sunnuntaina, maaliskuuta 23, 2008

Meidän ikioma herätyskello on aktivoitunut joka ikinen loma-aamu kello 6.20, eikä siitä löydy edes torkkukytkintä. Päiväunetkin ovat olleet vähän sitä sun tätä koska herästyskelloa itseään alkaa väsyttää jo yhdeksän jälistä aamulla ja sitten pitää ottaa pikku nokoset. Iltapäivällä kun itseltä alkaa olla veto lopussa, vekkari vaan käy ja käy. Rasittavaa.

Mutta neulottu kuitenkin on. Melki kyllästymiseen saakka. Pistin Tryffelin oikein isolle vaiheelle ja tulostakin on saatu. Pyörönä neulominen on välillä aikas puuduttavaa, kun tuntuu ettei saa valmiiksi mitään vaikka kuinka touhuaa.

Palmikon kanssa oli hieman alkukankeutta, kun mallin piirtely tuotti tuskaa. Oli jotenkin vaikea kuvitella paperilla, että miten mikäkin kiertyy ja minkä ympäri. Koeneulonta osoitti että oikeilla jäljillä ollaan kunhan vähän viilataan. Nyt näyttää jo ihan hyvälle.


Takin takakappale ja hihat tulevat olemaan tuota kuvan reunassa näkyvää kahden kierroksen helmineuletta. Olen joskus tainut mainitakin että helmineule on yksi suosikeistani. Tämmöisessä rouheassa, tweedimäisessä langassa se on ihan pop!

Ainoa mielessä pyörivä kysymys onkin että riittäkö lanka. Kyllä sen pitäisi mutta entäs jos ei?

9 kommenttia:

 1. Suuri sympatia ja empatia-aalto. Meillä vekkarilla vähän samaa kyntiongelmaa. Ollaan julmasti pidetty pakkohereillä lounaaseen saakka. Sitä se valo pienen ihmisen tumakkeelle teettää.

  Yllättävän vaativiin neulesuorituksiin sinä kuitenkin venyt. Mulla on puhtia noin sukkiin. Ja niissäkin tulee virheitä.

  VastaaPoista
 2. kirsiär: täällä mummolassa tuo neulomiseen uppoaminen on suht helppoa kun ei tartte muuten huushollia pyörittää.

  Olen yrittänyt laskeskella auttaako kesäaikaan siirtyminen mitään herästykello-ongelmiin. En ole vielä päässyt sopuun itseni kanssa lopputuloksesta.

  VastaaPoista
 3. Tryffelin alku näyttää oivalle. Voi kun itekin pystyis tekemään jotain isompaa neuletta, mutta meidän pieni koiramainen energiapakkaus vaatii tällä hetkellä kovin paljon huomiota. Ei toimi vekkarina (onneksi), mutta tikittää sitten sitäkin ahkerammin koko päivän. :)

  VastaaPoista
 4. vilma: pennut ja vauvat ovat yllättävän samanlaisia. Aikaisin ylös ja virtaa niin että ritisee. Mutta sitten kun nukutaan voi vaikka räjäyttää pommin ja penikka vaan pikkasen tuhahtaa. Hertta on kyllä niiiin lutunen!

  VastaaPoista
 5. Hyvännäköistä neuleenalkua :)

  VastaaPoista
 6. Sisarellisessa hengessä nyökyttelen tarinallesi vekkareista ja valoisimmista aamuista.

  Tryffeli näyttää helposti lähestyttävältä ja lohtua tuovalta neulepinnalta.

  VastaaPoista
 7. villanne: kylä se ihan lupaavalta vaikuttaa

  weirdrockstar: tässä odotellaan aikoja kymmenvuoden kuluttua kun jälkipolvea saa potkia sängystä ylös iltapäivän puolella...

  VastaaPoista
 8. Kun on elänyt yhden talven pikkuherran kanssa joka aloitti jokaisen päivän klo 5 aamulla, niin 6.20 tuntuu peräti luksukselta... Mutta eihän se herkkua ole. Talotäkkisi on hurjan ihana, mistä löysit kankaat?

  VastaaPoista
 9. matroskin: mikä niillä kersoilla oikein on kun pitää niin kamalan aikaisin herätä?

  Täkin kankaat ovat pääasiassa Löytöpalasta, paikallinen kangasliike. Muutama on Eurokankaata ja Amoriinista.

  VastaaPoista