keskiviikkona, kesäkuuta 25, 2008

Lätistään vielä kerran japanilaisista ompelukirjoista. Sitten hiljenee kirjojen toitotuksen osalta, mutta tuotoksia joudutte valitettavasti vielä jatkossakin kasselemaan, jos jaksatte.

Lace&Button kirjassa on paljon mielenkiintoisia juttuja.


Esmes tämä pitseillä koristeltu raglanhihainen paita sekä

tämä pienillä, erisuuntiin kaatuvilla laskoksilla koristeltu paita. Ovat ainaskin laitettu to do listalle.

Samoin kannen mekko on herkkua, tosin suurimmaksi osaksi varmaan tuon kankaan ansiosta. Joka taitaa olla aikas paksua kun tuolla tavalla pönköttää.


Kirjassa on myös tuunausohjeita vanhoista vaatteista, laukkuja ja muutama sisustustekstiili juttu. Varsin mielenkiintoisia.

Mutta miksi tässä(kään) kirjassa ei voi olla kaava-arkkia? Kuinka hirveästi sellaisen teko ja painaminen voi muka maksaa? Onhan niissä ohjeissa tarkat mitat kaavojen tekoa varten mutta silti. Kun ei ole kuin yksi koko niin istuvuus vähän mietityttää. Esim. tuossa raglanhihaisessa paidassa on vaatteen rinnanympärys 100 cm (jos osasin laskea oikein) ja vyötärö n. 88 cm. Sitten kun miettii miten hentosen näköinen tuo mallimisu on niin väkisinkin tulee mieleen kuinka monta nuppineulaa on laitettu paidan selkäpuolelle kursimaan paitaa kokoon.

Mutta urheasti päin tulta. Jos vaikka aloittaisi tuolla laskospaidalla, se varmaan menee vähän väljempänäkin. Pittää nyt kattoa. Välillä kun tekisi mieli jopa neuloa. Whoooa!

Värjäsin eilen kahden metrin pätkän paksuhkoa pellavaa. Tuli oikein syvää violettia. Siitä olisi tarkoitus tehdä pienillä laskoksilla varustetut housut. Pitänee kuitenkin vielä vähän moderoida sitä kaavaa. Lahkeita pitää saada kapoisemmiksi että laskokset näyttäisivät paremmilta ja taskutkin olisi hyvä olla. Jännätään tuleeko takki vai kukkaro. Hih.

8 kommenttia:

 1. onko niissä viivapiirroksia kaavoista kuitenkin? Siis että minkänäkönen pitäs kaavan olla. Jos on niin älä kahtele mittoja vaan valitse oma peruspuseron kaava ja lähde sitä muokkailemaan halutun näköiseksi. Ei yhtään nii hankalaa ku miltä kuulostaa ;)

  VastaaPoista
 2. Minä en osaa siis tehdä yhtään mitään ilman kaavoja...
  Kummallinen ompelukirja, jos ei ole kaava- arkkia. Petkutusta, sanon minä!

  Tuo Susannan vinkki on kyllä varmaan ihan hyvä ja hyödyllinen...

  Ihania juttuja oot ommellut, en ole edes ehtinyt kaikkia kommentoimaan, tahti on sulla niin kova:o)

  VastaaPoista
 3. susanna: siellä on piirokset ja mitat mikä viibva on minkäkin mittainen ja kuinka syvä mikäkin kaari on jne. hyvin seikkaperäisesti on mitottu. Kyllä se siitä varmaan luonnistuu kunhan vaan alkaa piirtää. Passailee sitten kaavoja ja kassoo pitääkö muuttaa.

  iinu: niin, kyllä mustakin olisi paljon helpompaa jos olisi kaavat ja vielä sarjoitettu parille eri koolle. Mulla on nyt into päällä joten siitä pitää ottaa kaikki irti ennenkuin laantuu!

  VastaaPoista
 4. Mistä ostit kirjan?

  VastaaPoista
 5. hiisa: tuo on sitä www.amazon.co.jp satoa

  VastaaPoista
 6. Tyhmä kysymys... Miten sä pystyit sieltä mitään tilaamaan, kun mun tietokoneen ruudulla on ainakin vain pelkkiä kysymysmerkkirivejä + tietysti kuvia?

  VastaaPoista
 7. hiisa: jaa-a, minen ole mikään (tieto)tekniikan ihmelapsi mutta olisikohan sillä jotain tekemistä käyttiksen tms. kanssa? Tukeeko japsi merkkejä tai sellaista. Selaimella ei kait ole vaikutusta.

  VastaaPoista
 8. Ihanan näkönen kirja!! Kunpa saisin itsellenikin sen selattavaksi, kiitos kuitenkin kun laitoit kuvan tuosta mekosta, sain siitä valtavasti inspiraatiota! :)

  Rohkeasti vaan piirtelemään kaavoja, ja kannattaa käyttää sitä inspiksen huumaa, sillä saa välillä ihmeitä aikaan ;)

  VastaaPoista