lauantaina, marraskuuta 15, 2008

Täällä oli harmaata, sumuista ja suttuista. Hypättiin autoon ja täräytettiin Ruotsin puolelle. Siellä paistoi aurinko, oli pikkasen pakkasta ja maa valkea. Isompi pojista halusi muuttaa sinne koskapa Ruotsissa on paremmat lelukaupat. Eikä se ettei ymmärrä ruotsia kuulemma haittaisi yhtään. Päätettiin kuitenkin tulla takaisin kotia.

Matkalla neuloskelin pipoja, jotka saavat tulevaisuudessa seuraa lapasista. Hassut nuot värit. Vaalea harmaa näyttää tummalla pohjalla vaalean siniseltä ja tumma harmaa vaalealla pohjalla vihertää.

Ruotsinmaalla törmäsin monessakin sisustusaiheita sivuavassa blogissa ylistettyyn Vakre hjem&interiør -lehteen.

Päätin sitten napata se mukaani. Ja voi pettymyksen määrää. Onhan se tavallaan hyvinkin kaunista katseltavaa, mutta kuitenkin. Taitto on luvalla sanoen surkea. Jos ei oikein erota mikä on mainosta ja mikä taasen artikkeli niin metsässä ollaan. Lisäksi epämääräiset otsikot, ei väliotsikoita ja se liiallinen seesteisyys ärsyttivät suunnattomasti. Kun ollaan niiiin seesteistä ei oikein maistuta millekään, ja se on sääli koska aineksia olisi paljon paremaan. Koska lehti on painettu paksulle, laadukkaalle paperille voisi olettaa että kuvat olisi viilattu huippuunsa. Ja paskat. Sellaisia vihertäviä kaikki. Ostin myös Lantlivet-lehden jossa sattui olemaan samasta paikasta tehty juttu.

Vasemmalla Vakre hjemin vihreä neitokainen oikealla Lantlivin rusoposki. Eipähän tartte mokomaa opusta enää toistaa kertaa ostaa, vaikka Ruotsin puolella hyvin sopuhintainen olikin.

Eilen istuin rukkini ääreen ja kyllä, se rullateoria pitää paikkansa. Kolmesta rullasta yksi on täysi fiasko. En tiedä mikä siinä on vialla, koska päällisin puolin se on täysin samannäköinen ja -oloinen kuin muutkin. Mutta joku siinä on mättää. Ei toimi. Koskapa osasin vältellä sitä viallista kappaletta sain aikaiseksi 120g ja 212 metriä ihanaista lankaa.

Nyt tätä ihanuutta on yhteensä n. 220g/340m. Aattelin yhdistää tähän sitä tummempaa merinoa (kunhan saan sen kehrätyksi) tai sitten ruinata lisää tätä samaista väriä. Tietty eka voisi tehdä sen mallitilkun...

Vielä kerran sanon että BFL:ää oli ilo kehrätä!

7 kommenttia:

 1. Hui, melkein säihkähdin, että eksyin johonkin sisustusblogiin! Eikä vaiskaan, niitä on ihan kiva silloin tällöin lueskella, mutta aina sen jälkeen tuntuu, että on pakko siivota. Ja se taas ei ole yhtään kivaa;o)
  Kyllä mä kadehdin tuota sinun kehräystaitoasi! Taas upeita lankoja...

  VastaaPoista
 2. iinu: ei mitään pelkoa että sisustusblogiksi heittäytyisin :) vaikka niitä kyllä tykkään lukeakin. mua vaan niin nyppi tuo lehti että piti vähän tuulettaa. Kehräsin aanutuimaan sitä merinoa ja olen vallan täpinöissäni...

  VastaaPoista
 3. Vakre Hjem on minustakin kakkaa. En ole ikinä nähnyt niin surkeita valokuvia, pimeitä, suttuisia, jostain ovenraosta räpsästyjä. Kodeista saisi ihan hyvät sisustusjutut, jos olisi ammattitaidolla tehty. Menin tilaamaan lehden kun muut kehuivat, ja melkein tuli itku kun sain ekan numeron. Hyvän paperin tuhlausta. Mainoksetkin ovat tuossa lehdessä todella surkeita.

  VastaaPoista
 4. matroskin: naulan kantaan! se siinä eniten suretti kun aineksia olisi ollut parempaan

  VastaaPoista
 5. Näin tänään Akateemisessa englanninkielisen, kotikehrääjille tarkoitetun käsityölehden.

  VastaaPoista
 6. matroskin: spinn off?

  VastaaPoista