maanantaina, toukokuuta 12, 2008

41 328 silmukan ja kuuden viikon jälkeen Diamond madeira kuvio on valmis, ja olen päässyt reunuksen kimppuun. Montako silmukkaa tuli neulottua sisempiin kierroksiin en lähde laskemaan, koska a) matemaattiset taidot eivät riitä ja b) katso kohta a.

Täytyy myöntää että ensimmäisten uloimman mallikerran kierroksien jälkeen iski jonniinmoinnen epäilys. Tulikohan haukattua liian iso pala? Pahimmilla kierroksilla aikaa kierroksen tekoon meni liki tunti, ja reippaan tunnin neulomisen jälkeen silmät olivat työn intensiivisestä tuijotuksesta väsyneet ja harittivat. Oli pakko tehdä the Suunnitelma. Jos kuviota pitää toistaa 72 kierrosta niin tekasen joka viikko 12 kierrosta, mikä ripoteltuna pitkin viikkoa ei tarkoita kohtuuttomia hetkiä kerralla työn ääressä. Ja siinähän se sitten syntyi lukujärjestyksen mukaan. Ei kuulosta järin rentouttavalta, mutta siten sain työn pysymään aikataulussaan ilman järjettömiä paniikkineulomisia.

Nyt olen paukuttanut reunusta n. 30 toistoa, vielä reipas 80 jäljellä. Tavoitteena on saada huivi tämän kuun loppuun mennessä valmiiksi, niin ei tartte sitten enää stressata tämän kanssa. Sitten voisi aloittaa jotain uutta. Jotain pientä ja rentouttavaa. Vaikka Babette-peiton?

Mutta pieniä vinkkejä tän pyörylän pingoittamiseen kaipaisin. Kannattaako ympyrästä ekaks mittoa 1/4 osan merkit ja siitä pikkuhiljaa venytellä ympyräksi vai miten kannattaa edetä? Lanka on kashmirin ja silkin sekoitetta eli hyvin pehmeää ja hieman pelkään ettei pingotus pysy huivissa erityisen hyvin vaan se lurpsahtaa ajan myötä. Voisiko siihen tupsauttaa ripauksen tärkkiä tai jotain?

6 kommenttia:

 1. Oi miksi linkkasit tuon Babetten? Mulla on jo nyt epävirallinen ADHD-neulojan status tuttavapiirissä... Nyt tuli yksi uusi projekti suoraan silmille!

  Mutta kuulosti ihan järkevältä idealta tuo vartti kerrallaan-ajatus. Tai mitäpä, jos joka neljänneksen kohdalla olisi merkkilanka, ettei yhtä osiota venytä toisen kustannuksella. Huivi on kaunotar!

  VastaaPoista
 2. Solveig: hyvähän se on laittaa tauti kiertämään :)

  VastaaPoista
 3. Minä tykkään tuosta sinun tavastasi laatia käsitöille aikataulu ja suunnitelma (samaa asennetta sinulla oli ihanaisen tilkkutäkin suhteen). Itsekin sovellan joskus samaa, varsinkin toivottomilta tuntuviin urakoihin ja deadline-töihin. Tosin minulle käy monesti myös niin, että joudun toteamaan, että käytettävissä oleva ei kertakaikkiaan riitä työn saamiseen valmiiksi ajoissa.

  VastaaPoista
 4. Tanja: mä olen huomannut että jonniinlainen lukujärjestys auttaa jos työ on järettömän iso/työläs/epätoivoinen ja haluaa että olisi muutakin elämää. Tietysti lukujärjestys kuulostaa jollain tapaa pakkotahtiselta ja niin poispäin, mutta kyllä se oikeasti auttaa. Ja jos aikatauluja pitää tehdä niin ne kannattaa suunnitella sellaisiksi että ihan oikeasti kerkiää tekemään eikä tartte hampaat irvessä vääntää.

  VastaaPoista
 5. Kiva kun vinkkasit siitä Lily-lankakaupasta. Mitäs minä nyt syötän lapsille, kun rahat menivät lankoihin? Taidetaan tulla teille syömään.

  VastaaPoista
 6. matroskin: täälläpäin Suomea syöttävät lego-soppaa. Meillä kotona kuhanjottain. Voisihan langoista tehdä vaikka spagettia?

  Meillä on ruoka-aika tänään siinä varttia vaille viisi. Siippa lupasi paistaa jauhelihapihvejä grillissä. Kyllä siitä teillekin liikenee, luulisin.

  VastaaPoista