lauantaina, maaliskuuta 07, 2009

Lienen ainoa pöljä joka säästelee aivan olemattomia langanloppunöttösiä. Jos niitä vaikka joskus johonkin tarvitsisi.


Siitähän se ajatus sitten lähti. Nöttöstenhävitystaistelu:


En ole ihan varma vielä miksi tämä muotuotuu, on olemassa vaihtoehdot a ja b sen mukaan miten hävitysvimmainen (ja reipas) olen.

Joskus suuri varasto rasittaa. En ole mikään erityinen hamsteri, lankakauppa saa hoitaa varastoinnin puolestani. Omat varastot ovat pääasiassa jämiä ja sellaisia. Mutta liian isoja kuitenkin. Tuntuisi jotenkin rauhoittavammalta jos kaikki talouden langat mahtuisivat yhteen koriin. Vaikkapa näin:


Kaikki itse kehrättyjä. Odottamassa inspiraatiota.

20 kommenttia:

 1. Mun mielestä ei ole ollenkaan pöljyyttä säästää langanjämiä, päinvastoin. Niistähän saa tehtyä vaikka mitä kivaa, niinkuin tässä juuri näemme. :) Hyvää materiaalia ei pidä viskata pois. Talteen vaan, kyllä ne joskus tulevat johonkin käytettyä kun inspiraatio iskee ja/tai sopiva ohje löytyy.

  VastaaPoista
 2. Et todellakaan ole ainut langansäästelijä, täällä toinen ja lisäksi olen tavannut useamman samanlaisen täällä blogistaniassa. Joku sanoi, että metrin pätkät jo säästetään. Niin teen minäkin! Se, että mihin ne lopuksi käytän on vielä arvoitus! :-))

  VastaaPoista
 3. Mä säästän kanssa ihan kaiken:-). Punnasin mun jämälangat ja vaan ilmoittama luku oli kunnioitusta herättävä. Idea ja inspiraatio jämälankatöistä mun osalta taitaa olla kiertämässä kuuta;-).
  Hauskaa viikonloppua ja työniloa!

  VastaaPoista
 4. Sanoisin, että on pöljempää olla säästämättä ;) Alku ainakin näyttää lupaavalta!

  VastaaPoista
 5. No ainakin siitä on muotoutumassa jotain todella kaunista..! Värit ovat aivan täydelliset, ja tuollaisessa pinnassa jotenkin.. täydellisesti kietoutuu yhteen erilaiset väritkin. Ei ole pöljää olla heittämättä nöttösiä: en mäkään niitä voi hävittää, vähän sama kuin jättäis ruokaa tähteeksi, ei sellainen vaan sovi :)!

  VastaaPoista
 6. Jos se on pöljää, niin on meitä aika monta pöljän tekijöitä! ;D Minäkin tunnustan. Vanha kansa sanoi jo minun lapsuudessani, että aika tavaran kaupittee. Ja sen olen todeksi havainnut. Kaunista jälkeä kuitenkin syntyy jämistäsi, mielenkiinnolla jään odottamaan lopullista olomuotoa.

  VastaaPoista
 7. Kyllä minäkin säästän kaikki jämät. Mielenkiinnolla odotan, mikä tuosta tulee, alku näyttää ihanalta.

  VastaaPoista
 8. Jenni15.00

  Minuakin rasittaa joskus välillä suuri lankavarastoni. Tuntuu, että lankakaappini on elävä eliö jolla on oma tahto. En pysty hallitsemaan sitä! Siksipä yritänkin nyt pysyä poissa lankakaupoista ja laihduttaa omaa varastoa.

  VastaaPoista
 9. leena p: no kait se onkin jo näidenkin aika muotoutua jokisikin, sen verran kauan ovat matkassa olleet

  pami: metrin pätkät saavat kyllä mennä. mutta jos golfpallon kokoisen saa pyöriteltyä niin se on jäänyt talteen

  villa lankala: se jämissä on hankalaa kun ei oikein tiedä että miten ne saisi käytettyä kaikki ilman että jotain pitää käydä ostamassa lisää...

  nunt: ja jos pois heität niin tarttet tietty heti seuraavana päivänä :)

  maiju: kyllä ne tuossa tuntuvat olevan ihan sopuisasti, eri paksuudet ja laadut

  matleena: meitä pölijiä sitten taitaa riittää :)

  taija k: minuakin kiinostaa mikä tästä tulee :D toistaiseksi ollaan pysytty suunnitelmassa a

  jenni: se varasto jotenkin jaksaa muistuttaa kaikista tekemättömistä jutuista, ja SE on rasittavaa.

