torstaina, heinäkuuta 05, 2007

Ihana että on lämmin! Tosin välillä ehkä pikkasen liian lämmin, niin että elo ja olo muuttuu tahmeaksi eikä jaksa, eikä varsinkaan viitsi, tehdä mitään. Olla pötköttelee vaan.

Jotain on kuitenkin tehty, sormet ruvella, ihan kirjaimellisesti.


Pyhistä lupauksista huolimatta sorruin Amy Butlerin sivuille ja siellähän mopo karkasi käpälästä. Ihania laukkuja, kankaita ja kaikkea! Oli pakko raahata siippa ja siipan visa koneen ääreen kaavojen metsästykseen. Loppujen lopuksi e-baylta lyötyi se edukkain paketti. Aika kovia hintaeroja. Kallein postikulujen kera oli 22 euroa, e-bay kaupasta 10 euroa.Mun ikuoma Weekender bag! Tai siis oikeammin siipan.


Päällikangas on ostettu vuosia sitten Oulun Futon Shopista, vuorikankaana on farkkua. Tukikankaita piti pohtia ihan urakalla, mutta sitten Eurokankaasta löysin paksua verhoilukovikekangasta (tjs). Sitten vaan Singeri pärisemään.Laukku oli sinänsä helppo ommella. Amerikkalaiseen tapaan ohjeet oli kerrottu hyvin monisanaisesti rautalangasta vääntäen. Siinä menikin oma aikansa kun piti tankata, että mitä nyt seuraavaksi oikeastaan pitää tehdä.Hankaluudet alkoivat sitten kun ommeltavia kerroksia alkoi olla paljon ja tukikankaat ja kaikki kasvattivat saumaa. Moottori kävi kuumana ja neuloja paukkui. Itse asiassa ompelijakin hikosi vauhtipyörää naama irveessä vääntäessään. Neuloja meni paketillinen - katkesi, vääntyi, tylsyi - kannattaa käyttää paksuinta 100/16 farkkuneulaa ja vaihtaa tarpeeksi usein. Kaikista hankalinta oli alanurkkien kaarevat saumat, niistä ei kertakaikkiaan meinannut selvitä ei millään!


Vuorin teossa en sitten jaksanut enää pingottaa. Ja siinä kohdassa kun ohjeessa lukee että kiinnitä vuori käsin, tekee mieli itkeä. Ompele nyt farkkua kiinni vetoketjulistaan! Sormet niin kipeinä ettei määrää eikä rajaa.


Täydellinenhän laukku ei ole vaikka siihen suht tyytyväinen olenkin. Suurin synti oli sittenkin se tukikangas ja sen jämäkkyys. En älynnyt, että jäykkä tukikangas menee kuhmuille kun sitä taivuttelee eli kun laukun pari kertaa kääntää ympäri. Onneksi päällikangas on sen verran tukevaa, ettei kuhmut ihan älyttömästi näy. Silti harmittaa. En tiedä saisiko niitä raivokkaasti höyryttämällä siliämään. Mutta kukapa sitä laukkujaan silittelee jokaisen käytön jälkeen?En kuitenkaan ole täysin lannistunut, ja aion ommella toisen! Pitäähän mullakin olla oma weekenderi. Omaan laukkuuni aikomani kangas on ohuempaa, eikä siten kestä "kuhmuilevaa" kovikekangasta. Mahtaisikohan kukaan tietää parempaa tukikangas systeemiä? Olisiko tukihuopa parempi vaihtoehto?


Eli jos jotain positiivista etsitään niin pidetään tätä veskaa eräänlaisena harjoituskappaleena ja se toinen on sitten se Täydellinen. Tai ainakin melkein.

18 kommenttia:

 1. Anonyymi9.37

  Apua!!!! Siis MAHTAVA kangas! Ja laukkukin ;-) Olen itsekin katsellut noita Butlereita sillä silmällä, mutta mun ompelutaidot eivät taida riittää...

  Pitää varmaan lähteä kangaskauppaan ja nakittaa anoppi tai joku ;D

  Marsvin

  VastaaPoista
 2. Tuo on aivan MIELETÖN TUO LAUKKU! Ihana!

