tiistaina, maaliskuuta 10, 2009

Oli hauskaa lukea teidän mietintöjä jämälangoista ja lankavarastoista! Muutama muukin nöttösten vaalija ilmottautui.

Villi veikkaus omista nöttösistä on se että osa niistä on liki kymmenen vuotta vanhoja. Että hyvin on säilötty! Ja mitä niihin varastoihin tulee, niin angstin varmaan laukaisi Ravelryssä nähty kuva. Sellainen varasto että keskiverto lankakauppa näyttää lähinnä aneemiselta. Kyllähän minä ymmärrän että iso varasto on inspiksen syntyessä käteävä: senkun ojentaa kätensä. Tai jos on jonniin sortin ammattilainen. Mutta kun minnuu se nyt vaan ahistaa, joten annoin pois sinne tänne sellaiset 1,5 kiloa omista varastoista. Nyt tuntuu olo paljon kepoisemmalta sen suhteen. Ja kyllä, lankaa jäi ihan tarpeeksi vieläkin.

Viimeistään rukki pitää huolen ettei pulaan jouduta: merinoa n. 100g/550 m. Vähän ehkä, köh, erikoisen väristä.


10 kommenttia:

 1. Anonyymi17.27

  Voihan, voihan, mitä lankoja! Saiskohan noita edes hiplailla, kun hurruuttelette tänne päin. Lissu

  VastaaPoista
 2. Lissu: no minäpä otan lastin mukaan! Harmi että rukki on sen verran iso ettei taitu mukaan

  VastaaPoista
 3. Ainakin kuvan perusteella kivan väristä!

  VastaaPoista
 4. Taas kivannäköistä lankaa :-) ja tuollaista samanlaista ei taatusti saa mistään lankakaupasta. Juuri noista itsekehräämistäsi langoista tehdyt neuleet on niin persoonallisia :-). Itsekkin haaveilen, että voisin jonain päivänä neuloa jotain suurempaa itsekehrätyistä langoista.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi21.00

  Voi että mie kadehdin välillä ihmisiä, jotka osaa kehrätä lankaa. Sulla on monesti just sellasen värisiä lankoja, jotka ottaisin ilomielin itselleni neulottavaksi.

  Mie en myöskään kauheasti halaja isoa lankavarastoa. Mulle tuossa omassa noin 8 kilossakin on ihan tarpeeksi. Oon pari kertaa netissä törmännyt niin hillittömän ison lankavaraston omaaviin neulojiin, että olen jäänyt miettimään, miten he mahtuvat lankojensa kanssa samaan huusholliin :D Onhan siinä tietysti puolensa, mutta saahan tuota lankaa aina lankakaupasta.

  VastaaPoista
 6. maria: no ehkä väri juu, mutta niitten yhdistelmä vaatii hieman totuttelua

  villa lankala: se uniikkijuttuhan noissa on hyv. samalla se on myös se huono puoli. koskapa käsinvärjättyjä villoja on harvoin isompaa satsia olemassa. siten on vaikeaa saada villoja isompaa prokkikseen. tietty jos alkaisi itse värjäilemään?

  tess: eihän siinä sitten muu auta kuin hankkia rukki? ;D ja jo minä olen oppinut kehräämään edes näinkin siedettävästi niin uskoisin että kuka tahansa jolla edes pikkasen on kärsivällisyyttä ja tahtoa oppii.

  VastaaPoista
 7. Olen kanssa katsellut sun kehräyksiä kateellisena. Lankasi ovat niiiin kuolattavan ihania!! Tahtois kanssa oppia! Lainasin sun innoittamana jopa yhden opuksen kirjastosta. Ei kyllä avannut tätä "salatiedettä" kovinkaan paljon...

  VastaaPoista
 8. vilttitossu ryysynen: juutuupissa on kehräysvideoita pilvinpimein, niitä on tullut tuijoteltua...spinning with the wheel hakusanaksi ja eikun töllöttämään!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi17.18

  Ei todellakaan pöljän väristä vaan aivan ihanan väristä! Miusta tuo näyttää sellaiselta todella lämpimältä johon voi neuloa kaikki ihanat lämpimät muistot talteen ja sieltä ne sitten talvella tulvii vaatteen ollessa päällä mieleen tuottamaan hyvää mieltä!

  Jane

  VastaaPoista
 10. Voi mitä lankaihanuuksia olet kehräillyt. Minä vaan näitä maanläheisiä. Pitäisi tuossa kerrata rulla valkoista ja toinen ruskeaa yhteen, kun en muuta osaa. Minä kanssa säästelen kaikkia pieniä langannupuloita, osa vielä äitini jäljiltä. Joten et ole sitten ainut pöljä.

  VastaaPoista