torstaina, maaliskuuta 05, 2009

Eilen illalla rukilta valmistui jotain niin ihanaa etten usko sitä edes itsekään todeksi.

Uskaltauduin vihdoin ja viimein se höttöisen villalevyn kimppuun. Hiemanhan se pelotti moista käsitellä mutta yllätyksekseni se olikin suhteellisen helppoa, ja lopputulos on mannaa!

Värejä oli likipitäen mahdotonta saada toistumaan oikein. Siinä on kuitenkin oikein tummaa musteensinistä, joka on melkein mustaa. Sitten on kirkasta liilaan taittavaa pinkkiä ja kirkasta vaalea violettia. Ja kaiken päälle mukava kiilto siellä täällä. Kuva ei todellakaan tee oikeutta langalle. Yritin kuvata vaikka millä asetuksilla, mutta ei.

Langan väritys on täysin sattumanvaraista. Nyhdin levyltä villaa siten miten siitä tuli ja kertauksessa kaikki vielä sekottui. Levyllä värit olivat tasaisissa kerroksissa. Mitään kuviota tästä ei siis pitäisi syntyä, toivotaan ainakin niin. Testiä en ole vielä kerinnyt neuloa.

Langan koostumus on bambua, alpakkaa, corriedale villaa ja kid mohairia. Vyyhdillä on painoa 85 grammaa ja metrejä löytyy puikeat 284. Mä haluaisin tästä jonkun pikkuisen huivin tai kaulurin. Jotain pitsistä ehkä?

10 kommenttia:

 1. Ihanaista lankaa!. Vivateikasta. On varmaan pehmeää ja lämmintä valmiina neuleena. Tuo kuitusekoitus kuulustaa jo niin ihanalta:-)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi18.03

  Kauniin väristä lankaa!

  Mulla tuntuu olevan ainakin ongelmia kameran kanssa, kun pitää kuvata tietynlaisia violetin tai liilan sävyjä. Millään säädöillä ei tunnu saavan aikaiseksi oikeanlaista lopputulosta.

  VastaaPoista
 3. Ihanan nakoista lankaa, voi vaan kuvitella milta se nayttaa luonnossa.
  Tuleeko kehraamisesta sormenpaat kipeiksi?

  VastaaPoista
 4. Voi ihana!
  Mä haluan oppia tekemään jotain yhtä ihanaa.

  VastaaPoista
 5. Kaunista! Pitsikuvioinen, pieni boleromainen "lukunuttu", joka lämmittää ja koristaa selkää voisi sopia sulle...

  VastaaPoista
 6. villa lankala: ne värit ovat parasta tässä


  tess: violetin ja tiettyjen pinkkien ja puniasten kuvaaminen on tosi vaikeaa. niitten sävyt eivät koskaan toistu oikein, ne menevät aian sinisiksi ja liian vaaleiksi. HÖH!

  elena: ei mulla sormiin satu, joskus se syntyvä kierre voi tosin hangata sormia mutta ei sen pahempaa. Olkapää mulla välillä vihottelee jos on pitkää viihdytty rukin ääressä

  samma: se on sitten rukin ostoon :D

  pirle: sellainen olisi varmaan kiva, mutta mahtaisiko metrit riittää?

  VastaaPoista
 7. Ihanat väri ja koostumus! Olet sä kyllä taitava, kun saat villalevystä jotain tuollaista aikaiseksi.

  VastaaPoista
 8. Oi joi, mahtaa tuntua taivaalliselta sormien välissä - saati sitte ko se saa kaulahuivin (tms.) muodon, voi vitsit! :oD

  VastaaPoista
 9. Onpa kaunista lankaa! Tuosta vois syntyä jonkin sortin pitsinen kauluri? Kuitu sekoitus kuulostaa älyttömän ihanalta.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi18.29

  Täysin minun mieleiseni väri !
  t. Lukija

  VastaaPoista