lauantaina, toukokuuta 31, 2008

Tämä postaus sisältää voimakkaita kohtauksia eikä sen takia sovellu lapsille tai herkille ihmisille. Nyt kun on nuot varoituksen sanat sanottu niin itse asiaan.

Perkele.

Innostuin Burda ilmaiskaavoista, löysin aivan ihanaa kangasta, sain kehiteltyä innostuksen ompeluun ja kipattua pojat pihalle.

Sitten vaan klipsklips ja surrur. Kaarroke tuli ommeltua, ja kaikki hyvin kunnes,

Perkele!

Huomasinhan minä että se helma kapenee. Ajattelin vain etteipähän ole niin hölkyhelmainen. No ei tosiaan ole! Helman ympärysmitta on n. 90 senttiä. Kun mekon pujottaa pään kautta päälle niin se jumittaa lantiolle. Mun lantio kun ei täytä missin ihannemittaa 90. Tai siis täyttää ja menee ylikin. Eli mekko jumittuu jonnekin persieen tienoolle. Toisaalta voitte itse kokeilla miltä tuntuu kävellä mekossa, joka on polviin asti, ja helman ympärys on 90 senttiä. Ei hyvä.


Perkeleen perkele!

Kaikki tämä olisi vältetty kun olisin tajunnut mittailla eikä vaan olla euforiassa ihanasta kankaasta. Kaikki tämä kyrsiintyminen olisi vältetty kun olisin lisännyt kaavaan helman kohdalle vaikka edes viisi senttiä ja vetänyt siitä uuden sivusauman. Siten olisin saanut helman ympärysmittaan 20 senttiä lisää, ja se olisi riittänyt. Ehkä.

Kangastahan ei ole tämän enempää ja tykkään tuosta kukkareunuksesta. Enkä tiedä yhtään mitä tälle tekisin. Helmahalkiota mietin, mutta se ylettyisi vyötärölle saakka. Ymmärän kyllä että miespuoliset työkaverini tykkäisivät antavista halkioista, mutta liika on aina liikaa. Jos Anne Burda nyt ilmestyisi oven taakse niin saattasin saada jonniinmoisen väkivaltaisuuskohtauksen. Ai niin, se harppu taitaa olla jo helvetin puolella suunnittelemassa kaavoituksia piruparoille.

Tähän lievästi sanottuna suuttumukseen antaa vielä lisäponttiä ärsyttävä, yhtäkkiä ilmestynyt joku allergia. Aamuisin lähinnä itkettää katsoa peilistä omaa kuvaansa: silmät ovat muurautuneet rähmästä puoli umpeen. Kun rähmän saa lämpimällä vedellä jotenkin sulateltua pois, peilistä katsoo pirtsakan punaiset, kirveltävät silmät. Tuntuu kuin silmissä olisi hiekkaa. Nenä on tukossa ja koko naama turvoksissa. Silmäpussitkin ovat sitä luokkaa että ne hölskyy jos hyppii.

Mitä muuta tähän voi enää sanoa kuin perkeleenperkeleenperkele.

15 kommenttia:

 1. Voi Ei!! Harmillista :( Hyvä syyostaa lohtulankaa, se ainakin auttaa! Viskaa mekko nurkkaan ja odota inspiraatiota, josko siitä joskus kehkeytyisi jotain uutta.

  VastaaPoista
 2. No voihan... Mä kanssa ehdotan lohtusuklaan, -langan tai kankaan hankkimista siksi aikaa, kunnes keksi t miten mekkoa muokkaat. Mekon kangas on tosiaan ihana:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä suomenkieli sitten on monipuolinen ja vivahteikas.

  VastaaPoista
 4. Niin piti lisätä, että yhden sanan variantilla pystyy ilmaiseman tunnelmat täydellisesti.

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuohon saa halkion / halkiot!
  Nyt lakkaat rypemästä siinä epätoivon suossa, omaat itseesi valtaisan kirkasotsaisuuden ja tiedostat että kolttu tulee käyttöön.
  Onko mekossa sivusaumat? Onko mekossa KT- sauma? Kuinka suuret saumavarat? Onko sv´t saumuroitu yhteen vai silitetty erikseen auki?
  Omaatko ohutta, neulepohjaista tukikangasta?
  Ollos pelvoti, tuo ongelma on kohta jo fiksattu. Kerro nuo detaljit ja käyn julistamaan.

