perjantaina, maaliskuuta 23, 2007

Eilen illalla oli ihana rauha ja hiljaisuus kun pienempi nukkui ulkona ja isompi oli naapurintytön synttäreillä. Rauhan tuloksena oli Donegalin valmis hiha. Tänään olen värkännyt kauluksen kanssa. Värkkäämisestä ei tosin meinaa tulla mitään koskapa pieni taas kerran veti sellaiset pömpelit, että oksat pois. No, kulta pieni, jos sinä heräät aamulla kahdeksalta niin et sinä millään jaksa valvoa yli puolen päivän vaan untakin on oltava!

Kaulukseen tein sellaisen ranskalaissysteemin, jossa kaulus neulotaan pyörönä erikseen ja avonaiset silmukat ommeltaan pääntiehen tällä viisiin.

Eli periaatteessa operoidaan kolmella silmukalla. Alimmasta menee lanka, keskimmäisestä tulee ja ylimmästä menee taas neulalle. Ikäänkuin pieniä etupistoja siis. Rajaan tulee kuin nurjien silmukoiden jono. Tuo oranssi lanka puretaan sitä mukaa kun silmukoita otetaan neulalle. Eli se pitää huolen ettei silmukat lähde juoksemaan. Ei mitenkään erityisen hyvin selitetty?

No ei niin koskapa kun olin ommellut kauluksen kiinni niin huomasin, että se töröttää rumasti. Joten koko homma purkuun ja en gång til. Nyt luon vähemmän silmukoita ja katson kuinka sitten suu pannaan. Tai ensin voisin ommella hihat paikalleen. Tai juoda kupposen teetä. Tai mennä ulos auringosta nauttimaan. Tai saada kersan nukkumaan ne #"#%&:n päiväunet....

Muuten, minkä takia se Kristiina vieläkin keikkuu Idolsissa mukana? Ei käsnää, ei ymmärrä. Tuomaristo valittaa Arille kun se vaan laulaa (hienosti) heviä ja tämä tipu saa rauhassa piipittää epävireisesti piipityspiisejään. Mutta kun se on niiiiiiiin läsnä. Perkele!

Onkohan mulla vähän huono päivä?

5 kommenttia:

 1. Anonyymi15.52

  huono päivä, ehkä. MUTTA OIKEASSA olet silti. En itsekään ole Kristiinan fani.

  VastaaPoista
 2. Minä olen odottanut jo ensimmäisestä finaaliohjelmasta lähtien, että Kristiina tippuisi. Ei jaksa millään kuunnella!!!

  VastaaPoista
 3. Totta turiset! Kristiinan putoamista odotellaan täälläkin..

  VastaaPoista
 4. Joo, Kristiina sais tippua. En kestä hönkäilevää, epävireistä nenälaulantaa. Sitä paitsi sillä on Leuka, joka ei miellytä minun silmää.

  Mulla on semmonen kutina, että olen tainnu joskus kokeilla tuota ranskalaissysteemiä neuleliiviin, joka on vielä kesken. Phildarissa neuvottiin muistaakseni. Ihan kätevä, mutta saa kyllä olla tarkkana, että kappaleet saa tasasesti menemään.

  VastaaPoista
 5. Amelie: Phildarista tuon tavan tehdä kaulus olenkin ottanut. Saas nähdä saanko onnistumaan, muuten paita onkin valmis.

  Leuka ei ole pahemmin ärsyttänyt :) mukana olo kylläkin. Miten se on edes päässyt finaaliin? Onko se lavalla sitten niiin ihq? Ei ainakaan välity ruudun toiselle puolelle.

  VastaaPoista