keskiviikkona, marraskuuta 19, 2008

Kun kerran sininaaman kanssa kehrääminen onnistui sen verran mukavasti niin piti kaivella merinoletit esille ja alkaa veivata lankaa niistä. Sain aikaiseksi n. 100 grammaa ja n. 280 metriä ihanan pehmoista lankaa. Samaista villaa on vielä toinen mokoma jäljellä työstettäväksi. Ja mikä parasta: tämä lanka alkoi heti jutella minulle mukavia. Haluaa kuulemma olla Feather and Fan comfort shawl. Niin ja Räpläämöstä löytyi sitten heti yksi samoissa väreissä komeileva.

Joskus on hassua millaisia värejä topsista saakaan vedeltyä. Luulin ostaneeni violetin eri sävyjä mutta seasta puski esiin tasaisin välimatkoin tiilenpunaista. Kuviin kaikki sävyt eivät halunneet tallentua ollenkaan. Ruudulla oli kokoajan jotain sinistä vaikka se on oikeasti violettia ja tumminkin yritti kokoajan vihertää. Höh.

Etsyssä olen kuolannut erinäisten villatopsien perään. Miten se on, jos Ameriikasta tilaan jutuja niin meneekö ne aina tullin kautta ja sitten saa maksaa ne alvit sun muut? Tuon takia olen vältellyt rapakon takaa tilaamista ja keskittynyt esim. Englantiin, mutta kauaa ei pystykykene koska houkutus on niin suuri.10 kommenttia:

 1. Mie en tullihommista tiiä kun sen, että mun ystävä Kristin (allspunup.etsy.com) lähettää usein Eurooppaan, ja jos tilaa kaks 4 oz lettiä niin ei pitäs jäädä tulliin. Se riippuu kai siitä arvosta mikä kirjotetaan siihen tullilappuun, ja postikuluista, ja Kristin tiesi sen verta sanoa että 8oz villaa ja postit on alle sen rajan että menee tullin kautta. Vissiin se raja vielä nouseekin ens vuonna, niin että voi tilata enempi.

  VastaaPoista
 2. Tulli on villasta vain muutaman prosentin, sitä harvemmin tarvitsee maksaa. Jos lähetys menee tulliin, ALVia ei peritä jos sen summaksi tulee vähemmän kuin 10€ eli käytännössä jos tavaran arvo + postikulut on noin 50 euroa. Jos paketti on kevyt ja pieni, se tuskin menee tulliin. Jos paketti on kokoa pahvilaatikko, tulliin päätymisen todennäköisyys on suuri.

  VastaaPoista
 3. Amerikasta tilatessani olen aina pysytellyt 50 euron kokonaiskustannusten alla (hinta+postikulut) - luin jostain tuon summan, enkä toistaiseksi ole tullin kynsiin joutunut. Ekaa kertaa jostain tilatessa ei tiedä merkkaavatko päälle postikulut ja todellisen hinnan vai eivät, mutta toisella kertaa on jo viisaampi.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi19.11

  Hei!
  Käyhän tullin sivuilta kurkkimassa.
  Vasta luin jostain samasta aiheesta jutun, mutten nyt muista mistä...Laitan sulle kommentteihin kunhan paikallistan tiedon. Olisiko voinut olla viimeinen tai edellinen Suuri Käsityölehti? voikun en muista!

  Sirpa

  VastaaPoista
 5. tuulia, mohariina ja villasukka: kiitos paljon tiedosta. tai toisaalta: olisittepa kertoneet että tilaaminen tulisi ihan kamalan kalliiksi ettei kannata...allspun up täältä tullaan!

  VastaaPoista
 6. Tässä tullin sivulta sekavaa kapulakieltä, josta voisi päätellä että kun vero jää alle 10 euron niin pääsee kuin koira veräjästä:

  "Yksityishenkilö ostaa dvd-levyjä postitse. Hinta postituskuluineen on 50 euroa.
  b) Levyt tilataan USA:sta.
  Suomessa niistä kannetaan tullia ja arvonlisäveroa. Tullia, arvonlisäveroa tai valmisteve-
  roa ei kanneta, jos kyseisen verolajin laskettu määrä on alle 10 euroa. Minimin alle jäävää
  tullin tai valmisteveron määrää ei lisätä maahantuonnin arvonlisäveron perusteeseen.
  – tulli on 3,5 % = 1,75 euroa. Tullia ei kanneta eikä lisätä arvonlisäveron perusteeseen.
  – arvonlisävero on 22 % tullausarvosta eli hinnasta, johon on lisätty lähetyskulut (50 eu-
  roa) = 11 euroa
  Lähetyksestä kannetaan vain arvonlisäveroa, koska sen määrä ylittää 10 euroa. "

  Laskeskelin että kun pitää tilauksen alle 40 euron postituskuluineen niin tuo vero olisi 8,80 euroa jolloin sitä ei tarvitsisi maksaa. Toki tulli usein soittelee perään ja pyytää lähettämään kuitin ostoksesta, ja sitten pittää vielä käydä paikan päällä hakemassa paketti. (Näin ainakin siipallani joka on eksynyt ebayn syövereihin.)

  VastaaPoista
 7. Mulla on joku sellanen käsitys, että kaikesta ei mene sitä tullia, että vaan alv...olisko ollu jotain helmihommia (ku joku on vähän niinku kuolannu ameriikkalaisia helmikauppoja, ku niillä on kaikkee ihkuu). Niin että kannattaa jostain tarkistaa paljonko villan tulli on...ilmeisesti ei juuri mitään, niinku mohariina tuolla jo sanoi.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi20.49

  Täältä "löydät" koodit tavaroille http://www.tulli.fi/fi/05_Ulkomaankauppatilastot/03_Luokitukset/01_CN_nimikkeisto/index.jsp

  ja kun koodi on selvillä voit katsastaa tullin määrän täältä

  http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=FI

  -h-

  VastaaPoista
 9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Aivan mielettömän kaunista lankaa. Lääh.

  VastaaPoista