keskiviikkona, lokakuuta 10, 2007

Jokin aika sitten kuulin keskustelun, jossa nainen kertoi neuloneensa kovalla vaivalla jonkin vaatekappaleen. Kaulus ei sitten oikein ollut asettunut kunnolla, joten työ oli heitetty roskiin. Tästä suivaantuneena marssin kotia, ratkoin pätkän hihaa irti ja purin osan etukappaleesta ja neuloin uudelleen korjaten paremmaksi. Siis mitä järkeä on nähdä kova vaiva ja heittää homma lekkeriksi, jos on joku pikku virhe minkä voi korjata?

Lingerie Style kirjasta neulomani pusero oikutteli. Sen yläosa nousi aina hassusti pois paikoiltaan kun vähän käsiä nosti. Lisäksi päällekkäin menevät osat olivat liian pieniä jonka takia ei oikein tiennyt minne olisi tissinsä laittanut, ne mitä siis on kahden lapsen jäljiltä enää olemassa :)


Purin siis etukappaleet ja tein valemuotolaskosten sijaan oikeat, eli en kaventanut langankiertoja pois. Lisäksi huomasin, että jos tekee ohjeen mukaan ei tule samanlaisia lisäyksiä kuten kuvassa, joten tein kuvan mukaan. Nyt toimii paremmin. Samoin muotoilin kaula-aukon uudelleen ja lisäsin etukappaleeseen pari senttiä pituutta. Parin tunnin homma ja nyt paita on mukavampi. Kyllä kannatti! Vaikka niiiiin purkamista ja eessun taassun veivaamista vihaankin. Mitali siis minulle!

Posti toi tullessaan uusimman Ottobre-lehden, jossa oli taasen kivoja malleja, jotka haluaisin ommella. Siis itselleni. Harmi etten ole kokoa 134 cm.
Tuon villanutun leikekirjonnat ovat aivan mahtavat ja tämmösen paitapuseron tahdon aivan ehdottomasti. Osaisiko kukaan sanoa onko Modassa tai SK:ssa ollut vastaavanlaisia?

7 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää tämäkin paita. Purkaminen on välillä todella turhauttavaa, mutta kyllä hyvä mieli tulee aina kun sen vaan viitsii tehdä ja lopputuloksesta tulee juuri sellainen kuin pitikin.

  VastaaPoista
 2. Sellaisessa ruotsalaisessa lehdessä kuin Allt om handarbete oli tuon tapainen pusero uusimmassa numerossa. En tiedä saako teiltä päin, täältä saa Stockalta.

  VastaaPoista
 3. Siis tarkoitan tuota Ottobren paitaa.

  VastaaPoista
 4. Matroskin: en ole kyllä Stokkalla semmoista nähnyt, mutta pitää käydä tarkastamassa, kunhan porukka ensin vähenisi, Hullut päivät nääs...

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis pusero!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi7.11

  Kerroit aiemmin että pystyt neulomaan nurjaa yhtä nopeasti kuin oikeaa erityistekniikallasi. Kerro enemmän tuosta tekniikasta! Saat niin nopeasti valmista!
  T.nimim. "puoli vuotta saman (lapsen) villapaidan kimpussa" Satsa

  VastaaPoista
 7. Satsa: mun on pitänyt jos pitkään kokeilla jos saisin laitettua videonpätkän "soile neuloo nurjaa" sanoin kun sitä on vaikea kuvailla.

  VastaaPoista