maanantaina, helmikuuta 09, 2009

Nyt ei oikein onnistu. Toissa sunnuntaina ennenkuin vintti pimeni otin puikoille Bird in hand lapaset. Opettelin kaikki ne vikkel-jutut ja värkkäsin värkkäämästä päästyäni. Lankana Sisua ja 2,5 milliset puikot. Kun peukkukiila oli valmis oli pakko tunnustaa: tulee liian isot.

Salainen ase nimeltä 2 milliset puikot tanaan ja uudelleen sotaan. Vikkelitkin onnistuivat paremmin ja kaikki oli puhdasta ihanuutta. Mutta sitten loppumetreillä se tietty myrkyn lykkäs. Tarvittais sellaiset kolme senttiä lisää että näissä olisi tarpeeksi pituutta. Pitäisi ilmeisesti olla 2,25 milliset puikot tai leikata ensimmäiset nivelet pois sormista. Tai sittenhän voi vaan vetästä puikot pois ja tuumata että kivat olisivat olleet ja keskittyä johonkin toiseen hommaan.

Kun en keksi mitään mitä haluaisin neuloa taidan keskittyä langan tekemiseen.

10 kommenttia:

 1. Anonyymi17.48

  Tulisi muuten kauniit yhden mallikerran sormettomat, siis lapasista.
  Lissu

  VastaaPoista
 2. Mulla oli samanlaisia ongelmia. Siis ohjeenmukaisilla spekseillä (tulipas hassu toisto) olis mennyt ihan metsään koko tintti. Ja kun puikkoja pienensin, jäi mitta vajaaksi. Mä ratkaisin sen niin, että ihan omasta päästä sävelisin ylimääräisiä kiekuroita toisen kukan yläpuolelle, aloitin muistaakseni kavennukset sen kukan jälkeen. Mulla on kyllä melkein aina ongelmia kerrostiheyden kanssa...

  VastaaPoista
 3. lissu: voisi tullakin

  kirsiär: se mitä tuossa ohjeessa en oikein honaa on se että niin paksusta langasta muka tikuteltaisiin pikkupuikoilla ja se muka ei olisi peltiä. Pittää varmaan hieroa älynystyröitä ja keksiä lisää kiekuroita. nyt vaan on pikkasen plää koko lapaseen

  VastaaPoista
 4. Voi kun on kauniit lapaset tulossa! Minen tajuu mitään kirjoneuleesta, joten tuo analyyttisempi osuus meni vähän ohi, mutta sanonpa vaan että kauniit lapaset! :)

  VastaaPoista
 5. Mulla kait käy melkein aina niin, jos koitan kutoa jotain ohjeen mukaan. Et aina tulee eri kokoinen ja on pakko säveltää omasta päästä se malli (yleensä) hieman pienemmäksi.

  Oiskin ihanaa, jos joskus joku ohje ois suoraan oikean kokoinen. =)

  Kyssäri, miten saat kirjoneuletta tehtyä niin että ne nurjalla puolella mukana kulkevat langat ei ala kiristään? Oon kutomassa just siskon koiralle villapaitaa kirjoneuleena ja meinaa vängälläkin kiristää ne langat... Vai onko se semmonen juttu minkä oppii vain tekemällä?

  VastaaPoista
 6. Tosi ihanat lapaset! Toivottavast blää-tunne hellitää ja inspiraation ilmaantuu että omatekoiset kiekurat löytävät oman oikean paikkan
  Eikö ole aikamoista jurnuttamista neuloa Sisua kakkos-puikoilla?

  VastaaPoista
 7. lotta: kiits, ei se kirjoneule niin vaikeaa ole

  kittykat: pittää vaan kattoa ettei se mukana kulkeva lanka mene kireälle vaan on takana pötkötellessään yhtä pitkä kuin vastaava silmukat. Liian pitkiä harppauksia ei kannata tehdä, itse sidon langan aina kolmen silmukan välein. ja kyllä se kireys/löysyys aisa on semmonen joka tulee matkan myötä

  hanne: eipä sitä eroa paljon huomaa onko 2 vai 2,5 milliset. kakkosilla tosin saa langan helpommin säikeilemään, mikä ei ole hyvä juttu. yllättävän nopsaan nämt ovat neuloutuneet. tätä mallia kunei voi posottaa menemään, vaan ruutupiirustusta pitää kokoajan seurata.

  VastaaPoista
 8. Ei muuta ku sormia lyhentämään! on noi niin komiat lapaset ;)
  Tosi ihanat!

  VastaaPoista
 9. Kauniit on, surku jos ei käy kellekään.

  VastaaPoista
 10. Nuo vikkelit on ihania, neuloin tytölleni pienet lapaset ja pääsin tällaisiakin erikoistekniikoita kokeilemaan.
  Kauniit lapaset tulossa, kunhan ratkaisu löytyy. (Minulta ei nyt kannata kysyä, liian räkäistä täällä.)

  VastaaPoista