keskiviikkona, lokakuuta 08, 2008

Eihän siinä sitten muu auttanut kuin purkaa ja laskeskella silmukoita uudemman kerran. Tai siis aika moneenkin kertaan.

Päädyin sitten vähentämään 40 silmukkaa että aikas paljon oli ylimääräistä. En tosin ole ihan satavarma vieläkään onko kaikki jutut kohdillaan mutta ainakin sinnepäin. Veikkaan että suurin syyllinen on tuo mun lanka, jonka paksuus ja samalla siis myös tiheys vaihtelevat. Lisäksi eriväriset langat ovat keskenään erilaisia. Tuo valkoinen on ihan erituntuista kuin alaosan ruskea. Valkoinen on paljon tiiviimpää ja ruskea taasen ilmavampaa ja pehmoisempaa. Ruskeassa langan epätasaisuus katoaa neulottaessa kiitettävän hyvin. Valkoisessa se taas näkyy vähän liiankin kanssa, ja siksi valkoinen ei ehkä ollut paras valinta kirjoneuleosioon. Mutta nyt mennään tällä eikä voivotella!


Omaa kieroutunutta mielenlaatuani kuvaa se että minusta on hupaisaa kun lanka loppuu niin sitten voi kehrätä lisää eikä tarttekaan mennä kauppaan niin kuin tavallisesti. Toki käsinkehrätyssä on se pikkuinen oho-sektori. Kun kaupasta lankaa hakee niin voi olettaa että se on samanpaksuista ja kierre sekä kaikki muutkin speksit ovat samat kaikissa kerissä. Noh, mun langoissa sellaista takuuta ei ole, ja vähän jännittääkin saanko samanlaista aikaiseksi vai en. Eka rulla ainakin vaikuttaa himpunverran ohkaiselta ja toisen rullan kanssa piisaa ongelmia. Se meinaan yritti tulla niin ohueksi ettei mitään määrää eikä rajaa, eivätkä mun pikku kätöset oikein osanneet toimia sen kanssa. Tuloksena katkeilevaa kamaa. Nyt pitää vähän räpeltää että saisi paksumpaa aikaiseksi. Katotaan miten käy. Rukki ainaskin on rasvattu ja toimii...kuin rasvattu.

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen ja jännittävä rojekti sinulla :) Varmaan saat tasoitettua tuota epätasaisuutta kastelemalla valmiin neuleen.

  VastaaPoista
 2. Näyttää lämpöiseltä ja ihanalta. Aivan haltioituneena seuraan kuinka kaunis rotsi etenee.

  VastaaPoista
 3. annikainen: tää on oikia seikkailu! Eilen sain lisävyyhtin valmiiksi, tänään tutkitaan tuli samanlaista tai edes sinne päin...

  wrs: lämmin tästä ainakin tulee. jo sovitusvaiheessa lämmittää mukavasti hartioita

  VastaaPoista