keskiviikkona, kesäkuuta 18, 2008

Mun ompelukoneilla on viime päivinä ollut aikas kiirusta. Ovat pärisseet moottori kuumana ilta toisensa jälkeen. Lapset ovat saaneet (=joutuneet) nukahtaa koneen hurinaan. Mutta niinhän se taitaa olla että kun hommissa onnistuu niin se vaan ruokkii lisäintoa tehdä seuraavia prokkisia. Lisäplussaa se että saumurinkin käyttis löytyi, ja sain säädettyä tikin hyväksi niin saumoistakin tulee tosi siistit ja kaikkea.

Japanin kirjoista syntyi sitten uutta paitaa. Tän kanssa pitikin vähän enemmän värkätä. Ensinnäkin kangas on sellaista ohutta ja ryppyistä eli tosi rasittavaa leikata kun se venyy ja paukkuu kaikkialle.


Toisekseen tein taas sen isoimman eli LL koon, ja kun paita oli valmis totesin että pienempikin olisi riittänyt, kaula-aukko oli vähintäänkin antava. Ja vaikka herra A on sitä mieltä ettei liian avonaisia kaula-aukkoja saati halkioita voi olla, voimme hänelle yksissä tuumin kertoa että kyllä voi!

Räpelsin sitten etukappaleen halkiosta palat pois, ja sitten kaula-aukko oli säädyllinen. Alkuperäisessä mallissa tuo edessä oleva halkio oli poikkisaumaan saakka, mutta päällä se oli aina jotenkin kummallisesti. Ompelin sitä pohjasta n. 10 senttiä yhteen, joten nyt sen kanssa pärjätään.

Enää ainoa mikä vähän närästää on se että tein pääntien reunusnauhan kanttinauhasta enkä itse kankaasta. Tosin kankaasta tehtynä sen kanssa oli varmaan saattanut muutama sata rumaa sanaa päästä, joten siksi kanttinauha oli ihmisystävällisempi vaihtoehto. Kanttinauhan miinus on se että se on liian painavaa näin ohueen kankaaseen sekä jäykkää. Eiköhän se käytössä siitä pehmene?


Mutta muutenhan tämä on ihan kiva. Kuvaaminen vaan oli ihan hanurista.

Arvatkaas mitä aioin tehdä kun saan tuon pienimmän nukkumaan?

7 kommenttia:

 1. Nätti paita taas!
  Sulla on nyt sellainen vauhti, ettei tässä kohta pysy mukana ollenkaan...saiskos vähän lainaksi tuota energiaasi;o)

  VastaaPoista
 2. On nätti!

  Mitä aiot tehdä: sä varmaan esittelet sen huomenna päällä?

  VastaaPoista
 3. iinu: mulla on joku maaninen vaihe menossa, otetaan siitä sitten kaikki riemu irti?

  kaisa: kiits, itseasiassa paita oli jo tänään käytössä, hyvin toimi.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi21.34

  Tänne on aina ihana tulla, löytyy näitä ihanaisia ompeluksia. Itse kun hurahdin ensin ompeluun ja vasta sitten neuleisiin, joten niillä ensinmainituilla on aina oma paikkansa sydämessäni.

  Iloista juhannusta!

  Paula

  VastaaPoista
 5. Voi miten hieno!
  Aivan upea!

  VastaaPoista
 6. Ihana. Minäkin vihaan vinonauhan tekoa, mutta tuollaisissa tekeleissä vaiva kyllä kannattaa. Eikä se niin kamalaa ole kuin etukäteen kuvittelee.

  VastaaPoista