sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2007

Huh huh, onpas ollut oikea hilipativippan viikko! Ensin keskiviikkona juhlittiin isoveikan synttäreitä ja eilen lauantaina oli pikkuisen kastejuhla. Eli yhtä leipomista ja siivoamista. Iso kiitos kaikille avustaneille ja tietysti mukana juhlijoille! Isoveli juhlisti kastajaisia toimituksen aikana viskelemällä n. 50 % leluistaan eteisen lattialle...
Kuvassa on kastemekko, joka on aikoinaan ommeltu minulle. Pikkuinen oli järjestyksessä kymmenes kastemekossa kastettu. Mukavaa kun on tämmöisiä perinteitä. Alla olevassa kuvassa helman koristeita.

Kaiken härdellin keskellä onnistuin jotenkin ompelemaan valmiiksi isoveljen farkut, ja ne onnistuivat ihan hyvin. Malli Ottobre-lehdestä. Tikkaukset tuottivat tällä(kin) kertaa päänvaivaa. Aikas vaikeaa tikata ehyitä kaarevia linjoja ja sitten tehdä toinen siihen viereen. Vyötärökuminauhakin jotenkin lerpsahti ommellessa ja luulinkin ettei pöksyt pysy ylhäällä mutta siitä tulikin ihan sopiva. Toisaalta, isollavejellä ei noit housut oikein muutenkaan tuppaa pysyä jalassa, vaan katoavat kummasti ja poika posottaa paljas pyllyisenä. Toivottavasti tämä tapa katoaa vuosien kuluessa.

Donegal etenee todella hitaasti, aikaa kun ei ole ollut. No, yksi hiha on jo valmiina ja pikkasen matkaa toista. Ehkä se siitä.

5 kommenttia:

 1. Anonyymi19.03

  eli noita farkkutikkauksiako ei tehdäkkään kaksoisneulalla, vaan kahdella erikseen tehdyllä ompeleella? olenkin miettinyt, että miten kaksoisneulalla voi tehdä kulmia...

  VastaaPoista
 2. Kyllä kait niitä voi tehdä kaksoisneulalla, mutta kun en semmoista omista niin teen vaikeimman kautta. Kulmien teosta kaksoisneulalla en tiijä yhtään mitään.

  VastaaPoista
 3. Meillä esikoinen oli aikanaan kovasti housuja vastaan ja oli kanssa erittäin mielellään paljaspyllyisenä. Nyt 16-v. ei mene varmana minnekään ilman housuja, että kyllä se siitä ; )

  VastaaPoista
 4. Juska: tuo on lohdullista tietää :)

  VastaaPoista
 5. Kengu13.40

  Hienot farkut! Oikein onnistuneen näköiset tikkaukset.
  Ja kaunis on ristiäismekkokin. Onnittelut pikkuiselle nimestä!

  VastaaPoista