tiistaina, joulukuuta 18, 2007

Uutisissa oli että Oulussa on lunta jouluna. Voitonriemuinen kiljunta lakkasi siihen kun luki uutista eteenpäin. Terentjeffin setä oli luvannut tuoda kasan lunta torille pulkkamäeksi. Että musta se joulu taitaa kuitenkin olla. Täälläkin. Ankeaa.

Ravelryssa törmäsin kauniisiin lapasiin. Hieman kuvien tutkintaa ja ruutupaperin värittelyä. Sitten puikot suihkimaan ja tulos:


Keefely-mittens
Lanka: TeeTee Kamena, tummaa pinkkiä ja violettia
Puikot: 2,5mm
Fiilis: ihkut

Alkuperäinen malli löytyy JoLene M, Treacen Handknit Holidays -kirjasta. Nämät eivät ole varmaankaan täysin samanlaiset ja pari virhettäkin näyttää olevan, mutta mitäs pienistä.

Kamena-lanka on todella mukavaa lankaa, joskin tolkuttoman ohutta. Kirjoneuleissa pitäsi pystyä tekemään niin äärettömän tasaista ettei yksikään silmukka uppoaisi toisten sekaan.

Malli on kans kaunis. Aluksi se tosin vaikutti tosi sekavalta. Mallikerran kuitenkin oppi tosi nopsaan, ja neulominen sujui reipasta vauhtia linja-autossakin. Minusta vähän tuntuu että näitä saattaa syntyä toinenkin pari.

10 kommenttia:

 1. Yleensä on täällä etelässäkin viime hekessä tullut edes kuurakerros maahan jouluksi. Mutta ei taida tänä jouluna...


  Mulla on noi lapaset kesken varmaan jo toista vuotta. Aika alkuperäisen kaltaiselta malli näyttää, hyvin tulkittu.

  VastaaPoista
 2. minua hivenen huvitti tuo Oulun suurena lahjoituksena markkinoitu rekkalastillinen pudasjärveläistä lunta :-]

  Ihan hyväntuulisessa mielessä huvitti :)

  VastaaPoista
 3. Kirsiär: toista se oli silloin lapsena, jouluna oli AINA lunta.

  Johan tässä on sen ikäinen että voi alkaa narisevalla äänellä marmattaa: "ennenvanhaan kyllä oli kesät lämpimiä..."

  Maijja: tuo oli hupaisa uutinen, jos ei taivaalta sada, niin kyllä Terentjeff hoitaa! Rahalla saa ja hevosella pääsee :)

  VastaaPoista
 4. Hip hei!

  Luin kommenttisi Matroskinin blogista ja se oli niin osuvasti sanottu etta "Se on tämä netti yksi...kaikkea mistä et ole eilen tiennyt ja tänään et ilman voi olla." Oli pakko saman tien tulla myos katsomaan blogiasi! Vitsit mita olet tehnyt. Itse taysin neulontakyvyttomana ihmisena olen tosi kateellinen. Mummoni teki aivan upeita neuleita jatkuvasti, mina en saa mitaan aikaan. NO, onneksi on blogisi, jossa voi ihailla valmiita toita!

  Ihanaa joulua, vaikka se olisi musta tai minka varinen tahansa. Meilla se on lahinna riemunkirjava - nakisittepa meidan naapurien jouluvalomeret :-)

  terkuin Hannis (from Canada)

  VastaaPoista
 5. Hannis: kiitos sanoistasi ja mukavaa (sekä värikästä) joulua sinullekin!

  Meidän naapurilla on pihalla poro, joka valaisee sinistä valoa kuin lentävä lautanen konsanaan....

  VastaaPoista
 6. Anonyymi18.04

  Hyvää joulua!

  Kiitos lahjoista, laukku on ihana ja ollut jo koekäytössä kaupungilla. Hyvin pelasi. Pikkupaketit odottavat avaamista jouluun saakka.

  Aivan ihana tuo tekemäsi Red Dragon huivi. Voi kun minäkin taitaisin :)

  t. Riikka/Jkl

  VastaaPoista
 7. Kuule Riikka, se on tosi helppo ja nopsaan tulee paksuilla puikoilla.

  Se lepakko oli teille Tikkujen kaveriksi, yhtä touhukas tyyppi :D

  Hyvä että laukku kelpasi! Siitä tuli aikas juhlava, mä tykkäsin kovasti siitä kukkapitsistä. Neppari on kiinni kuumaliimalla ja lisäksi vielä ompelin, toivottavasti pysyy paikoillaan.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi15.45

  Mikä olisi semmoinen lanka, josta voisi kutoa pipon ja JOKA EI YHTÄÄN KUTITTAISI !!! Lämminkin sen vielä pitäsi olla sekä tuulella että pakkasella. Neuvokaa hyvät ihmiset!
  t. pipoa vailla

  VastaaPoista
 9. Pipoa vailla: kokeileppa vauvalankoja, esim. Lanettia. Se on merinovillaa, tosin aikas ohutta, mutta sen voi aina neuloa kaksin- tai kolminkertaisena. Tai sitten suosiolla vaihdat villaan johonkin tekoaineesen. Vyyhteä kannattaa aina kokeilla ihoa vasten, kaula kyllä kertoo jos on kutkatustaipumusta.

  VastaaPoista
 10. Sinulla on aina niin ihania värejä. Hyvä värisilmä! Noissakin on vallan maukas väri.

  VastaaPoista