirjami: mulla on uusi versio menossa. katsotaan miten käy.


  eila: lanka on mandarin classicia, eli merseroitua puuvillaa. puikot ovat kolmoset joten ollaan hyvin lähellä alkuperäistiheyttä. Heittää vain yhden silmukan. toki voi olla ettei kerrostiheys ole sille seinällekään ja siksi tulee näitä ongelmia.

  lankamari: ihan järkeenkäypää. kavennuskohdat ovat tuossa kuvassa nukkien pään jälkeen ja taas pikkukuvion jälkeen. jos viimeisen kavennuskierroksen purkaa niin neuleessa ei ole suurempaa ongelmaa, eli viimeiselä kavennuskierroksella kavennetaan liikaa. Yritän uudelleeen siten että kavennan juuri ennen jalkoja jonniin verran silmukoita pois, jolloin seuraavilla kahdella kavennuskierroksella ei olisi niin paljoa kavennettavaa, jolloin pussia ei ehkä syntyisi. saappaat nähdä.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi15.51

  Blogistani löytyy jotakin sinulle!

  Toivottavasti saat kavennukset onnistumaan ilman pussitusefektiä.

  VastaaPoista
 16. Hauska tuo nukkekuvio. Toivottavasti saat kuriin tuon pussituksen!. Minusta ei ole neuvomaan pää täynnä räkää (nuha), mutta luulempa ja uskompa sun ratkaseen ongelman jo.

  VastaaPoista
 17. Ikävä purkaa varsinkin neuletta joka on hieman työläämpää mutta toistan mitä moni muu on sanonutnut jos itse ei ole tyytyväinen niin kaikki työ on hukassa koska se jää vaan sinne komeroon keräämään pölyä.

  Itse lannistun helposti vastoinkäymisistä mutta taidat olla ihan toista villaa;-) kuten täällääpäin sanotaan. Toivottavasti kohtaa nähdään valmis tulos joka on sinun mieleesi

  VastaaPoista
 18. Minäkin odotan kieli pitkällä (melkein) puseron seuraavaa esiintymistä, sillä tiedän sinun olevan 'ihan toista villaa', niin kuin ed. kommentoija mukavasti asian ilmaisi. Lissu

  VastaaPoista
 19. Itse pidän krympyistä. Näyttää suunnitellulta.
  Käytännössä jos kuitenkin haluat niistä eroon, enter purkaminen.
  Kavennukset tulee tehdä tasaisesti nyk. korkeuden ja RY- viivan kohdalla ( koska väljyysvarat näyttävät kuitenkin alkavan vasta jalkojen kohdalta, alottaisin siitä ).
  Lyhennettävät silmukat saat erottamalla miehustakappaleiden silmukkamäärän alkuperäisestä silmukkamäärästä. Jaa tämä määrä neulotuille kerroksille ja napsi tasaiseen tahtiin MIEHUSTAN kohdilta. Olkapää taasen asettuu kauniimmin jos kavennat 2 o yht. olkapään päällä ( tai vaikka siinä kohtaa missä nyt olet ) joten kaventele vain meihustakappaleilta aiemmin.

  Ihan vaan ehdotus.
  Toi väri ja malli sopii sulle muuten kuin nenä päähän.

  VastaaPoista