tiistaina, lokakuuta 23, 2007

Käytiin Laukaassa tyhjentämässä äitin jääkaappia. Hyvin maistui, farkkujen vyötärö kiristää.

Nyt sitten pestään kone toisensa jälkeen pyykkiä ja ihmetellään miten saataisiin viimeisetkin pakaasit purettua paikoilleen, tavaroilla kun on jotenkin taipumus monistua reissussa.


Sain tädiltäni käyttööni saumurin, kiitos vielä kerran! Aikas elvis fiilis kun saa saumurin langoitettua, langat kiristettyä ja kaikkea ja jopa ompeleen aikaiseksi. Vähintäänkin tekee mieli kiivetä talon katolle megafonilla asiaa maailmalle kailottamaan :) Tosin ei se ommel ihan täydellinen ole, joten käytämme koneen vielä huollossa, mutta sitten...

Saumuri tikissä tai ei sain kuitenkin ommeltua itselleni hameen. Malli on uusimmasta Ottobre woman lehdestä ja siitä tuli ihan mieluisa. Käyttöön siis pääsee. Kuvatessa paljastui kankaasta (vakosamettia) hassu juttu. Salamalla näpätessä kankaasen ilmestyi kukkia, joita en ennen ole huomannutkaan. Alempi kuva on ilman salamaa eli miten kuviot "oikeasti" näkyvät. Niin ja mun kamera vaan on onneton. Kuvatessa on huushollin jokaikinen lamppu päällä. Silti näyttää kuin oisin ollut perunakellarissa kuvia räpsimässä :(Mutta sen Allt om handarbete lehden paidan kaavat olivat ihan sieltä minne aurinko ei paista. Sääli silputtua kangasta.

Neulerintamalla ei vielä valmista näy, tän siitä saa kun tekee useampaa yhtä aikaa. Pojan paidasta ovat etu- ja takakappaleet valmiit, pitäisi vaan saada hihat alulle, eli laskettua paljonkos silmukoita tarvittaisiin. Hame edistyi automatkalla hyvin, ehkä pian päästään pitsiosuuteen, jolloin työn menee tosi hitaaksi, jos ajatellaan kuinka monta silmukkaa on kierroksella. Pitsihuivi, älkää viittikö.


Ja jottei inspiraation lähde ihan kuivuisi niin posti toi mukavia kirjoja. Interweaven kirjassa on tosi kauniita malleja, joka hyppivät to do top ten listalla. Ompelukirja oli vähän sillä hilkulla. Vähän turhan alkeista lähdetään: mihin mittanauhaa käytetään ja mikä ihme ja kumma onkaan sormustin. Kovasti jäin ihmettelemään mikä mahtoi olla se "whole new way of sewing". Mutta muutama ihan kiva malli oli, joita voisi edelleen kehittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti