keskiviikkona, marraskuuta 21, 2007

Olen riekkunut Ravelryssä pari päivää ja pitää todeta että se on aikamoinen helvetinkone koko juttu. Sehän täyttää pienen pään mitä moninaisimmilla ajatuksilla (tahtoo, tahtoo ja tuon kans!) Ja kaiken sen ajan kun istuu nenä kiinni näyttöpäätteessä voisi olla vaiks neulomassa. Tai jotain. Mutta oikeasti se on kyllä hieno keksintö. Mut löytää sieltä, ylläriylläri, NeulovaNarttu nimellä.

Vaikka tuossa sivussa onkin ollut tuumaustauko merkki, niin on täällä puuhattu yhtä ja toista, lapasta ja sukkaa. Sukan kanssa on edetty keksien kuviota ja mallia sitä mukaa kun on neulomuksessa edennyt. Nyt ollaan kiilakavennuksissa ja siinä suunnittelemattomuus tietty kostautui. Mitens tästä nyt jatketaan että kavennukset istuvat kuvioihin? Nooh, kyllä se varmaan pienellä päänraapimisella selviää. Luulisin.


Joku ystävällinen ihminen voisi muuten kertoa mitä hahtuva on enkuksi. Kun ei nyt tule millään mieleen. Ja liukuvärjätyllekin on varmaan joku hieno oma sanansa? Niitä on aina kiva miettiä illalla nukkumaanmenoajan mentyä koneen ääressä kun ns. ajatustoiminta on kohmeessa.

5 kommenttia:

 1. hahtuva olis unspun yarn ja liukuvärjäykselle taitaa olla useampia nimiä, esim. ombre ja sit joku värjäys oli variegated :)googlen kuvahaulla näkee eron ;)

  VastaaPoista
 2. Niinpä, samat on huomiot minullakin tuosta Ravelrystä. Kivalta näyttää tuo sukkasi.

  VastaaPoista
 3. Olen käyttänyt hahtuvasta sanaa wool rowing, vaan olisko se sitten väärin? Ei ole tullut korjauksiakaan kyllä.

  Ravelry on maximus niin hyvässä kuin pahassakin..

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille enkunoksista!

  VastaaPoista
 5. hahtuvasta näkee myös termejä lopi ja unspun yarn ja preyarn. liukuvärjätty lanka noin yleensä on variegated yarn. nämä sen perusteella mitä vastaan on kävelly ;)

  VastaaPoista