sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Tulikin oikein superviikonloppu noinniinkuin käsitöiden osalta. Lauantai-iltana sain vielä ommeltua itselleni trikoopaidan uusimman Ottobre woman -lehden kaavoilla. Jos kauluspusero oli tantta niin tämä on kalsarikuosi :)

Mallissa on kaunis kaula-aukko, helman pituutta olisi pitänyt vähän lisätä. Tulen tekemään samalla kaavalla varmaan toisenkin paidan, täyspitkillä hihoilla. Kangas on Eurokankaan palalaarista. Ja se on sitten salamavalo joka tissistä heijastuu, kangas ei pingota tolleen tylsästi. (toim. huom.) (Milloin mulle on tommonen kaksoisleuka kehittynyt?)

Laitetaan vielä kuva siitä paitapuserosta. Nyt on helmakin ommeltu, enää puuttuvat vain napit. Ja älkää huoliko, jatkossa en esiinny pyjamahousuissa tämän paidan kanssa. Ei kait tää sitten olekaan niin täti-Pynttä kuten luulin. Vielä kun osaisin valita ne oikeat napit. Olisko ne sitten erottuvat vai sulautuvat, pitää harkita.


Ompeluhommissa on muuten joskus se ongelma, että ihastuu johonkin malliin ja sitten surauttaa sen itselleen ja sitten vasta älyää ettei malli sovi itselle ollenkaan. Olen vähän miettinyt trenssitakin tekoa itselleni, mulla kun ei ole sellaista siistiä, ohutta ja ennen kaikkea tuulenpitävää takkia kaupunkimenoon. Tuulipuvun takissa ei viiti lähteä. Kaavatkin olisi ja kaikkea, mutta se että sopiiko ko. takkimalli mulle on täysi arvoitus. Pitäisi varmaan käydä eka kaupassa sovittelemassa moisia.

Donegalin hiha alkaa olla finaalissa, nyt kun vielä malttaisin mitata tarkasti soppelin pituuden.

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi tutulta tuo epäsopivaan malliin ihastuminen mutta kohdallani lisättäköön siihen vielä epäsopivaan kankaaseen ihastuminen... Juu, se sovittelu kaupassa ennakkoon on hyvä keino välttää tuo mutta sitä ennen on ehtinyt tietenkiin piirtää kaavat ja pahimmassa tapauksessa leikata kankaan ennen kuin järki tulee päähän !
  Molemmat paidat näyttävät hyvältä, ei yhtään mummo-luukkia.

  VastaaPoista
 2. Keväisiä kuosejahan nuo ovat! Ja itse pidän paljon tuollaisista retro-kuoseista niinkuin tuossa trikoopaidassa.

  Pääkaupunkiseudulla alkaa olla tosi keväistä ja tekisi vain mieli ostella kukkamekkoja. :)

  VastaaPoista
 3. Kengu13.23

  Tosi kauniit paidat, eikä mitään mummo-luukkia ;) Minkä hintaiseksi tuli ommella?

  VastaaPoista