perjantaina, heinäkuuta 06, 2007

Laukkuasiaa vielä. Ensiksi kiitos kaikille kauniista sanoista. Päivä päivältä olen tyytyväisempi työhöni ja annan itselleni sekä tukikankaan retaleelle anteeksi. Vuittonin setä tuskin kuitenkaan työpaikka tarjoaisi :)


Yksi asia unohtui edellisestä postauksesta ja se koskeepi terenauhaa, joka menee laukun sivupaneeleissa. Ohjeessa neuvotaan laittamaan teren päät liitoskohdassa ristiin, taivuttamaan saumojen yli ja hurauttamaan siitä päältä. Sitten leikataan ylimääräiset pois. No, kertoohan sen järkikin - ja viimeistään ompelukone - että hankalaksi menee. Mä tein tuon kyseisen kohdan niin että aloitin tereen kiinnittämisen noin neljän sentin päästä alusta ja lopetin saman verran ennen loppua. Sitten leikkasin päät niin että ne osuvat just toisiinsa. Terekankaasta leikkasin teren levyisen ja n. 5cm pitkän kaitaleen, josta silitin saumavarat nurjalle. Tämän kankaan palasen laitoin teren päitten päälle ja ompelin lopun ja alun kiinni. Samalla kankaanpala kiinnittyi. Kuvassa tuo kohta sitten valmiissa. Minusta se on siistimpi näin. "Jos" tuo edellä oleva sepostus ei auennut niin lupaan laittaa seuraavasta kassista tekokuvia. Onko se muuten tere vai teree?


Niin ja kun kerran kysyttiin, niin kyllä, laukussa on vetoketju. Menee tuossa päällikappaleessa. Ohjeessa oli 75 senttinen umpivetskari, mutta sellaisen puutteessa 65 senttiä kelpaa oikein hyvin.


Sitten vaan seuraavan veskan kimppuun! Kun vielä osaisin päättää minkä kankaan valkkaan tereksi. Tuon vaaleanpunaisen ja vai vaaleansininsen? Vai olisiko valkoinen vielä parempi? Mutta tuota vaaleanpunaista mansikkakangasta on päällisen oltava! Vaikka pieni ääni takaraivossa kuiskiikin että se on liian ohutta. Mutta ei kuunnella ääniä nyt, vaan itketään sitten jälkeenpäin "mitäminäsanoin?"


Ai niin, se virkattu kaulaliinakin on valmistunut aikaa sitten. Jäin silloin jahkaamaan koristeita ja eilen illalla ne sitten sain tehtyä.


Lähäri kirjonnasta. Nyt leikkaamaan kankaita.

4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kaulaliina!

  VastaaPoista
 2. Vaikka yleensä en pidä vaaleansinisestä, kannatan silti sitä tereeksi. Pienikuvioinen näyttää minun silmääni liian vaisulta.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen toi kaulaliina. Koriste kruunaa kokonaisuuden. Kaunista.

  VastaaPoista
 4. Särmä: vaaleansininen on yleensä minunkin inhokkilistalla, kuten muutkin siniset, mutta nyt se kuitenkin päätti alkaa tereeksi.

  VastaaPoista