torstaina, syyskuuta 25, 2008

Sain lapaset eilen illalla valmiiksi. Tuossa vähän höyrytin ja kävin takapihalla palelemassa kameran kanssa.


Wintergreen
Malli: Kate Gilbert
Lanka: SandnesGarn Sisu, tumma ruskea ja vaaleanpunainen, vajaa kerä kumpaakin väriä
Puikot: 3 mm
Fiilis: kuinkahan monta näitä voisi tehdä?

Tosiasia kuitenkin on se että nämät ovat vähän naftit. Ihan pikkasen lisää leveyttä on niin olisivat paremmat. Tietty jos seuraaviin tekisi peukalokiilan, niin se voisi vaikka auttaa? Hieman mietityttää tuo ohjeen tiheys ja sellaiset asiat. Jos DK-vahvuutta neulotaan 2,5 millisillä puikoilla saati sitten paksumpaa lankaa niin tuotoshan on täyttä peltiä? Eli jos aiot neuloa samaiset lapaset kannattaa sopivan koon löytämiseksi vähän kokeilla eri lankoja että löytää se sopivimman koon. Samoin kannattaa laskeskella mihin kohtaan laittaa peukalon. Jos olisin seurannut ohjeita peukku olisi ollut ihan missä sattuu.

Muutenhan ohjeet ovat tosi selkeät, koko lapasesta on ruutupiirros. Aluksi eriväriset palmikot voivat tuntua aikamoiselta räpläämiseltä ja pitikin silmä kovana ihmetellä erinäisiä symboleita. Mutta sitten kun symbolit oppii niin työ joutuu nopsaan. Oli mukava katsoa lehtien syntyä. Mikään telkkarineule tämä ei kuitenkaan ole. Ainakaan itse en oppinut kuviota täysin ulkoa.

Huomenna sitten sinne Helsinkiin, herätys on jo kello viisi aamulla ja tiedossa asiakaspalaveria koko päiväksi. Eli raaka työ on palkittava vielä raaemmalla kaupungilla pörräämissessioilla, ja mukana tuomisia saataa olla jonniin verran...kiitos kaikille jotka ovat vinkkejä kertoneet!

11 kommenttia:

 1. Anonyymi18.08

  Ihanat lapaset :) Tosi nätti tuo kuvio.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat - pakko varmaan ostaa tuo malli!

  VastaaPoista
 3. Upeat on! Tosi kivat, vähän erilaiset ja niin hienot. Mullakin jää usein tehotuotanto päälle kun löytyy joku kiva malli, sellasia on olleet mm. Kerttu-sukat ja Hello yarnin Pirate mittensit. =)

  VastaaPoista
 4. Nää on aivan ihanat. Meni to do-listalle!

  VastaaPoista
 5. kauniit ja niin erilaiset lapaset.
  Harmi että ohje on maksullinen. Kyllä, ymmärrän toki että kaikkia malleja ei tarvitse maksutta saakakaan. ;-)

  VastaaPoista
 6. Kauniit ja näyttää vaikealle... Palmikoita kahdella värillä, huiih! Kerro sitten heti missä kävit ja mitä ostit *odottaa jo rapsaa* ;-)

  VastaaPoista
 7. Kauniit lapaset! Himottais tehdä tuollaisetkin. ;D

  VastaaPoista
 8. Todella kauniit lapaset.

  VastaaPoista
 9. Tavattoman somat!

  VastaaPoista
 10. Ihanat. Juurikin ihailin samaista mallia Katen omassa kaupassa. Voi olla että jää kuitenkin haavelistalle, kun parillisten asioiden neulominen tuppaa olemaan melko työlästä ja tylsää.
  Nimim. 'kaikki tänne heti, nyt'

  VastaaPoista
 11. Todella ihanat lapaset!

  VastaaPoista