  VastaaPoista
 3. Upea! Ja tosi kiva kangas!
  Mua on kans himottanut Weekender jo pitkään...josko joskus uskaltais, vaikka aika haastelliselta se näyttää.

  VastaaPoista
 4. Oi se on hieno! Tosi makee kangas, ja toteutus on ihan pro, wau. Mä kans mietiskelen ton tekemistä, saas ny nähä pääsenkö mä koskaan ees kaavapaketin tilaamiseen asti... :P

  VastaaPoista
 5. Onpa hieno! Onnittelut!

  VastaaPoista
 6. Jaana11.24

  Oi, tilaisin heti, jos osaisin ommella. Mun mielestä toi laukku on täydellinen; upea kangas ja hieno toteutus!

  VastaaPoista
 7. Sinikka11.55

  Wau! Upea laukku!

  VastaaPoista
 8. Vitsit, että on upee kassi!! Aivan mahtava :D

  VastaaPoista
 9. Ooh, mieletön laukku!

  VastaaPoista
 10. Minusta tuo on kyllä tosi hieno. Mieletön!

  VastaaPoista
 11. Tosi hieno laukku! Upea kangas ja hyvin ommeltu!

  VastaaPoista
 12. Se on upea. Mä oon kans kuolaillu noita Butlereita..

  VastaaPoista
 13. Laukkuhulluna on pakko sanoa, että olet kyllä onnistunut todella hyvin. Minä en edes ryhtyisi moiseen ompelemiseen. Ja vallankin jos sisäkangas on ollut jäykkään niin on ollut kova homma. Hattua nostan tosissaan.

  VastaaPoista
 14. Butlerifani täällä myös, kankaat ja kaavoista etenkin toi weekenderi.

  Se on niin ihana! Oli varmaan vääntäminen, teollisuuskonekauppaan?

  VastaaPoista
 15. Työ ootta niin kivoja kun kehutte kuhmuraista kassia :)

  Kyllä saumoihin puri ihan tavis singeri vaika ensimmäistä kertaa sainkin moottorin kuumumaan niin että kone haisi.

  Mun käyttämä päällikangas oli todella jämäkkää ja näin jälkeen päin ajatellen vuori olisi voinut ihan hyvin olla pikkasen ohuempaa. Eihän se vuori kassia pystyssä pidä vaan se päällinen ja tukikankaat.

  Kunhan saan kersat autoon niin lähen ettimään toisenlaista tukihommaa, nyöriä ja uusia neuloja ja aloitan oman kassini kanssa! Pöljä mikä pöljä, ei usko kerrasta :D

  VastaaPoista
 16. Tuo on kyllä niin hieno, että itku tulee. Ku en ees uskalla kaavoja tilata, ku tiiän, että ompelu on pelkkää kiroilua ja lopulta heitän kankaat ja kaavat johonki oottamaan parempaa päivää ja muutaman vuoden päästä roskiin. Niin siinä käy.

  Mutta innolla odotan seuraavaa laukkua ja vinkkejä tukikankaasta. Jos vaikka sittenki kokeilis...

  VastaaPoista
 17. Elisa22.04

  Kun olet kerran tehnyt jo weekenderin, osaisitko kertoa minulle, mitä ohjeessa olevat kaikki ainekset ovat...päällikankaan ja vuoren ymmärrän, mutta muita kaikkia en...mikä oli mitäkin :) Tilasin ohjeen ebaysta miekin ja kohta pukkaa kassia (toivottavasti yhtä ihanaa kuin tuo siun!) kunhan tajuan mikä kangas on mitäkin...

  VastaaPoista
 18. Anonyymi22.23

  öh, anteeksi ymmärtämättömyyteni, mutta siis mistä tuon weekenderin ohjeet/kaavat saa? ja kukaan ei varmaankaan viitsi suomeksi niitä laittaa minnekään....?

  MUTTA siis ihan tautisen hienoja laukkuja olet saanut aikaiseksi!! hattua nostan täällä!!

  VastaaPoista