maanantaina, huhtikuuta 28, 2008

Ihana kun kevät on vihdoin tullut. Krookukset jo puskevat lehtiä mullan seasta, ja lumikello on avannut kukkansa. Sunnuntaina nautittiin auringon lämmöstä takapihan terassilla. Kersat leikkivät vesi-ilmapalloilla ja minä virkkasin. Muistanutkaan miten kivaa on olla pihalla kun ei tartte palella.

Viikonloppuna ryhdistäydyin muutenkin ja tein Marien valmiiksi. Pienistä matkan varrella syntyneistä epäluuloista huolimatta tästä tuli ihan mukava. Saatan jopa laittaa vappuna päälle.


Marien pitsimekko

Malli: Louisa Harding, Moda 2/2008
Lanka: Louisa Harding Thalia, 350 g
Puikot: 8 mm
Fiilis: jepjep!

Täytyy sanoa että olipa yllättävä lanka. Thalia on nauhalankaa joka neulottuna näyttää oikealta langalta. Vaikka se on suht paksua niin se on kevyttä ja ilmavaa. Pehmoista muttei lörpsöä. Lankaa oli ihan hyvä neuloa, jos käytössä oli liukkaat Addit, muovipuikoilla hommasta ei tullut mitään.


Tein mekon pyörönä, koska saumojen ompelu ei oikein napannut. Loin silmukat m-kokoa varten ja kun olin neulonut n. 20 senttiä tuntui että joku on pielessä. Silmukat pois puikoilta ja mittaamaan. No onhan se ahteri leveä mutta että 140 cm...vähensin sitten 32 silmukkaa pois ja johan alkoi olla oikeassa mitassa. Hassua kyllä olin testannut tiheyden ja sen piti olla 1:1. Mutta ei sitten tainut olla. Ohjeesta on muuten unohdettu pois tuo rinnan alla oleva reikäkuja. Piti mittoa mihin kohtaan sen laittaisi. Vyötärö oli tavoitteena, mutta jonniinmoisen mittavirheen tuloksena se tuli tuohon. Sen seuraksena näytän olevan pieniin päin.


Vaikka neule on aika paksu niin se on kuitenkin laskeutuva ja kevyt, vain 350 grammaa ja se on näinkin pitkältä mekolta vähän. Tiedä sitten miten tämmönen lanka kestää käyttöä, nuhjaantuuko istuessa takapuolen alta. Toisaalta tämmöistä mekkoa nyt joka päivä päällä pidetä, enemmän taitaa olla juhlakäytöllä.

18 kommenttia:

 1. Hieno! Luulis että isoilla puikolla mekosta tulee tosiaan raskas ja löysä, mutta tuohan on tosi kevyt ja kaunis! Vappuna päälle vaan!

  VastaaPoista
 2. Ihanan.. jotenkin.. voiks vaate olla herkkä? Pitänee selata taas neulelehtiään uusin silmin ;)

  VastaaPoista
 3. Vau, onpa mieletöntä nähdä tuo mekko valmiina jonkun yllä. Todella upea! Itseänikin himottaisi tehdä tuo mekko vähän muokattuna, mutta en ole vielä löytänyt sopivaa lankaa. En usko saavani käsiini mistään tuohon tarkoitettua lankaa, vaikka se ihanalta vaikuttaakin :) Ulkomailta tilaaminen on niin vieras juttu mulle, etten taida uskaltautua.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi20.22

  Tulipa nätti! Itsekin olen kuolannut tuon mallin perään, esimerkkisi innoittamana rohkenen ehkä tehdäkin!

  VastaaPoista
 5. kaisa20.57

  Kaunis! Minä kyllä just aattelin tuosta nauhakujasta, että onpa hyvällä kohdalla.

  VastaaPoista
 6. jaana: mä en tykkää paksuista langoista mainitsemasi painavuuden takia, mutta tämä on niin kevyttä!

  laura koo: kyllä vaatteillakin voi olla oma identiteetti. On hauskoja hauskoja ja reippaita, tylsiä ja jopa surullisia

  noora: Thaliaa ei taida Suomesta saada. Korvaavan langan pitäsi olla suht paksua 13s/10 cm, mutta kevyttä, eli kerällä paljon metrejä. Ulkomailta tilaaminen on ihan samalaista kuin esim. postimyynistä tilaaminen, ei sitä kannata pelätä!

  kesänlapsi: kiitos, ihastuin malliin aikaslailla ekasilmäykseltä. ja sitten oltiinkin jo pakkomielten puolella :)

  marianne: puikot vaan esille ja rohkeasti aloittamaan! Tulee kuule nopsaan valmista.

  VastaaPoista
 7. onpa kaunis mekko!

  VastaaPoista
 8. moda-lehdessä muuten luki että Lankatalo Priima hgi:ssä olisi jälleenmyyjä

  VastaaPoista
 9. Tulipa siitä nätti!
  Itselläkin oli joskus joku idea neuloa kesämekko, eikä tuo sinun taidon-näytteesi varsinaisesti laannuttanut sitä vimmaa.
  Ja ihan erikseen täytyy nyökytellä ihaillen myös kaulakorulle.

  VastaaPoista
 10. kaisa: empiremekoilla on aina se tiineysefekti, pikkasen alempana olis ollut parempi

  kio: niinhän siinä lehdessä lukee, mutta ähäkuttikattimatti, ei niillä sitä ollut kun sitä tiedustelin ja nettikaupan puolellakin on ollut eioota. englannista sain itseasiassa postikuluineen päivineen halvemalla.

  weirdrockstar: kesämekkoa neulomaan hus! mun yks työkaveri kerran kysyi että onko tuo kauluakoru mummon perintöjä? piti vastata että henkkamaukalta... :)

  kanerva: kiitos, toivottavasti tälle tulee paljon käyttöä (=juhlia)

  VastaaPoista
 11. Onpa ihana mekko! Mahtavaa, että jollain riittää energiaa tuollaisten tekemiseen! Jos tuossa mekossa ei ole hauska vappu, niin ei sitten missään. :)

  VastaaPoista
 12. Nyt lensi kerralla kaksi ennakkoluuloa romukoppaan - minä kun kuvittelin että isoilla puikoilla neulotut vaatekappaleet ovat tönkköjä ja painavia, eikä neulotut mekot ole erityisen pukevia. On joskus mukavaa olla perusteellisesti väärässä. Toivottavasti Oulussa on lämmin vappu, niin että pääset ulkoiluttamaan kaunista mekkoasi.

  VastaaPoista
 13. Soma mekkonen ja yllättävän kevyen ja ohuen näkönen noin isoilla puikoilla neulotuksi. Jospa vappuna olis aurinkoisempaa ku nyt, niin pääsisit tuota ulkoiluttamaan. :)

  VastaaPoista
 14. kirsikka: paksuilla puikoilla tulee valmista aikas nopsaan. Kierroksella joku 120 silmukkaa ja kierroksen korkeus liki sentin.

  tororo: mä olen kans ohkasempien neuleitten ystävä, 4,5 mm puikoissa menee se raja. Toisaalta jos tämmösen mekon teksi jollain ohuella langalla niin sitä saisi tikuttaa maailman tappiin saakka

  amelie: eikös ne luvanneet tänne 20 astetta lämmintä vappupäivälle? Kyllä siinä kelissä pitäisi tareta

  VastaaPoista
 15. Wau, miten hieno.

  VastaaPoista
 16. Anonyymi17.50

  On hieno ja oon tätä mallia itsekkin monesti ihaillut. Mistä nettikaupasta olet ostanut nämä langat?

  VastaaPoista