maanantaina, syyskuuta 04, 2006

Haalarit ovat nyt valmiit. Sain ähellettyä ristipistot, pääteltyä tsiljoona langanpäätä ja jopa ommeltua saumat. Tästä tuli aikas suloinen.

Malli: Novitan Vauva&Juniori-lehti vuodelta 1995
Lanka: Sandnes Lanet luonnonvalkoinen, kirjailuissa Sisu vihreänruskea
Puikot: 3 mm

Mutta, mutta. Kuvan oton jälkeen aloin ihmetellä miksi nuot lahkeet ovat noin turkasen leveät. Kaivoin mallipiirustuksen mittoineen esille. Mitat kyllä täsmäsivät mutta silti. Sitten katsoin kuvaa tarkemmin ja siinä kyllä näkyy selvästi, että lahkeensuu on kaposempi. WTF? Mallissahan on neulottu sukat lahkeiden jatkoksi (jotka jätin tekemättä) ja sittenhän se syy selvisi. Mallissa nirkkoreunan silmukat poimitaan lahkeensuusta, tehdään laskos ja jatketaan sukan parissa. Olin sekoittanut silmukkamäärät. Kun ohjeessa puhuttiin etu- JA takakappaleen silmukoista olin käsittänyt että puhutaan vain etukappaleen silmukoista, ja sitten mentiinkin metsään niin että rytisee. Täytyy nyt sitten koittaa purkaa nuot lahkeensuun nirkot kaventaa silmukkamäärä puoleen ja tehdä uusi nirkkoreuna. Ja arvatkaas kuinka hirveesti kiinnostaa kun just luulee saaneensa työn valmiiksi? Ja varsinkin kun on tohkeissaan aloittanut uuden parissa.....

Karkasi vähän mopo käsistä. Minä kuulun siihen ihmisryhmään, jolle syksyisin tulee kauhea hinku kätkeä maahan erinäinen määrä sipuleita (vrt. oravan talvikätköt). En nyt ole ihan varma mahtuuko nuot, entisten lisäksi, kukkapenkkeihini. Helmililjojakin olisi kiva saada...

Autot-elokuva on sitten katsottu. Se oli hauska ja viihdyttävä. Suosittelen kaikille pikku- ja miksei isommillekin automiehille. Meidän kersa ainakin meni ihan sekasin koko elokuvasta. Kyseli milloin mennään uudestaan katsomaan.

Nyt odotellaan pelon sekaisin tuntein hammaslääkäriaikaa. Hampaasta lohkesi eilen palanen, saas nähdä miten saavat korjattua, on sen verran hankalassa kohtaa.

8 kommenttia:

 1. Aivan ihanan suloinen haalari! Ja ihanat sipulit!

  VastaaPoista
 2. Hauskaa, katselin juuri aamulla tuota haalarimallia samaisesta lehdestä. Mitäs jos pujottaisit kuminauhan siihen nirkkokujaan. Menisikö rumasti ryppyyn.

  Autot-elokuvaa minäkin ajattelin viedä lapset katsomaan. Hyvä kuulla että oli viihdyttävä.

  VastaaPoista
 3. Jos noita lahkeensuita ei jaksa kaventaa, niin tuo menee sitten sellasena John Travolta-haalarina. Bee Gees:n Stayin' Alive vaan taustalle soimaan.

  Se on taas maanantaipäivä töissä, ku tulee näitä loistavia ideoita. :)

  VastaaPoista
 4. Oi miten söde! kukkasipuleja minäkin hiplailin kaupassa - en vielä ostanut.

  VastaaPoista
 5. Munsta vähän tuntuu että, 70-luvun lapsena olen saanut ihan tarpeekseni lepattavista lahkeista sun muista aikakauteen kuuluvista. Miksi siirtää traumoja tulevalle sukupolvelle?

  Vieläkin ihmetyttää miksi minulla on eka luokan luokkakuvassa henkeselitoppahousut? Pientä lohtua tuo etten ollut ainoa...

  VastaaPoista
 6. Mun tekee kans mieli kätkeä sipuleita maahan just syksyllä seuraavaa kevättä ajatellen. Probleema on vaan ettei ne mahdu mihinkään kun kaikki paikat on varattu. Kuka muistaa syksyllä, mitä kevätkukkia ja missä ne kasvaa? Nyt on onneksi yks aivan täysin sipuliton paikka, jota olen raivaamassa kevättä varten.
  Haalarit on valtavan söpöt, laita leveä kuminauha lahkeensuihin tai joku nätti nauha.

  VastaaPoista
 7. Tuulis: sama ongelma, kaivat tohkeissasi kuoppaa/koloa uusille sipuleille ja törmäät jo maassa oleviin. Sitten seuraavaan paikkaan. Katsos vaan oravien touhua, ihan samanlaista sekoilua ;)

  Eilisessä Iltasanomissa oli muuten mielikuvitusta kutittava lööppi: Orava teloi oopperatähden tajuttomaksi. Huonosti käyttäytyvä karate-kurre?

  VastaaPoista
 8. Aww how sweet knitwear!

  VastaaPoista