perjantaina, elokuuta 11, 2006

Toissapäivänä ahkera parveluni Stokkan lehtihyllyillä palkittiin. Vogue oli rantautunut. Siitä sitten saaliin (ja lounaan kanssa) takaisin toimistolle pläräämään. Mutta nyt ei napannut. Ne harmaat neulepaidat olivat oikein kivoja ja sukat ja yksi punertava neule (jota netissä ei ole). Mutta loppu kama oli kuin joltain 80-luvulta uudelleenkierrätettyä, ja 80-luku ei kolahda, ei kun sen kerran on elänyt. Takapuolen alle ulottuvaa pörröraitaneuletta legginsien kanssa: ei kiitos.

Tuli käytyä myös Hel-Looks-sivuilla. Munsta manga-lolita -tytöt ovat pelottavia. Kuin Damienin siskoja Omen elokuvasta. Tiedä sitten mitä se kertoo minusta tai mistä, mutta yhdenkään kohdalla ei tullut olotilaa: voi, tuommoisen releen minäkin tahdon. Toisaalta olen kaksi kertaa vanhempi kuin useat sivuilla poseeravaat, joten ehkä onkin vain positiivista etten tunne yhteenkuuluvuutta heidän kanssaan. Mutta paljon persoonallisen näköisiä ihmisiä! En heitä moiti.

Amelien johdattamana eksyin SikSak sivustolle. Yllätyin kuinka paljon nuoria taitajia löytyykään. Suunnittelevat ja tekevät itse vaatteita, joista suurin osa on onnistuneita. Mutta tuota kommenttiosiota en vaan voi mitenkään ymmärtää. Kritiikkiä/kommentteja vartenhan nuo kuvat tietty on laitettu. Mutta mitä kritiikkiä se on jos sanotaan että "hyi kun ruma väri, ei passaa noitten housujen kanssa, sulla on hiukset huonosti". Eikös pitäisi keskittyä itse vaatteeseen ja katsoa toteutuksen tasoa, rakennetta ja muita ratkaisuja. Ja varsinkin sitä miten vaate passaa tekijänsä persoonaan, goottitytöt kun nyt pukeutuu eri tavalla kuin kasaripimut. Toisen maun mukaan ruma rätti voi olla jonkun toisen päällä aivan mahtava. No, makuasioistahan voi aina kiistellä vaikka maailman tappiin, mutta kritiikin(kin) pitäiäsi olla edes jollain tavalla älyllistä. Tycker jag.

Elmeri-olio on hieman hämmentynyt saamastaan huomiosta, mutta toivuttuaan heittää pari kuperkeikkaa ja lähettää kaikille iloisia ajatuksia!

6 kommenttia:

 1. Onnea oliolle ja tiimille!

  Kasarius oli minunkin mielikuvani suurimmasta osasta VK:n ohjeita. Saatko Interweave Knitsiä sinne arktisille aavoille?

  VastaaPoista
 2. Vähänks mä olen etsinyt tota Hel-looks linkkiä!! Nyt vihdoin sen löysin...

  Pitääpä vielä kehua tuota vanhoissa postauksissa olevaa Turve-takkia. Aivan ihana :D

  VastaaPoista
 3. Kirsiär: Kyllä interweave oli eksynyt tänneki liki pororajalle (susirajahan meni jo 200 kilsaa etelämpänä...) oli tiukasti pakattuna muoviin. mutten ole hankkinut sitä, netistä katsoin, ei suurempia säväreitä. ne pylpyrä lapaset on kivat. onko jotain erityistä maininnan arvoista? noin niinkuin raahaisinko itseni uudelleen stokkan tätejä riemastuttamaan? usuttavat kohta vahtipojat kimppuun. jes...

  sini: miekin tykkään, edelleen.

  VastaaPoista
 4. no, pöh. jossain ihan oikeasti näin ik:n numeron kaikki mallit netissä, mutta nyt niitä ei näy/löydy. kertokaa onko siellä jotain erityisen näkemisen arvoista.

  nimim. vihaan pussiin pakattuja käsityölehtiä.

  VastaaPoista
 5. http://www.interweave.com/knit/
  interweave_knits/preview/2006_fall.asp

  Olisko tuo linkki? Laitoin kahdelle riville, kun blogger joskus heittelee noita miten sattuu.

  Minen ookkaan tienny, että Interweave tulee myös Oulun Stockalle. Voi olla, että se on aina loppuunmyyty ku olen käyny pälyilemässä. Tai ehkä mulla on vaan ollu tukka silmillä niin en ole hoksannu.

  VastaaPoista
 6. No jösses. Tuli muutama rivinvaihto. Ehkäpä asia kuitenkin käy tuosta selville. :)

  VastaaPoista