keskiviikkona, tammikuuta 28, 2009

Mä täällä edelleenkin mökötän naama norsun veellä. Onneksi mulla oli kuitenkin varapyörä että kulkemaan pääsin.

Mutta ettei teillä niin synkkää olisi päätin jakaa teille pienen vinkin. Olen lukenut monesta blogista että Swallow tail huivin nypyt (viisi silmukkaa nurin yhteen) ovat aiheuttaneet enemmän ja vähemmän raivotautikohtauksia.

Laitan tähän videon pätkän, josta toivottavasti saatte selvää miten sen teen. Yritin tehdä mahdollisimman hi-taas-ti että saa paremmin selvää. Tällä tavoin tehtynä se nyppy on vain pieni hidaste.Lanka on siis työn edessä, noukitaan ne viisi silmukkaa puikolle (se vaikein kohta) ja sormella autetaan lanka alas silmukoitten eteen ja sitten vedetään silmukoitten läpi. Helppoa kuin heinäteko! Toisaalta mä teen kaikki nurjan silmukat näin...

13 kommenttia:

 1. Pahoitteluni pyörän menetyksestä. Tiedän kyllä miltä se tuntuu...

  Minulta varastettiin pyörä 2 vuotta sitten kuntosalin edestä, vain pari päivää ennen jouluaattoa. Pisti kyllä vihaksi.

  Päätin kuitenkin hyötyä tilanteesta ja tein varkausilmoituksen, sain vakuutuksesta lopulta jonku satasen takas ja ostin uuden, entistä ehomman pyörän + kettingin tilalle. Nykyisin keskustassa liikkuessa olen sitten köyttänyt pyörän kettingillä milloin mihinkin. Ja ainakin vielä se on pysynyt tallessa.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi13.31

  Ei ihme, että vit*uttaa. Multa varastettiin pyörä joskus vuosia sitten ja kyllä oli surkea oloa. Vielä surkeampi olo oli sen jälkeen, kun pyörä löytyi ja siitä oli mm. varastettu toinen rengas ja muutoinkin pilattu toimintakyvyttömäksi :(

  Kiitos tuosta nyppy-vinkistä! Olen Swallowtailin tehnyt kerran ja mulla on sen verran tiukka käsiala, että virkkuukoukun kanssa jouduin taistelemaan, että sain ne nypyt tehtyä. Ihan heti en uudelleen tee samaa mallia :D Ehkä sitten, kun tulee taas tarpeeksi masokistinen olo...

  VastaaPoista
 3. kitty kat: tarttee varmaan laittaa pyörään sellainen koodilla aukeava lukko, jos yrittää väärällä saa turkasenmoisen sähköiskun. tietty kun tietää oman tunnuslukujen muistin saattaisi käry käydä joka toinen päivä..

  tess: sen varastamisen vielä jotenkin pitkin hampain voisi tajuta, mutta miks helvetissä se pitää vielä hajottaakin?

  masokisti tai ei, niin tämä on mun neljäs pääskynpyrstö. (jollain jäänyt levy päälle)

  VastaaPoista
 4. Ikävä juttu se pyörän katoaminen. Toivottavasti varas on kaatunut sen kanssa siihen mutaojaan, joka menee Oulun halki. Meiltä varastettiin aikoinaan auto Oulussa Pohton parkkikselta, ja toivoin, että olis nyt ajanut itsensä hengiltä vaikka johonkin rautatien alikulkuun :-P. Olen herttainen...

  En nyt katsonut tuota videotasi, mutta minua Swallowtail Shawlin nypyissä auttoi se, että tein langankierrot to-del-la löysästi, niin nurjaaminen 5 yhteen ei ollut mikään ongelma. Myös nypyn ulkonäkö oli ok. Lankana mulla oli vielä Novita Bambua, joka ei joustanut yhtään.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi14.37

  Olipa havainnollinen video, kiitos! Noista varkauksista vielä, että multa pöllittiin kerran auton ovi. Olisitpa nähny ilmeeni, kun lähdin töistä, ja katsoin ensin kaukaa, että ovi on auki, varkaat käyny. Mutta paikalla huomasin että koko ovi puuttuu!! Poliisitkin vaan nauro, että pipo päähän ja ajelemaan..! :D

  Teija

  VastaaPoista
 6. Voi harmitus pyöräasiaa :-(.
  Iso kiitos nyppyvinkistä, on meinaan pääsemässä puikoille ihan lähiaikoina. Aivan mielettömän kaunis tuo sinun kirjoneuleesi ja kehräämäsi langat voisin syödä ihan paljaaltaan, niin herkullisilta ne näyttävät :-)

  VastaaPoista
 7. Otetaan osaa pyörän puolesta!.Kehräysvideosta kiitos!. Sain lyhdyn eilen mun rukkiin, joten videota on katseltu ja paljon:-D. Sulle tunnustusta mun blogissa.

  VastaaPoista
 8. Nyppyvinkki tuli juuri sopivasti, tekisi nimittäin piakkoin mieli aloittaa tuota huivia. Kiitos!

  VastaaPoista
 9. Kun nyt alettiin näitä varkausjuttuja kertoon, niin varastettiin multa opiskeluaikoina autokin, vappuaaton-aattona. Piti usemman kerran räpyttää silmiä, et ei oo tosi. Tyhjä ruutu.

  Auto löytyi n viikon päästä toiselta puolelta kaupunkia puuta vasten ajettuna, tankki tyhjänä, jalkakäytävältä. Silminnäkijöiden mukaan sisältä tuli joukko humalaisia nuorukaisia, jotka vaan nauro asialle ja pakeni.

  Onni sentään, että eivät olleet ajaneet kenenkään päälle siinä koleroidessa. Mut en vaan käsitä, et miksi se piti lopuksi ajaa pilalle...

  VastaaPoista
 10. Eikö niillä oululaisilla ole pyöriä kun pitää toisilta viedä. Velipojaltakin varastettiin pari pyörää siellä asuessa. Harmitus.

  Kiitos videovinkistä, saispa vielä pyörimään sen. Onkohan nyt bloggerissa joku vika. No, kokeilen kohta uudelleen.

  VastaaPoista
 11. teija: vai että auton ovi. oliko siinä edes timanttiupotuksia? :D

  villalankala: kiitos tunnustuksesta

  annikainen: täällä on kuule joka talon kulma pullollaan polkupyöriä, että ei sen pitäisi pyörän puutteesta olla kiinni...harmi jos ei vidoe pyöri, pyörikö toi edellinen? kehräysvideo on muuten myöd flickrissä

  VastaaPoista
 12. Huomenta. Juu, nyt pyörii ja kyllä se edellinenkin pyöri. Hyvää päivänjatkoa :)

  VastaaPoista
 13. Voi harmi tuo pyörähomma. On se kumma kun ihmisten pitää viedä toisen omaisuutta. Vielä kun ajattelee, että pyörässä oli lastenistuinkin, niin tuntuu entistä pahemmalta. Entä jos olisit ollut liikkeellä lapsen kanssa eikä mahdollisuutta mennä muulla tavalla kuin pyörällä kotiin.. Toivottavasti pyörä löytyy ehjänä!

  Tosi jännästi neulot kyllä nuo nurjat. Oon yrittänyt useaan otteeseen neuloa nurjan tuolla tavalla, mutta ei se multa onnistu. Mulla on aina lanka työn takana.

  VastaaPoista