  VastaaPoista
 6. Saisiko tuosta muokattua jotenkin edes paitaa? Sellaista vähän leveämpihelmaista paitaa? Todella nätti kangas, ei kyllä saa haaskuun mennä!

  VastaaPoista
 7. Eikös tuohon sopisi alushame joka hieman näkyy alta? Ei haittaisi se korkealle tuleva halkiokaan?

  VastaaPoista
 8. Tossa kaavassa mätti mun mielestä moni muukin asia istuvuuden kannalta (meikällä se aiheutti pallokalailmiön, vaikka levitin helmaa 10 cm/kpl).

  Kangas on niin ihanaa että sun on pakko pelastaa toi jotenkin! Halkiot tai sitten vaikka kiilat toisenvärisestä kankaasta. Korosta sitä mitä ei voi peittää, sano jo Paanasen Marko Innossakin. :)

  VastaaPoista
 9. Hei, pidän weirdrockstarin asenteesta. Just niin, siittä vaan myrskyn silmään!
  Ja allergiaan heti allergialääke. Tai hyvin ansaittu sairasloma.

  VastaaPoista
 10. liina: ny ei taida lohtulangat auttaa, lankakauppakin on kiinni :( pistetään mekko atomeiksi ja katotaan mitä tuleman pitää

  jaana: tuo kangas on tosiaan herkullinen ja siksi harmitus on suuri!

  Kirsiär: suomekielen kirosanat ovat niitä oikeita Kirosanoja. ajattele ny jotain ruotsalaisparkoja: pamauta vasaralla sormeen ja hihkaise sjutton också, ei paljoa helpota?

  wrs: hetki pitää rypeä murheen alhossa. kuvassa mekossa ei ole mitään muuta ommeltua kuin kaarrokkeen ja vartalon sauma sekä olkasaumat. Kaikki muu on kursittu nuppiksilla kasaan. Eli sen suhteen ei ole hätää. Mulla on pieni ajatus jo itämässä ja siihen ei liity halkio.

  noora: paitaa heikkona hetkenä mietin itsekin. mutta pitää nyt tuumata kerta jos toinenkin tarkkaan ennenkuin saksia näytetään

  joska: tuokin on aika hyvä ajatus, paitsi että kaarroke on liian iso ja sekin pitäisi uudelleen säveltää...

  vila: mun häläreitten olisi pitänyt edes pikkasen piipata kun kirjoitit että kaavoissa oli ongelmaa. miksi en ottanut onkeeni ja tutkinut kaavoja tarkemmin? tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, kuten isäni tapaa sanoa

  maiju: nyt on popsittu allergialääkettä ja tiputeltu silmätippoja viikon verran. Tänään on ollut jo parempi päivä=ei ole tarvinnut kaivaa silmiä ulos päästä.

  VastaaPoista
 11. Voi ei ja noin suloinen kangaskin! Mites ois ne pitkänpuoleiset halkiot ja leggingsit alle? Tai jos sulla jäi sitä kangasta, niin lisäät kiilat sinne alas? Heh, miksköhän mä neuvon kun olen viimeksi ommellut yläasteella muuta kun verhoja ;D

  VastaaPoista
 12. marsvin: joskus ne "taidottoman" neuvot ja ideat voivat olla parhaita kun sitä eivät ajatusmallit ja -kaavat ahdista

  VastaaPoista
 13. voi itku. ja tunnen olevani tavallaan asiasta vastuussa.. mutta uskon, että hyvää saat tuosta vielä aikaan! ja eikös tuota kangasta ollu vielä ottobressa vähäsen niin ihan pulassa et ehkä ole :)

  VastaaPoista
 14. tiina: kyllä se vika on ihan kaavantekijän=suunnittelijan. ja minun koka en osaa kaavoja mallailla.

  ottobressä oli tuota kangasta sellainen pala, ei pakka, kun sitä muutama viikko sitten ostin. Olen sen verran jäärä että tällä mennään mitä on!

  VastaaPoista
 15. Mua alkoi naurattamaan kamalasti tää sun postaus :D itsekin nimittäin istuskelen koneella silmät vuotaen ja kiroillen. Omallekin unelmamekolle kävi vähän sama kohtalo helman suhteen ja se on edestä vielä niin avoin, että tissit tulee melkein ulos :D

  VastaaPoista