maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Oltiin liesussa akselilla Laukaa-Jyväskylä-Keuruu. Laukaassa syötiin, Jyväskylässä shoppailtiin ja Keuruulla syötiin. Tasapainoista elämää siis. Oli mukava nähdä teitä kaikkia! Vähän taisi iskeä koti-ikävä "omien" pariin...

Laukaan kirjastosta löysin Betoni - hauska harrastus -kirjan. Kirjan nimi olisi voinut ihan yhtä hyvin olla Betoni - stressaava harrastus. No, mitäs menin ottamaan mitä autotallin nurkasta löytyi ja kuikkimaan "onkohantääjokuivunut - räks". Betonihan ei, kuten sarjakuvista ja piirretyistä olemme oppineet, kuivu kahdessa sekunnissa. Ehei, pieni laatta kokoa 5x5 cm kestää kuivua käpistelykuivaksi n. kaksi vuorokautta, eikä se silloinkaan ole täysin kuiva. Iso raparperivati, jota halasin, kesti kuivua neljä vuorokautta ennenkuin sen saattoi kääntää ja jatkaa kuivumista. Vatia en uskaltanut vielä edes ottaa mukaani, koska se oli viides jonka tein ja ainoa joka vielä tänä aamuna oli ehjä. Että pitääkääpä näpit siitä erossa, äiti ja isä!


Laatat ovat siis kokoa 5x5 cm, muottina pakastusrasia. Laitoin muotin pohjalle lehtiä yms. ja sitten betonia päälle ja odottelemaan. Pikku lehtivati on vaahteran lehdellä kuvioitu. Betonin kanssa lutraaminen oli tosi mukavaa, joten ehkäpä minut tulevaisuudessa nähdään kantamassa betonisäkkiä kotiin.


Jyväskylässä käydessä piti tsekata paikallinen lankamyymälä Pikkulinna. Piti vetää pari kiihkeää hengenvetoa kun ensimmäisenä silmä poimi pöydältä Rowanin Summertweediä. Tuntuihan se jumalaiselta. Mukaan kuitenkin lähti RY Classic Cashcottonia, jossa on puuvillan lisäksi angoraa, kashmiria ja vähän tekoaineitakin. Näistä pitäisi tulla pienimmälle takki/paita. Tosin pieni ääni takaraivossa sipisee huivihuivihuivi...

2 kommenttia:

  1. Anonyymi18.59

    Laatta on ehjä edelleenkin. Se on hyvännäköinen. Palasillekin löytyi käyttöä Nikkolan puolen päädyssä olevien kiviaskelmien seassa.
    t. äiti

    VastaaPoista
  2. Oi, mitkä langat! Ikinä en oo päässyt Rowaneita hiplaamaan, ehkä täytyy pyrkiä siihen :)

    VastaaPoista