maanantaina, elokuuta 25, 2008

Mitäpä on puikoilla? Kuuluisan Vihervaaran jälkeläinen Minivaara. Ohuemmalla langalla sekä kapoisemmilla puikoilla olisi tarkoitus saada aikaiseksi lapsen kokoa. Kassotaan miten käy. Lankana ikivanhaa Novita-jotain, joka purkulankana saa uuden elämän, siksi käsiala on noin röpöistä. Seliseli.


Sanana Minivaara aiheuttaa lievää hihitystä, jotta tekin ymmärrätte miksi kiherrän kerrotaan pieni tarina muutaman vuoden takaa. Olin ostanut saunatuoksua, sellaista mitä laitetaan löylyveteen, ja sitten saunassa tuoksuu terva, koivu, metholi tai joku. Katoin pullon kyljestä paljonko hajua ruutataan. Samassa oli ne perinteiset ei lasten ulottuville tekstit ja samma på engelska: Beware of the children! (sanotaan mörellä äänellä) Noh, lapsiahan tosiaan kannattaa varoa, välillä voivat äityä vallankin hurjiksi. Aika monenhan taloyhtiön pihalla on kyltti: Varokaa lapsia. Purevatkohan ne? Tyhjentävät autosi renkaat? Olenkin miettinyt jos laittaisin ulko-oveni viereen kyltin jossa omat kultanuppuseni irvistävät uhkaavasti ja tekstin: Täällä vartioimme me! Että siksi Minivaara.

Sitten ihan vaan itelle muistiin, jos vaikka julkinen nöyryytys ja häpeä auttaisivat muistamista:

kertaa kehrätty lanka vastapäivään! Kele!

8 kommenttia:

 1. Heh heh, hyvä juttu tuo Minivaara. Ja hyvännököinen eiku näköinen Minivaara tulossa.

  VastaaPoista
 2. Mäkin olen usein miettinyt, että kun kyltissä lukee "varokaa leikkiviä lapsia", onkohan heistä jotakin vaaraa =)

  VastaaPoista
 3. Ihanan piristvä kirjoitus, sain aloittaa harmaata aamupäivää naurulla. Kaunis tulee Minivaarastavarmasti.

  VastaaPoista
 4. christina: jännityksellä odotetaan miten yläosa muotoutuu. Olen yrittänyt laskeskella kuinka korkea siitä tulee tällä tieheydellä, mutta en ole päässyt itseni kanssa sopimukseen.

  riikka: täällä meillä päin on vaan kylttejä voissa lukee varokaa lapsia. se on monin verroin pelottavampaa!

  mammutti: sittemmin siihen pulloon on korjattu se teksti, mutta tuo beware.. oli vähintäänkin hilpeyttä herättävä

  VastaaPoista
 5. siitä merinosta, se on mustakin paljon helpompaa kehrätä kun tavisvilla. Tai no, mie tykkään noista henkäyksenohuista langoista, ja alpakat ja merinot jotenkin on helpompi kehrätä ohueksi. Tavallinen villa on varmaan helpompi kehrätä paksummaksi, tai jos haluaa yksisäikeistä lankaa vaan.

  Aijuu, ja musta lapsia on syytä vähän varoa. Niillon lähmäset kädet, sotkevat neuleet! :D

  VastaaPoista
 6. Tulin nyt ihan tännekin onnittelemaan synttäreiden kunniaksi! Onnea!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi13.45

  Hei,

  tein Tikrun mainiolla ohjeella oman versioni "Minivaarasta" keväällä. Lankana käytin Novitan Isoveljeä, ja olisiko puikkoina ollut vitoset. Ohjetta noudattelin hyvinkin tarkasti, hihoihin taisin tehdä yhden mallikerran enemmän. Nutusta tuli isohko kolmeveelle, mutta lapsilla on onneksi tapana kasvaa..

  Kiitokset piristävästä hyvänmielenblogista ja olet taidokas tekemään käsitöitä!

  Terveisin,

  blogiton annaS

  VastaaPoista
 8. annaS: kiitos, tämä oli hyvä tietää. Olen yrittänyt laskeskella mikä mahtaa tulla kädenteiden tai sen kaarrokkeen tai what ever korkeudeksi, enkä ole oikein päässyt itseni kanssa sopimukseen. Tuo lanka on Faunaa, varmaan aikaslailla isoveikan paksuista mutta ilmavampaa.

  Katotaan miten käy!

  VastaaPoista