torstaina, huhtikuuta 24, 2008

Se on ilmeisesti kevättä ilmassa koska minuun on iskenyt vallan mahoton virkkausvimma. Kesän korvilla kaikki neulomishommat alkavat maistua puulta. Kuten eräs Mariekin, josta puuttuisi enää hihat. Lisäksi Mariessa tökkii yksi kuvioraita joka osuu suoraan takapuolen tietämille saaden sen näyttämään isolta. Pehva ei siis ole iso, se vain näyttää siltä.

Virkkaukseen palatakseni niin eilen illalla laitoin hösseliksi ja akuutimpaan virkkausintoon tein tämmöisen kokeilun.


Liian pienellä koukulla ja paksulla langalla, kun oikean kokoista koukkua ei löytynyt. Minusta tämä näyttää sen verran lupaavalta että näitä voisi syntyä useampikin, ja yhdessä voisivat kokoontua jonniinmoiseksi peitoksi. Saas nähdä mitä tulee.

Postissa oli kuitenkin tullut Vintage Crochet-kirja, ja se sai virkkaustäpinät ihan tappiin. Kerrankin kirja josta voisi toteuttaa likipitäen jokaisen mallin!


Jos vaikka aloittaisi tällä takilla


ja jatkaisi mekolla.


Sitten vois tehdä rintarossia, laukkua, tyynyä...


Piti sitten vielä kuvata kuvausalustana ollut Ikean peitto. Oli niin herkullisen värinen.

9 kommenttia:

 1. Just itse taistelen samaa virkkausvimmaa vastaan, että saisi edes nuo pahimmat keskeneräiset pois alta. Olen sentään neulonut puuvillaa.

  En ole tuohon kirjaan aikaisemmin törmännyt, mutta kiitos vinkistä: lähden metsästämään.

  VastaaPoista
 2. Ultimecia: virkkaus jotenkin vaan kuuluu kesään ja kevääseenkin kans. Oma kirjani on Book Depositoryltä.

  VastaaPoista
 3. Mikähän siinä on, minäkin haluaisin virkata ja tehdä ristipistoja kevään tullen.

  VastaaPoista
 4. Herkulliset värit tuossa virkkauskokeilussa. Tuollaisista neliöistä tulisi tosiaan ihana peitto.

  VastaaPoista
 5. hieno kukkanen, tuollaisen kun osaisi tehdä - juuri nyt olisi tarvetta uusiin hattuihini..

  VastaaPoista
 6. Virkkaus on myös mulla kevään juttuja, nytkin kutittelee kaikenlaiset virkkausohjeet ja tulipa tilattua yks virkkauskirjakin. Aika lissee vaan niin johan alkais koukku käymään.

  VastaaPoista
 7. Aura: virkkaus on jotenkin kesäisempää puuhaa kuin neulominne. Kuka nyt helteillä (näkis vaan) jaksaa neuloa?

  lankakomero: piti sitten hankkia isompi koukku ja tehdä toinen mallineliö. uuden neliön koko on n. 20 cm kanttiinsa, joten kovin montaa ei edes tarttisi värkätä. Tosin mulla on aina niin megalomaaniset suunnitelmat, päiväpeitto siintää mielissä. Mutta jos nyt sellaisen torkkutäkin verran.

  tuijam: itseasiassa tuo on aika helppo. Ensin se aloitus rinkula, siihen pylväitä ja pylväiden väliin ketjusilmukka tai kaksi. Siihen kaareen kiinteä, puolipylväs, kolme pylvästä, puolipylväs ja kiinteä silmukka. Terälehtien taakse virkataan 4-5 ketjusilmukan kaaret joihin taas tuo edellisiin lehtiin tehty pylväs rivi siten että pylväitä tulee 5. Sitten niitten terälehtien taakse 5-7 ketjusilmukan lenkit joihin taas pylväitä tällä kertaa 7. Ja sitten alkaakin kukka olla valmis!

  Vilma: se on se aika joskus kortilla, virkkaus tosin on siitä kivaa kun sen voi jotenkin huolettomammin jättää kesken. Ei paljoa tuhoa tule jos silmukka tippuu koukulta.

  VastaaPoista
 8. hei kiitos kukkaohjeesta, kokeilen sitä heti viikonloppuna. Käy ehtiessäsi vastavierailulla blogissani, laitoin sinne eilen houkutetta keväiseen virkkaukseen. Ja mikä hupaisinta, enhän minä osaa virkata! Aina pitää tarkistaa mitä tarkoittaa mikäkin "ps" "ktjs ?" ja kaavioita en osaa lukea lainkaan. Hmph. Mietin pitkään termiä miten virkkaus aloitetaan, "luodaanko" se eka ketjusilmukka, vai "tehdäänkö" se vain?
  Mutta ohjeellasi tuon kukkasen saan anopin pitsihattuun tehtyä, siis iso kiitos!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi23.28

  Kiitos innoittavasta blogistasi! :) Seuraan aina välillä mitä kaikkea olet tehnyt. Blogin kautta tarttuu itseenikin kova halu neuloa ja virkata. Erityiskiitos ohjeista ja näistä ideoistasi. Sinulla on persoonallinen ja nuorekas tapa tehdä todella taidokkaita käsitöitä!

  VastaaPoista