tiistaina, elokuuta 19, 2008

Jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin.

Kun kaksi rullaa oli kasassa oli aika yhdistää langat eli kerrata. Rukin ääreen siis ja lankoja virittelemään. Vähän aikaa hurruuteltuani mietin että miksi lanka sylttää karsealle saparolle ja rullallakin oleva tavara on aivan rupista. Kunnes tajusin, kerrattaessa rukin pyörää pyöritetään eri suuntaan! Kele. Revin sylttyrän pois rullalta ja pistin pyörän pyörimään oikeaan suuntaan ja johan toimi. Lankaa syntyi. Toisella rullalla tietty oli paljon enemmän tavaraa kuin toisella. Kokeilin sitten purkaa väärään suuntaan sylttäämäni langan ja kertasin sen uudelleen.


Itse olen tuotokseeni aikas tyytyväinen. Lanka on sellaista Fritidsgarnin paksuista, nelisenkymmentä metriä lampaalta tuoksuvaa pehmoista villaa. En ole nöttöstä punninnut, olisiko jotain karvan alle 100 grammaa? Tälle hurruuttelisi samanmoisen kaverin niin eikös tästä määrästä jonkinlaiset lapaset saisi? Minusta kun kuitenkin on tärkeää että kehrätty lanka käytetään johonkin. Toki on täysin sattuman kauppaa että tässä vaiheessa saisin aikaan identtistä lankaa, mutta ainahan sitä voi yrittää. Väri on vallan hurmaava harmaa lukuisine pienine vivahteineen. Villat olen ostanut Villa Laurilasta, todella pehmoista ja helppoa työstettävää. Suosittelen.


Illalla harjoittelin kovasti aloittamista. Juutuupista (siellähän on jotain hyödyllistäkin!) löytyi näppärä niksi yhdistää alkulanka ja villahöttönen. Pari kertaa kokeiltuani homma toimi loistavasti eikä enää tartte tuusata ja tuusata. Samoilla lämpimillä kävin vielä luonnonmustan villan kimppuun ja huristelin rullan täyteen. Yhden rullan kehräämiseen menee sellainen 10-15 minsaa, soiron repimiseen sitten nelinkertainen aika....mutta silti tykkään tästä tavasta tehdä.

Rukin ääni on jotenkin rentouttava, tasainen töminä mattoa vasten ja surina. Sanoinkin siipalle että sellainen turvallinen, rauhoittava ääni.

Niin ja kiitos A:lle kuvista.

Ja moneen kertaan on pitänyt kirjottamani että päätin osallistua Mielityn yllyttämänä uusien vaatteiden ostolakkoon. Siitä tuo kuvake tuossa sivussa. Ja uudet vaatteet tarkoittavat oman väljän tulkintani mukaan sitä mitä myydään kaupassa. Eli kirpparit, kangaskaupat ja lankakaupat ovat sallittuja loppuvuoden ajan. Sitä että koskeeko hankinta"kielto" uusia saappaita talveksi en ole vielä päättänyt. Lakkoon lasken vain itseni, lapsille on pakko hankkia talveksi toppahaalarit ja muut vermeet.


2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  2. tuulia: kyllähän sen langaksi tunnistaa :) katsotaan vielä miten siitä voi neuloa...

    VastaaPoista