tiistaina, marraskuuta 28, 2006

Herra Mato Pökylä pääsi sitten tositoimiin. Ja mikä ilahduttavaa niin keväällä Koolamani...ööö....värikkäät langat keksivät vihdoinkin miksi ne haluavat isona tulla. Ne ovat aina muistutelleet olemassa olostaan, ja minnuu on ahdistanut kun en ole keksinyt mitä mokomista tehdä. Mutta nyt!


Innostuin kokeilemaan domino-neulosta ja yksi asia johti toiseen.


Eikö näytä ihan leijoilta? Tai niiltä pikkuliskoilta, jotka avaavat "purjeen" ja juosta viipottavat kahdella jalalla?


Palojen yhdistämisessä meinasi tulla ongelma. Minä kun olen vasuri ja poimin silmukat koukulla vasemmalta oikealle ja aloittamaan pitäisi päästä nurjalta puolelta. Tein sitten niin, että kerältä tuleva lanka on poimittaessa vasemmalla ja silmukat poimitaan pitkältä langalta, joka jää sitten roikkumaan oikeaan reunaan. Sitten vaan aletaan neuloa nurjalta puolelta. Saikohan tuosta selityksestä jotain tolkkua? En oikein ymmärrä itsekään mitä kirjoitin.


Tässä kaikki silmukat poimittuina puikolle. Dominoahan neulotaan siten, että luodaan pariton x määrä silmukoita. Neulotaan aina oikeaa ja oikealla puolella keskimmäiset kolme silmukkaa neulotaan yhteen: nostetaan yksi silmukka, neulotaan kaksi yhteen ja nostetaan neulomatta jätetty silmukka niiden yli.


Tästä se lähtee.

8 kommenttia:

 1. Dominoneulontaa olen jonkun toisenkin blogissa ihaillut, pitää varmaan kokeilla itsekin. Tuo "pätkärääkätty" lanka sopii kyllä tosi hyvin noihin neliöihin.

  Noita aiemmin tekemiäsi norjalaissukkia ihastelin myös. Ne on kauniit.

  VastaaPoista
 2. Varmaan eka kerta, ku näen kivan näköstä dominoa. Verkkokalvoille on palanu kuva SK:n jossain numerossa olleesta dominopeitosta, jossa oli vaan kirkkaita värejä. *puistatus*

  VastaaPoista
 3. On kyllä hauskan näköisiä viipottajia. Minulle noista tulee mieleen myös jotkin merenelävät.

  Sitten vaan jännäämään, että mikä kokonaisuudesta tuleekaan. :)

  VastaaPoista
 4. Ih ihania! Mitäs näistä on tulossa? ;)

  VastaaPoista
 5. Uskallankohan kertoa mitä on tulossa, kun en oikein ole vielä keskustellut itseni kanssa miten tää tulee muotoutumaan? No, huivin päiksi nuot ovat tulossa, keskiosa on vielä piirustuspöydällä.

  VastaaPoista
 6. En yleensä pidä kovin kirjavasta mutta tuohan näyttää aivan ihanalta !! Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä siitä kehkeytyy....hulahula -hame ??
  ;0)

  VastaaPoista
 7. Tosi suloisen näköinen jonkin alku!

  VastaaPoista