lauantaina, kesäkuuta 16, 2007

Virkkaamisesta tulee mieleeni jo edesmennyt mummoni, joka istui aina koukku kädessä. Virkkaus on mielessäni synonyymi hänelle. Toisaalta virkkauksesta tulee mieleen kirjaston hyllystä aina löytyvä kirja nimeltä Villit virkkausideat. Ei ilmeisesti kovin kysytty kirja?

Itselläni on jonkinlainen virkkausvillitys menossa, ilmeisesti se jotenkin kuuluu kesään.

Keksin vihdoinkin mitä teen Nitorilla värjäämistäni raitaveikoista. Niistähän tulee mitä mainioin kaulaliina! Tosin ensin tästäkin piti tulla kassi, mutta ei sitten tullutkaan. Virkkauksen lisäksi siis sairastetaan laukkumaniaa. Pintakuvio on mielestäni hauska, se näyttää ihan kangaspuilla kudotulta ja raidatkin menevät mukavan epämääräisesti. Laukkuaikomuksen takia kaulaliina on pikkasen liian leveä ja siten uhkaa jäädä pikkasen liian lyhyeksi. Onneksi se joustaa pituussuunnassa, joten vähän venytystä kehiin niin eiköhän se siitä. Jotain pikku koristeluja pitäisi laittaa, mutta en vielä tiedä mitä. Kirjonta olisi kiva, mutta se sitten näkyy nurjalla puolella ikävästi. Nappejakin mietin, mutta napit eivät ole pitkähiuksisen kavereita. On ikävää repiä hiuksia napin ympäriltä. No, aika näyttää mitä koristeita tulee.


Helmin koristeltu virkattu pikkulaukku ei jättänyt rauhaan. Lopetin hifistelyn, vaihdoin virkkauslangan Kotiväkeen ja 1,5 mm:n koukun 2,5 mm:een niin johan alkoi sujua.


Selviä sairauden merkkejä ovat kuitenkin ajaukset virkatusta hameesta (Jatta minkä teit!) sekä virkatusta takista. Siis ihan sellaisesta ulkotakista, joka olisi polvitaipeeseen asti pitkä muotoleikkauksineen ja kaikkineen. Onko tähän lääkettä?

3 kommenttia:

 1. Lääkettä ei ole, mut jos keksit sen niin kerro mullekkin. Oon ihan varma että sama lääke tepsii tähän ohutpuikko-syndroomaan..

  VastaaPoista
 2. Meilläki on virkkausta ja ohuita puikkoja vaan olohuone täynnä. Tämä on kai ihan pandemia (eikö kolmen hengen otos n. 8 miljardista ihmisestä olekki ihan kattava?).

  VastaaPoista
 3. Jatta: musta tuntuu, että tauti on joku suurundenhulluuden esiaste. Kylmää vettä ja sähköshokkeja?

  Amelie: kolme on ihan tarpeellinen määrä vaikka mihin tutkimukseen.

  VastaaPoista