sunnuntaina, kesäkuuta 29, 2008

Nyt tullee niin rumaa ja pohjaan palanutta tekstiä että oksat pois.

Tämä lievästi sanottuna vihastunut olotila alkoi jo perjantai aamuna kun maata järistyttävä räkätauti jylläsi, ja taas vaihteeksi satoi vettä. Joo joo, se juhannus on keskikesää mutta onko ihan pakko alkaa syksyksi heti sen jälkeen? Häh? Ja siksi toisekseen, miten ihmeessä yhdestä ihmisestä voi tulla näiiiin paljon räkää?

Viikonloppu ei paljoa olotilaa muuttanut vaikkakin oli lämmintä eikä satanut. Räkää tuli edelleenkin eikä lapset ymmärtäneet äitin, ja sitä kautta myös omaa, parasta pysytellä omalla takapihalla. Ei. Aina katosivat ties minne rekkojen sekaan leikkimään/mereen hukkumaan jos vähänkin silmä vältti. Niin mukavaa kuin olisikin ollut edes vaiks viisi minuuttia lojua tuolilla auringon paisteessa, mutta ei-ehei, aina piti juosta pitkin pihoja ja pusikoita kersojen perässä.


Tänä aamuna kaikki vaan sitten tuplaantui. Penikoiden mielestä oli ihan ok herätä kello kuusi. Sitten ennen seittämää kun aamupala oli syöty olikin hyvä alkaa tivata parin minuutin välein joko lastenohjelmat alkaisivat. No ei ihan vielä, sitten tunnin kuluttua.

Mutta se mikä eniten nostatti verenpainetta oli pyykinpesukoneesta kuuluva uusi ääni joka kertoi että a) tilaa korjaaja, b) osta uusi pesukone. Ai, oliko sulla jotain muita suunnitelmia lomarahoille?

On se niiiiin ihanaa huuhdella koneellinen pyykkiä käsipelillä. Varsinkin kun siippa on mennyt ostamaan jotain stanan Arielia joka haisee aivan järkyttävän pahalle, vaikka paketin kyljessä lukee hajustamaton. Ite olen tottunut että jos lukee hajustamaton niin aine eikä varsinkaan puhdas pyykki haise millekään.

Nyt voisin luetella tähän kaikki osaamani kirosanat mutta nyt en jaksa. Alistun kohtalooni. Tosin hampaat irvessä.


Niin ja toi laukun ähellys on Pochée 2007 summer vol. 3-lehdestä. En jaksa olla edes siitä iloinen.

11 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Jaksamisia ja parempaa vointia. Bruce Springsteenin sanoin: "Someday we'll look back on this and it will all seem funny". Pitää vaan jaksaa irvistellä siihen asti. Tosin Lassin äiti (Lassi&Leevi) väitti, että jos irvistää koko ajan niin naama voi jäädä sen näköiseksi.

  VastaaPoista
 3. Kohtalotoverius!
  Meillä asuva pienempi termiitti on (aina) ollut vikkeläkinttuinen, ja täysin epäluotettava. Sitä pitää vahtia koko ajan (sähköaita? fleksi? tynnyri?) siinä kun Muitten Lapset leikkivät kiltisti eivätkä säntäile minnekkään.(Niitä ei tarvitse vahtia, varmaan pesevät pyykkinsäkin itse ja osallistuvat vuokranmaksuun.)

  Ja oon kuvitellu, että olen ite jotenkin vainoharhainen ja/tai ylihuolehtiva. En mielestäni ole. Ei sen lapsen tarvi jäädä kuin yhden rekan alle. (Pahoittelen ikävää ilmaustani.) Joten vahtiminen ja perässä juokseminen jatkuu.. jaksamista siis! Voima olkoon kanssasi.

  VastaaPoista
 4. Mä näen vain superihanan kassin ja jättesöpön koristeen. Ole nyt vähän iloinen kassistakin, se kyllä ansaitsisi sen. Tsemppiä arkeen kumminkin! :)

  VastaaPoista
 5. totoro: koitan tsempata itteäni sillä että kone on jo kymmenen vuotta vanha ja viimeiset viisi vuotta pyörittänyt meidän pyykit liki joka päivä. ja vain kerran on moottoria korjattu. toivottavasti päästäisiin pelkällä korjaajan käynnillä

  .k: mun vanhempi poika pysyi ja pysyy vieläkin pihalla eikä lähe itekseen toikkaroimaan minnekään. pienempi taas menee sinne minne nokka näyttää niin kauan kuin tietä piisaa. ja vähän pidemmällekin...

  elisa: piti laittaa pari positiivisempaa kuvaa tuon kauhean nillityksen sekaan.

  VastaaPoista
 6. May the Force be with You!

  Kuuluiko koneesta ihme rätinää?
  Itselläni oli joku hihna silpoutunut ja korjaaja kävi vaihtamassa sen ja jätti peräänsä jonkun 70-80 euron laskun.
  Nyt kuitenkin pesee enää kahdella ohjelmalla niin että viitsii poistamaan vedetkin.
  Joutsenlaulua täälläkin.

  VastaaPoista
 7. wrs: kiitos korkeimmille voimille, lähistöllä asuva kodinkonekorjaaja EI ollut lomalla ja tuli 5 minuuttia soitosta sekä korjasi poistopumpun. 95 euroa, halleluja!

  VastaaPoista
 8. Jotkut päivät on ihan rehellisesti paskoja. Ja jos se päivä osuu vielä maanantaiks niin mikäs sen rattoisampaa. Mulla ei tänää oo ongelmoinut pesukone mutta muuten vaan on ollut niin reippaasti pinnaa kiristävä työpäivä että fiilikset on samat kuin sulla.

  Tosin mua kyllä piristäis tuo laukku aivan hurjasti. Se on IHANA! :) Valoa kohti siskoseni. Pesukonekorjaaja tais toimia hyvänä oppaana parempaan päivään. ;)

  VastaaPoista
 9. Kati20.07

  Kiva kuulla, että pesukonehomma selvisi ilman uuden hankintaa. Nythän voit sitten tosiaan nauttia tuosta söpöstä laukkusesta. =)

  Ja ajattele positiivisesti penskan perässä juoksemisesta; siinähän kuluu ihan VALTAVASTI kaloreita ihan huomaamatta. Ei tarvi millään juoksumatolla räpeltää.

  VastaaPoista
 10. vilma: ne on nämä viimeiset päivät ennen kuin loma alkaa. Silloin kasvaa sarvia niin paljon päähän että näkökykyä haittaa.

  kati: en ihan noin positiivisesti osaa ajatella tuota lasten perässä juoksemista... :)

  VastaaPoista