torstaina, elokuuta 17, 2006

Voi kuulkaa, eilen illalla minä kehräsin lankaa rukilla ihan ensimmäistä kertaa elämässäni! Se oli jännää! Rukkina oli työkaverin mummun vanha rukki, joka oli nostettu vintiltä 50 vuoden jälkeen takaisin palvelukseen. Homma oli aika helppoa, mutta kuitenkin niiiin vaikeaa. Miten saada rukki pyörimään tasaisesti, lanka kiertymään tasaisesti ja vaikka mitä. Välillä kaikki aikaiseksi saatu lanka oli mykkyrällä ties missä rullan välissä ja sitä sitten kaivettiin irti. (Minä en sitten tiedä rukeista yhtään mitään, joten kehittyneemmät kehrääjät, antakaa anteeksi onneton sanastoni).

Toisaalta se mistä teimme lankaa aiheuttaa varmaan suurta hilpeyttä oikeissa kehrääjissä. Ns. raaka-aineemme oli hahtuva! Siitä saa ihan liian helposti lankaa, joten sillä aloitimme. Tosin aloittelijalle siinäkin oli ihan tarpeeksi haastetta. Ensin laitoin menemään kaksin kertaista hahtuvaa ja saadut metrit kertasin. Tuli ihan hauskan näköistä kaksiväristä lankaa tennispallon kokoinen nöttönen. Olin tohkeissani.

Illan pääteksi tein vielä solmuja Lady E huiviini. Kumma juttu. Leikkaat langasta metrin pituisen pätkän. Käytät pätkää mallina muille leikattaville pätkille. Leikkaat 52 pätkää. Viimeisten pätkien mitta on 85 senttiä. Solmujen tekeminen oli ihan kivaa vaikka aikaa siihen menee ihan kauheasti. Ekan pään solmut on nyt tehty, tänään illalla loput. Jos sitten vaikka huomenna kuvia valmiista!? Ja ihan uhmallani laitan silloin kuvan tekemätäni langasta.

4 kommenttia:

 1. Samaa minäkin välillä yrittelen - ei vain ole aikaa. sormet syyhyäisivät kokeilemaan ihan oikeaa villaa....Periaattteessa helppoa. Mutta. Jalka-kädet-yhteistyö ei oikein pelaa. Jos keskityn toiseen, toinen jää...

  VastaaPoista
 2. Mistä voisi saada alkuapua kehräyksen aloitukseen. Miehelläni on vanha perintörukki pölyä keräämässä :-)

  VastaaPoista
 3. Villasukka: sama vika, oikea jalka ei tiedä mitä vasen käsi tekee. Ei olisi tullut rumpalia minusta.

  Päivi: työkaveri oli käynyt täällä Oulussa Tervasaaressa, jossa joku täti oli rukilla ajelemassa. Vaklannut sitä ja kysellyt lisää isältään. Pirkkoa eli Neulova Lehmää voisit tietty lähestyä asiassa. Blogiosoite löytyy Neuleblogilistalta minun vierestä.

  VastaaPoista
 4. Korjataanpas vähän EI Tervasaaressa vaan Turkansaaressa.

  VastaaPoista