  VastaaPoista
 10. Jamat on aarteita!
  Minusta olisi ihana, jos olisi aivan valtavan iso tyohuone, ladonovenkokoinen tyopoyta ja seinat taynna lanka- ja kangashyllyja. Siita haaveilen, nyt pidan lankavarastot kurissa.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi20.44

  Et todellakaan ole ainut, itsellä niistä on tulossa tilkkupeitto. Maailman epäharmonisimman värinen, ruma, räikeä ja kutittava, mutta kun ei niitä voi poiskaan heittää.:D

  VastaaPoista
 12. Anonyymi14.21

  Moikka

  Täältä lähetän lohdutuksen sanoja. Vaikutat tosi terveeltä esim. minuun verrattuna. Ei ole tullut mieleenkään, että lankakauppa voisi varastoida puolestani. Minä-hullu säilytän kymmenkilotolkulla lankoja ja kankaita varastoissani, vaikka tilaa ei olisikaan ja sen lisäksi säästän langanpätkätkin ja mm. matonkuteitten leikkaamisesta säästyneet pikkupalat, napit, vetskarit jne. Odotan sitä päivää, että teen näistä matonkuteen jämistä upeita tekstiilitaideteoksia, jotka sointuvat mattoihimme. Ja millähän ajalla... Hienolta näyttää, vilauta lisää myöhemmin!

  Lankamari

  VastaaPoista
 13. Hih, kukapa ei säästäis jämiä. Minä ainakin säästän ne. Tuntuu että lankaa on muka paljon (alle 10 kg) mutta suurin osa on vajaita keriä. Hmph. Eikä niistä mitään saa...
  Vaikuttaa hienolta tuo "jämäalku". Mielenkiinnolla seuraan mitä siitä tulee. Jos sitten vaikka ite perässä hävittäis omat jämäkerät pois.

  VastaaPoista
 14. Jämälangat ja jämälankatyöt on ihan parhaita. Tosin joskus sitä tulee mieleen että ei niitä metrin pätkiä ehkä tarviis säästää... Mut oon kuitenkin joskus niistäkin saanut iloa: oon kirjonut isälle mökkimaiseman ohuista villalangan pätkistä, ja se pisti sen heti seinälle!

  VastaaPoista
 15. Tottakai jämälangat pitää säilyttää! Ilman muuta! Pienimmästäkin pienimmät nöttöset.

  Tosin tuosta lankavaraston suuruudesta ajattelen hieman eri tavalla. Minä nimittäin nautin siitä, että minulla on hyvä varasto lankaa itselläni. Osa täällä kotona ja osa työhuoneella.

  VastaaPoista
 16. Kyllä jämiä kannataa säsätää kun niistä näköjään saa jotain noin kaunista. Mikähä siintä valmniina tulee?

  VastaaPoista
 17. Sama vika Rahikaisella: lankaa on erinäisiä nöttösiä milloin missäkin. Tässä eräänä päivänä keksin oivan keinon sisustaa (redecorationiksi sitä varmaan hianosti kutsutaan *tirsk*). Kerin pienimmät nöttöset uudelleen ja laitoin ne suureen, vanhaan lasitölkkiin lipaston päälle. Toiseen tölkkiin suorat puikot pystyyn. Kyl on kaunista! ... Miks ukko katsoi minua niin kysyvästi?!

  VastaaPoista
 18. Anonyymi9.04

  Oi mitä ihania juttuja! Olen täällä ekaa kertaa ja aion tulla taas uudelleen! Ihastuttavia värejä ja kiinnostavia juttuja.Kiitos, kun kirjoitat tälläistä!

  Vau, sinä siis itse kehräät villan langaksi? Jostakin aiemmasta postauksesta luin..Siitä olisi hauska kuulla lisää, myös käytännön vinkkejä..Värjäätkä itse myös villankin?

  Kaikkea hyvää!

  Ilolla: Kristiina

  VastaaPoista
 19. Eksyin käväisemään ja tulen varmasti vierailemaan usein. :)

  Täälläkin jämäpallot säästetään ja Joensuun käsityömessuilla höyrähdin jopa OSTAMAAN niitä lisää. Tosin sitä projektia, johon ne on hankittu, ei ole koskaan aloitettukaan..

  VastaaPoista
 20. Anonyymi15.29

  Kaunis nöttöskudin! Uskaltanen ehdottaa nöttösille erään hyvän käyttötavan: vauvansukkia Karjalaan. Vita Karla vie ne perille, ja Iguleen sivuilla on yksi ohje. Itse yritän tuhota nöttösiäni tällä tavalla :-)

  VastaaPoista