tiistaina, joulukuuta 09, 2008

Sain viikonloppuna rutistettua joululahjat valmiiksi. Hyvä minä! Pääsin vihdoin palaamaan keskenjääneisiin Meriheppa-lapasiin ja väsäsin ne eilen valmiiksi.


Merihepat
Malli: Torirot Design Hippocampus
Lanka: Evilla, liukuvärjätty vihreä ja kukertavankellertävänpunertavanruskehtava
Puikot: 2,5 mm
Fiilis: hykertelee

Meriheppa malli oli sen verran kaunis että puuhaan oli ryhdytävä ja heti. Lankakin löytyi omista varastoista sekä puikotkin - pienen kaivelun jälkeen.


Ekaa lapasta neuloessa huomasin että lapasista tulee liian isot minulle ja jätin kaiken huopumis-kutistuskortin varaan. Pohjaväriä yrtin mätsätä kohilleen muttei se ihan täydellisesti mennyt. Oikean lapasen peukku ei ole synkassa ei sitten yhtään.

Evilla on jotenkin tosi rasvaista, öljyistä? Eikä mikään kirjoneuleiden ykköslanka tuon tahmaisuutensa takia sekä haisee pahalle. Mutta värit ovat pyörryttävän ihkut!
Kun olin piilotellut langatpäät annoin lapasille oikein kunnon kylvyn kuumassa saippuvedessä. Langasta lähti aivan kamalasti väriä ja ties mitä PCB yhdisteitä. Mutta se huopui ja kaunisti huopuikin, eikä haise enää pahalle saati tunnu tahmaiselle. Parasta kuitenkin se että lapasista tuli just sopivat! Voisihan se heppa toki paremminkin erottua...

Mallista vielä sen verran että kämmenpuolen kuvio vaatii kauheasti nysväämistä mutta on silti valmiina sekava. Eli pikkasen liian paljon työtä lopputulokseen nähden. Jos tekisin toiset, tekisin kämmenpuolen kuvion erilaiseksi. Onhan se tuolleen kiemurtelevastikin ihan hauska mutta silti.

Kun kaikki lahjat ovat valmiina ja keskeneräiset jutut saatettu loppuun olen tuonut sen alpakkaa sisältävän kassin kotia, että siitä se taas lähtee. Tosin ensin tekisi ehkä mieli kehrätä...hmm, mahdollisuudet on monet.

17 kommenttia:

 1. No tulipas niistä kauniit :)

  Kylläpäs siellä ollaan ahkeria, ihan katteks käyp, sanoo hän jonka jouluhommat edistyy toooosi hitaasti.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi18.07

  Ihanat lapaset! Tuollaiset pitää kyllä tehä itellekki sitten kun...

  Mulla on suurin osa joululahjoista vielä ihan vaiheessa ja inspiskin puuttuu. Äh, koskahan sitä oppisi aloittamaan ajoissa...

  VastaaPoista
 3. annikainen: mulla oli kannustimena kassillinen sitä alpakkaa. valmista tulee ja äkkiä kun on hyvä kannustin!

  samma: nämät ovat kivat!

  tess: ota sääki tästä mallista sellainen kannustin? Ja kuule, ajoissa aloittamista ei opi koskaan... ;)

  VastaaPoista
 4. onpa kauniit lapaset! minä tykkään tuosta kämmenpuolesta, on mukavan erilainen.

  VastaaPoista
 5. Oi, kelpaisivat kyllä minulle. Todella kauniit.
  Huomasin muuten saman että Evillasta (minulla ollut vihreää vyyhti) lähti pestessä hirmuisesti väriä, värjäsi muut villahousut siinä satsissa heleän mintunvihreiksi, jaiks.

  VastaaPoista
 6. Mahtavat värit...kämmenpuolen kuvioki on epämääräisyydessään hieno.

  VastaaPoista
 7. Aivan mielettömän kauniit! Mä luulin että on tarkoitus että heppaset ei erotu niin selkeästi. Mun mielestä se on juuri yksi hurmaavimmista osista lapasissa.
  Utuiset satulapaset.

  VastaaPoista
 8. Ootpa tosiaan ollut tehokas. Mulla on myös aika pahasti vaiheessa joululahjat, mutta onhan tässä monta päivää vielä, köh köh. Kannustinkin on, alpakkalankaa omaan villatakkiin, mutta kolmosen puikoilla poikaystävän iso neuletakki edistyy silti turhan hitaasti.

  Tumput ovat ihanat! Pitäisiköhän tuollaiset tehdä itsekin? Näin kerran merihevosia ihan livenä, ja ne ovat kauniita, mutta jotenkin reppanoita.

  VastaaPoista
 9. katja: kiitos!

  joko: no ei se kämmenpuolikaan paha ole, mutta sen värkkäminen oli vähän...noh.

  kate: näistä lähti sellainen naminami paskasenruskeanvihreä liemi.

  essi: minäkin tykkään näistä väreistä

  markka: sitähnä voi itse valita että miten erottuvat hepoista haluaa. huovutus tietty vielä pehmentää värejä

  colibtredreams: mulla oli sen veran hyvä kannustin :) merihepat ovat kauniita mutta en kyllä reppanaksi niitä sanoisi? hauras olisi ehkä oikea sana?

  VastaaPoista
 10. Tosi ihanat lapaset, en osaa olla edes kateelinen, ihailen vain... Ne joutuvat heti To-do-listalle, ikävä kyllä sille listalle ilmestyy aiheitaa monta kertaa nopeammin kuin puikoilta valmiistuu...

  VastaaPoista
 11. Nää on aivan ihanat! Joululahjat on mulla vasta ihan vaiheessa..

  VastaaPoista
 12. Varmaan kauneimmat koskaan näkemäni lapaset! Aivan ihanat ja noissa on varmasti ollut kova työ. Kämmenpuolen kuvio on kaunista katseltavaa, joten kova työ varmasti kannatti!

  VastaaPoista
 13. Ihanan väriset ja varmaan huovutuksen ansiosta myös tosi lämpimät lapaset.
  Mullakin jo jemmattuna tuo ohje...kiitti vinkistä, että kämmenpuolen voisi tehdä hieman yksinkertaisempaan malliin;o)

  VastaaPoista
 14. Voi kun ovat törkeen hienot!!!

  VastaaPoista
 15. Kauniit lapaset :)

  VastaaPoista