torstaina, toukokuuta 10, 2007

Elämä uhmakkaan nelivuotiaan kanssa on joskus - mmmh - mielenkiintoista. Joskus jopa käy niin, että salamavauhdilla löytää oman sisäisen lapsensa ja taantuu vähintään kaksivuotiaan tasolle loputtomaan juupaseipäs suohon. Kauhulla odotan aikaa kun minulla on kaksi testosteronia tursuavaa, angstista teinipoikaa. Eikös se poikien äitien elinikä ollut vähän lyhyempi?

Niitä kevätkenkiä ei sitten muuten löytynyt. Olen käynyt kohta sen seittämässä kenkäkaupassa ja sopivia - kooltaan ja ulkonäöltään - ei ole löytynyt. Olen sanaton.

Mutta se mikä oikeastaan oli päivän aihe on Sublime. Se ihanan pehmoinen merinovilla-silkki-kasmir -lanka. Se josta neuloin pikku paidan vauvalleni. Se samainen törkymörkymureke, joka muutaman käyttökerran jälkeen on alentanut itsensä onnettomaksi nyppyläjäksi ja näyttää tänä päivänä lähinnä kahden euron akryylihässäkältä. Harmittaako? Ei. Paljon enemmän. En voi ymmärtää miten niinkin hinnakas lanka on näin huonoa. Kuva ei todellakaan kerro miten kamalan näköiseksi paita on mennyt. Hihat ovat ihan nuhjaantuneet, eikä kolmikuinen nyt kuitenkaan niiiin hirveästi peuhaa. En ole vielä kerinnyt paitaa pesemään, enkä halua edes kuvitella miltä se sitten näyttää. Onneksi, ONNEKSI, en raaskinut ostaa lankaa omaa paitaani varten.5 kommenttia:

 1. Ou nou! Meinaan juuri tein mallitilkun tosta Sublimesta, on puoli kiloa kassissa omaa paitaa varten...ja se tuntui tosi ihanalta neuloa, upea kierre, silmukat asettuivat kauniisti vierekkäin ja päällekäin.
  Et sitten kumminkin valittaisi langan laadusta, jos se nyppyyntyvä on ollut huonoa erää? Saisivat tietää ja laadunvalvonta pysyisi hereillä.

  VastaaPoista
 2. On tästä jo nuristu. Neulomisessa ei ollut mitään vikaa, se sujui kuin unelma ja lanka on hyvän tuntuista ja kaikkea. Mutta nuhjaantuu. :(

  VastaaPoista
 3. Anonyymi17.40

  Tosi harmillista :( Nyppyjä voi koittaa poistaa partakoneenterällä tai jotenkin vastaavasti "leikkaamalla". Niitä ei kannata lähteä repimään, on vain alku uudelle nypylle. Siistin omaa neulettani joskus sillä tavalla eikä ole jatkossa nyppyyntynyt.

  VastaaPoista
 4. Mutta kun ei ole pelkkiä nyppyjä, vaan pinta on kauttaaltaan nuhjaantunut. Sainkin tietoa että langasta on liikkeellä ehkä virheellinen erä, jossa silkki ei olisi sekoittunut sekaan kunnolla ja siksi nyppyä tulee kuin sieniä sateella. Toivottavasti näin on, koskapa muuten tykkäsin langasta.

  VastaaPoista
 5. Voi kurjuus. Tein tuosta langasta kummipojalle ristiäislahjan, tylsää jos hänenkin takkinsa on mennyt tuohon kuntoon. Tosi ikävää kun muuten ihana (ja kallis) lanka käyttäytyykin noin. :(

  VastaaPoista