sunnuntaina, syyskuuta 07, 2008

Rukki on surissut ilta toisensa jälkeen, ja villat ovat muotoutuneet langaksi. Olen niin täpinöissäni kehräämisen suhteen ettei määrää eikä raajaa. No, tuohan te jo tiesittekin.

Mikä lisää täpinää on se että huomaan pienoista kehittymistäkin tulleen. Lanka on tasaisempaa, kierre suhtkoht hallittua ja lanka alkaa muistuttaa lankaa eikä köyttä. Kuvassa harmaa lanka on sitä myssyssä käytettyä, valkoinen eilen illalla tai pikemminkin yöllä valmistunutta. Ero ei nyt niin älyttömän hyvin näy kuvassa, mutta valkoinen on liki puolet ohuempaa kuin pari viikkoa sitten kehräämäni.

Se ohuus ei tietenkään ole se ainoa autuaaksi tekevä asia, mutta kauhean paksua lankaa nyt vaan on ikävä neuloa. Itseasiassa tuossa valkoisessa esilanka oli paikka paikoin epämiellyttävän ohutta. Pelon sekaisin tuntein katsoni kun se siimaa muistuttava meni sormien välistä ja katosi torven sisään. Samalla sai miettiä milloin se katkeaa. Illalla kyllä laskin paljonko lankaa saatiinkaan aikaiseksi, mutta sitä enää muista.

Valkoisen kaveriksi on valmistunut myös harmaata. Harmaitten strategiset ovat n. 100m/100g, joten nyt ollaan jo ihan hyvillä lukemilla. (Varsinkin jos vertaa niihin ensimmäisiin 30m/100g.) Itseasiassa tämä alkaa olla juuri sellaista lankaa kuin haluankin.

Tänään taidan antaa rukin olla rauhassa ja tehdä Medaljonki paidan valmiiksi. Toisesta hihasta puuttuisi enää pyöriö ja sitten pitäisi vielä neuloa kaulus. Sitten vaan vettä ja karsea kasa nuppineuloja sekä kädet ristiin kainaloita myöten että se hihojen kierre ymmärtää oman parhaansa.

PS. Isoimman pojan kanssa käytiin katsomassa Wall-E elokuva. Oli symppis ku mikä!

5 kommenttia:

 1. Vaude! Tuo lankahan näyttää upealta! Täpinöinti on selvästi ainoastaan hyvä asia. :)

  VastaaPoista
 2. Tunnen tuon täpinän :) Olet kyllä oppinut ihailtavan nopeasti, langat ovat kauniita! Ei ne siimanohuet kohdat mitään siellä seassa tee, en ainakaan ole itse koskaan saanut niitä katkeamaan.

  VastaaPoista
 3. Mie kävin kans kattomassa Wall-E:n ja se oli hyvin symppis leffa :)

  Lanka näyttää ihanaiselta, oih.

  VastaaPoista
 4. pikku-kettu: kiitos, ja pääasiahan on se että se näyttää langalta!

  annip: se siinä onkin kummallista että se siima ei katkea, saa ihan kaksin käsin repiä eikä siltikään meinaa saada poikki

  anni: poika toivoo sellaista wall-e robottia jonka se on nähnyt kaupassa. tekisi melki mieli hankkia sellainen itseleen, jos se vaikka hoitaisi meidän huushollin siistiksi?

  VastaaPoista
 5. Voisitko laittaa minulle s-postia, kysyisin yhtä asiaa?

  kissa_matroskin ÄT yahoo.com

  VastaaPoista