keskiviikkona, joulukuuta 17, 2008

Mun rukki on pyörinyt ilta toisensa jälkeen. Välillä ei meinaa edes keritä nukkumaan kun on vauhti päällä. Yhden rullan täyttämiseen kun saattaa kulua reipas kaksi tuntinen.

Viimeisimpiä tuotoksia on ihanainen vaaleanpuna-liila merino.

Vyyhdillä on n. 100g/370 metriä. Olen vähintäänkin täpinöissäni! No eihän se tietty ihan tasaista ole kun eka rullan kanssa oli ongelmia. Villa katkeili, ja päätä sitten piti metsästää useampaankin otteeseen rullalta. Sitten muistin sen eräästä kehruukirjata lukemani lauseen: "Kierre pitää langan kasassa." Sitä mantraa hokien alkoi homma taasen pelittää. Se vaan on ohuen langan kanssa semmonen juttu ettei sitä uskalla pidätellä käsissään ja päästää liian pikaisesti rullalle. Siihen ei sitten synny tarpeeksi kasassa pitävää kierrettä ja katkeilu alkaa. Kun uskaltaa vähän pistää hantiin niin homma pelittää tasaisen varmasti. Ei tule paniikki eikä hengästytä.

Tuolla olkkarin puolella itseasiassa olisi kaksi rullallista valkoista suomenlampaan villaa odottamassa kertaamista. En tiedä jaksanko odottaa että lapset menisivät nukkumaan.

Uusimmassa Spinn off -lehdessä oli juttua villalevystä (batt) kehruusta. Vaikutti äärimmäisen mielenkiintoiselta. Muitakin hyviä juttuja siinä oli, ainoa miinus lehden järettömän kalliille hinnalle.

8 kommenttia:

 1. Spin off on tilattuna huomattavasti irtonumeroita edullisempi lehti ja se tulee ajallaan toisin kuin IK.

  VastaaPoista
 2. Juuri kun pääsin sanomaan tuosta nopeasta toimituksesta huomasin, ettei tuota lehteä vielä ole postiluukusta tipahtanut

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kehräyksesi korruptoimana olen värkännyt värttinöitä. Tänään ostin villaa.

  VastaaPoista
 5. Hieno lanka, kehräys on taitolaji, en ihmettele jos olet innoissasi, minäkin olisin jos osaisin. Upeaa.

  VastaaPoista
 6. hanna: täytyypä miettiä tuota tilausasiaa.

  wrs: siitä se lähtee. pian huomaat että joka nurkka on täynnä villanyssyköitä...

  pitsisukka: kiits!

  VastaaPoista
 7. Tuleeko kehruuhommasta paljon sotkua?

  VastaaPoista
 8. matroskin: ei yhtään. kehrättävät villat ovat sellaisella pötkylällä ja siitä sitten vedellään soiroa ja päästellään rukin rullalle. joitan villan hahtuvia saattaa lattialle asti päästä mutta rukin siirtoa kummempiin siivoamisiin ei ole tarvinnut ryhtyä. siistiä sisätyötä :)

  VastaaPoista