sunnuntaina, kesäkuuta 22, 2008

Nyt ei enää oikein maistuis grillattu ruoka. Ei makkara eikä pihvi. Jottain muuta. Ei ihan niin paha kyllästyminen kuin jouluruokiin, mutta vähän sinnepäin.

Sain pikkuisen päiväunille ja ajattelin mennä itse takapihalle virkkaamaan ja nauttimaan aurigosta. Sittenpä alkoikin kerääntyä tummanpuhuvaa pilveä taivaalle ja se siitä. Nyt nökötetään koneella.

Pojat kävivät kastautumassa meressä juhannuspäivänä. Ensin ihan vaan kahlattiin ja äkkiä olikin kaikki vaatteet pois ja vesipedot valloillaan. Ja minä aina menen samaan lankaan. Eikä pyyhkeitä tietty ollut mukana, ja sitten pitää palelevia lapsia kietoa omiin vaattesiinsa. Kaiken kruunaa se että pienimmällä on ollut jo hyvin aikaa ripuli ja sitten saa varoa ettei sitä töhnää ole joka paikassa.

Mun juhla oli jo oikeastaan ennen juhannusta. Olin meinaan tehnyt ostoksia taas vaihteeksi Japazonissa, ja lähetti tuli nivaskan kanssa torstaina juuri kun olin luopunut toivosta saada opukset ennen juhannusta. Voi tätä riemun määrää taas!


Ekana näytän kaksi Pochée-lehtistä vai kirjoja, 100 sivuisia kuitenkin.
Kaikkea ihkua ja upanaa.Ja nämät ompeluhuoneet/nurkkaukset! Tahtoo oman työhuoneen! Nykyinen "työpiste" sijaitsee keittiönpöydän nurkalla ja se ei toimi niin erityisen hyvin.Lehdestä, jossa Pochee nimi on ruskealla, ompelin itselleni pyjamahousut. Piirsin koon L joka oli isoin ja levensin vähän kun näytti niin onnettoman kapoiselta.

Vyötäröllä on kuminauha ja nyöri.

Lahkeensuihin ompelin vinonauhaa. Oikein mukavat ja sopivan väljät pyjamiksi.


Nämät tein oikeastaan vähänniinkuin harjoituskappaleina. Mulla on paksuhkoa pellavaa josta haluaisin kuvan tapaiset housut.


Ei kuitenkaan valkoisena, koska näyttävät liikaa joltain pienitalopreerialta mutta jonkin tumman värisenä kenties? Vielä pitää miettiä teenkö niihin kuminauhavyötärön vaiko ihan askartelen vetoketjun ja kaikki.

Loput kirjat näytän tulevina päivinä.

8 kommenttia:

 1. Anonyymi13.42

  Aivan ihania ompeluksia viime päiviltä! saakohan nuita kirjoja edes englanniksi...? Tai löytyiskö jostain vastaavia suomeksi. Japaniksi en tohi vaikka näytätkin rohkeaa mallia:)
  Sirpa

  VastaaPoista
 2. Ihanat länkkäri-pöksyt! Mistä oot löytänyt kankaan? Japaninkuume alkaa tarttua jo tännekin :)

  VastaaPoista
 3. sirpa: kiitos, ehkä tämmösiä kirjoja voi löytyä englanniksi. en osaa yhtään sanoa. ehkä joku malli sieltä toinen täältä. suomalaisissa en kyllä ole vastaavanlaisia nähnyt, mutta mistäs sen tietää jos jostain löytyisi? ei se ompelu japaniksi niin vaikeaa ole :)

  liina: länkkärikangas on löytynyt joku aika sitten Eurokankaan palalaarista. Cath Kidstonin kuosi, tosi ohutta puuvillaa. Jäi vielä jonniinmoinen pala, josta voisi vaikka tehdä topin pökien kaveriksi. Japanin tauti on vaarallinen ja äärimmäisen helposti tarttuva!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia taas.
  Japani pukee rouvaa erinomaisesti!

  VastaaPoista
 5. Näistä paistaa niin ihana tekemisen ja innostumisen riemu, että täällä asti tuntuu.

  VastaaPoista
 6. iina14.19

  Millaisia hakusanoja käytät noiden kirjojen etsimisessä? Mä olen yrittänyt keksiä ja esim. sanalla "sewing" tuli vaan perusompeluoppaita :O.

  VastaaPoista
 7. wrs: japani pukee varmasti monia muitakin :)

  tiiina: olen täysin virran vietävänä

  iina: kumma juttu, mutta mulle se antaa monia tosi mielenkiintoisia tuolla hakusanalla. Oletko valinnut hakujuttuun kohdan Japanese Books?
  Sewing ja kninning ovat olleet minun hakusanoja. Ja kun sitten klikkaa jotain kirjaa niin se suosittellee muita. silleesti löytää kaikkea kivvaa! vähän liikaakin...

  VastaaPoista
 8. ^ niin siis knitting ei kninning... ja se osoitehan on www.amazon.co.jp

  VastaaPoista