sunnuntaina, maaliskuuta 29, 2009

Kyllä se on mitä ilmeisemmin kevät, koskapa tekee mieli virkata.


Löysin ihanan blogin täynnä vallan inspiroivia virkkauskuvia, Attic24. Miten voikin pelkät ohjekuvat olla niin herkullisia? Ohje hexagoneihin löytyy sieltä sivupalkista. Jos näitä sitten saisi aikaiseksi jonniinmoisen läjän niin näistä voisi vaikka tulla torkkutäkki, sängynpäällinen, lainapeite...megalomaanisuuden rajalla ja määrällä kun ei niin nöpönuukaa ole!

Uusimmassa Pirkka-lehdessä oli ohje Macaroni-leivoksiin. Pitihän niitä sitten testata.


Värijauheen puuttumien korvattiin kaakaojauheella ja täytteeksi suklaata. Vallan herkullisia olivat. Ainakin akuutein makeahimo tuli tyydyttyneeksi.

15 kommenttia:

 1. Takaraivoon on hiipinyt ajatus virkata verho tyttöjen huoneen pikkuikkunaan ja nuo hexagonit voisivat toimia hyvin (tai sitten ihan perinteiset isoäidin neliöt).

  Ihastelen suuresti pojan neuletta.

  VastaaPoista
 2. Nuo värit!!! Arvaa pidänkö niistä kuin hullu puurosta? :-D Kiva nähdä mitä noista herkuista valmistuu. Ihana tenava:-). Ja arvatakkin saattaa ettei leikkejä jatkettu ilman perustellista pesua;-)

  VastaaPoista
 3. En ole mikään suklaan tifosa, mutta nuo pikkuiset kädet nuolisin puhtaaksi. Ei pesuun!
  Tuo vihjeesi Attic24 hurrrmasi, varsinkin ne tilkku-neule-taulut yms. Taidetaanpa kohta saada nauttiä blogissasi isoisoemoltasi perittyjä virkkuuhedelmiä. Lissu

  VastaaPoista
 4. Just katoin tuota leivosohjetta Pirkasta ja aattelin, että pitäisköhän kokeilla. Ja vinkkaamasi sivun virkkaukset on tosi pirtsakoita ja inspiroivia.

  VastaaPoista
 5. penut: toimisivat varmaan hyvin verhoina, jostain ohuesta langasta?

  Pojan paita on pari vuotta sitten isolleveljelle tehty, on periytetty nyt pikkuiselle. Lanka Noro Kureyonia.

  villa lankala: ja kun lankakaupan täti saa tuotua vintiltä loputkin puuvillalankansa värejä tulee rutkasti lisää! Pientä pyykkäystä kyllä tarvittiin pojan kanssa :)

  lissu: hän päätti nauttia leivoksista täysin mitoin! ennenkuin nuot virkkausjutut ovat valmiit saatta vierähtää tovi jos toinenkin

  satup: kannattaa tehdä, ne oli hyviä! ja makeita, kaksi kun söi niin piisasi. olisivat kuitenkin herkumman näköisiä värjättyinä. hyvä syy tehdä lisää

  VastaaPoista
 6. Kiitos kivasta linkista. Sateisena paivana vareista loytyy lohdutusta.

  Kuvassa tenava on melkein ylpean oloinen tekosistaan. Olen sen verran kieroutunut, etta ensimmainen ajatus koski tuhraantunutta noropuseroa, eika lapsen riemua. Tekeeko sade myos maalliseksi?

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat värit virkatuissa paloissa! :) Ja hieno tuli myös tuosta sinun paidastasi ed. postauksissa!

  VastaaPoista
 8. Anonyymi14.32

  Kiitos linkistä! Oon opetellut kans tekemään macaronsseja, parhaat ideat löysin ranskankielisiltä sivuilta: http://www.puregourmandise.com/gourmandises.htm .Jos ei ranskaa osaa, niin kuvat ainakin saa veden herumaan kielelle!

  VastaaPoista
 9. Ihanan värisiä paloja. Oma jämätilkku projekti on saanut lisäyksiä kaupanhyllyltä ;)

  VastaaPoista
 10. elena: sade tekee tylsäksi. veikkaan että oman pikku tahmatassuni ilosta oli 70% suklasta ja loput ihailua omista tahmaisista käpälistä

  mari: kiitos, nyt tarvitaan väriä!

  marianne: täytyypä käydä kurkkaamassa, sen verran herkkuja olivat

  piper: tämäkin prokkis kaipaa lisuketta kaupan hyllyltä, näillä väreillä kun ei pitkälle pötkitä tai tulee liian samanlaisia pylpyröitä

  VastaaPoista
 11. Voi, nyt minullakin on sitten unelma! Kiitoksia tästä hexagon postauksesta. Aivan ihania:)

  VastaaPoista
 12. Luin jostain, että suklaanaamio tekee hyvää iholle. Mitähän kun tekisit leivoksia ison annoksen lisää, ja naamioisitte koko sakki itsenne varpaista kantapäihin. Ota siitä kuvia. Kiitos. Lissu

  VastaaPoista
 13. Ipu: hexagoneihin on helppo rrrakastua!


  Lissu: lissu lissu lissu. suklaata käytetään sisäisesti, EI ulkoisesti! vain suuhun, ei muuhun.

  VastaaPoista
 14. Hei, minun päässäni ei nyt ole mitään muuta kuin värien yhdistelmät ja langat...tiesittekö muuten että Stoccan hulluillä päivillä on myynnissä pastellinvärisiä lankoja 2.90 huomenna? Sivuilla lukee että useita värejä;-)

  VastaaPoista
 15. Ipu: asia on laitettu merkille :) käyn töitten jälkeen tutkimassa

  VastaaPoista