perjantaina, syyskuuta 28, 2007

Sohvakangasta jäi sen verran jäljelle, että Oscar sai myös uudet vaatteet. Tuolista ei pystynyt repimään vanhoja päällisiä irti, joten piti tehdä omat kaavat. Istuinosan kaava olikin aika yksinkertainen, vain kaksi saumaa. Silittelin kirpparilakanan sivupalan kohdalle ja piirsin sauman kohdan tussilla. Päällikaitale olikin suorakaitaleen muotoinen, joten siinä ei sen kummempaa kommervenkkiä. Ennen varsinaisen kankaan leikkuuta kiinnitin nuppineuloin lakanasta leikatut kappaleet toisiinsa tuolin päälle, ja kun ne natsasivat aloin silputa oikeaa päällikangasta.


Tuossa kuvassa näkyy lakanakaava. Piirsin kankaaseen ompelulinjan ja jätin kolmen sentin saumavarat, jotka kavennettaisiin ompelun jälkeen.


Leikattuani kappaleet neulasin nupineuloilla kappaleet istuinosan ympärille ja vähän korjasin jotain ompelulinjoja. Ja takasin ompelukoneen ääreen.


Selkänoja olikin paljon iisimpi juttu. Irroteltiin vaan ruuvit ja pingotettiin uusi kangas jeesusteipin avulla levyn ympärille. Valmista tuli! Voi ku oon tyytyväinen meidän melki uuteen olkkariin. Vielä kun saisi jotenkin putsattua maton...

4 kommenttia:

 1. Tulehan meidänkin sohvalle ja nojatuolille ompelemaan uudet vaatteet;) Hienoa jälkeä olet saanut aikaan!

  VastaaPoista
 2. Kohta varmaan Oulusta löytyy Soilen verhoomo ja laukkuompelimo, jonne voi tulla sohva- ja laukkuhaaveiden kanssa?

  VastaaPoista
 3. Neja&Amelie: Hahhaa, as if! Tai voishan se oma putiikki tai siis Boutique olla kivakin...no jos totta puhutaan sohvatyynyjen kaikki kohdat eivät kestä kriittistä tutkimista. Ei kerrota kellekään?

  VastaaPoista
 4. Olet tosi taitava. Hienosti uudistettu tuoli.

  Kivoja tavaroita sinulla.

  VastaaPoista