sunnuntaina, huhtikuuta 29, 2007

Sukat olisivat sitten elvistelyä vaille valmiit.


Malli: Cookie A. German Stockings
Lanka: Sandnesgarn Sisu, 3 kerää
Puikot: 2,5 mm
Fiilis: erittäinen hyvä ellei täydellinen. Nooh, onhan siellä seassa muutama virhe, mutta hullu ei huomaa ja viisas ei virka! Tykkään kovasti ja haluaisin jonain päivänä toiset samanlaiset mutta eriväriset. Kun en oikein ole varma miksi ostin vihreää lankaa. (Nokun oranssia ei ollut?)

Tosiasia kuitenkin on se, että yläreunaan on pujoteltava pikkasen kumilankaa niin pysyvät varmasti ylhäällä. En ole vielä villasukkia nähnyt, jotka ihan oikeasti pysyisivät säärtänuollen ylhäällä vielä muutaman käyttökerran jälkeen.


Niille kutka nyt mallia himoitsevat ja sen tilaavat annan ystävällisenä neuvona sen, että lukekaa ohje tarkkaan ja vaikka toiseenkin kertaan. Ohje on kyllä selkeä mutta samanaikaisesti on sen verran paljon tapahtumia, että on syytä edes suurinpiirtein tietää mitä on tekemässä. Ne taulukot ja kaikki vaikuttavat aluksi tosi hämäriltä ja pelottavilta, mutta kyllä niistä selviää. Niin ja se yksi symboli sitten tarkoittaa kahtaa eri asiaa...tai siis samaa mutta oikealta ja nurjalta puolelta tehden.


Itse en saanut tiheyttä täsmäämään, joten neuloin pienimmän koon mukaan. Eikä tarvinnut kertaakaan pitää purkajaisia. Tästä aaltoja! Tai siis alussa vain kun kahden sentin jälkeen huomasin, että tulee liian isoa. Tämä on hämmästyttävää siksi, koska sukkia yleensä teen ees taas ja takasin kun mikään ei täsmää.

Opin muutaman uuden jutunkin, joita en muistaakseni ole aiemmin tehnyt. Silmukat kiertäen, "vaeltavat palmikot", palmikon teko nurjalta ja kitchener stitch, joka aluksi meni aivan mönkään, mutta toisella yrittämällä onnistui aikaslailla hyvin. (Kun maltoin todella rauhallisesti seurata ohjeita ja hokea kokoajan mielessäni, takaa nurin neulalle, pudota silmukka, takaa oikein neulalle, pidä silmukka...)

16 kommenttia:

 1. Aivan ihanat! Ja ihan kuin ne olisi hetkessä neulotut.

  Nämä sukat sisältävät kyllä ihan miljoona eri juttua, joten tulee opittua paljon uutta. Minä tosin kantapään kautta, kun purin tosiaan aika monta kertaa.. Mutta nyt ovat omatkin ihan loppusuoralla. :)

  VastaaPoista
 2. Niitä virhemahdollisuuksia oli kyllä runsaasti tarjolla, joten senkin takia ihmetyttää miksi ei tarvinnut pitää purkusessioita vaan onnistui kertalaakista ja vielä väärällä tiheydellä!

  VastaaPoista
 3. Kyllä ne on komeat! Palmikko nurjalta? Tuo olisi kiva oppia.

  VastaaPoista
 4. On ne hienot! Kuulostaa pelottavan pikkutarkalta ja monimutkaiselta ohjeelta; hatunnosto sen selvittämisestä! :)

  VastaaPoista
 5. Upeat, upeat! Palmikko nurjalta kuulostaa mustakin tosi mielenkiintoiselta. Onnittelut hyvin sujuneesta projektista!

  VastaaPoista
 6. Hienot sukat. Palmikko kaartuu nätisti sivulta eteen.

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniit sukat! Onneksi olkoon - ison työn olet tehnyt!

  VastaaPoista
 8. Ihanat sukat! Tuollaiset voisi itselleenkin tehdä.. Ja todella nopeasti sait ne tehtyä!

  VastaaPoista
 9. Se palmikko nurjalta puolen tehden tuntui ekaks tosi kummalliselta noin ajatuksena, mutta oikeasti se oli tosi helppoa!

  VastaaPoista
 10. Mielettömän upeat! Juuriko täytyy itselle pistää visahakemus menemään..

  VastaaPoista
 11. On hienot sukat!

  VastaaPoista
 12. Upeat sukat! Ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
 13. Jaana17.11

  Todella upeat! Ja älyttömän nopeasti valmistuivat!

  VastaaPoista
 14. On ne vaan kauniit. Mä vasta harjoittelen sellaisia perus-sukkia.

  VastaaPoista
 15. IIhanat sukat :)

  VastaaPoista