tiistaina, elokuuta 29, 2006

Hei ruksi seinään, täällä sataa vettä! Olenkohan koskaan ollut näin iloinen vesisateesta?

Viikonloppuna käytiin reissu Keski-Suomessa. Parveiltiin miljoonan muun kanssa Jyväskylässä Toys 'r' Us-lelukaupan jonossa ja sinnikkään seisoskelun jälkeen päästiin sisälle. Onhan se varmaan muksujen taivas. Tosin meidän kersa oli sillä hetkellä Keuruulla isomummun ja -papan luona melskaamassa. Terveisiä vaan sinne ja tädille kans!

Pieni hengähdystauko ja häihin riekkumaan. Morsian oli kaunis ja sulhanen komea ja kirkossa piti hieman kyynelehtiäkin. Juhlat olivat mukavat ja lämminhenkiset. Harmi kun ei jaksanut tanssia ja riekkua loppuun asti. Tämä mahan kantaminen kun vaatii oman veronsa.

Automatka (yht. 8 tuntia) tuli käytettyä tehokkaasti ja seuraava vauvanhaalari on jo aika hyvällä mallilla. Sen oranssin sain jo valmiiksi ja siitä tuli tällainen:
Lanka: Novita Softy
Puikot: 3,5 mm
Malli: Phildar, tosin sovellettu täsmäämättömän tiheyden vuoksi
Koko: oisko jotain 60 cm?

Napinläpiä pitää varmaan vielä fiksailla, kun tuo neulepinta on aikas venyväistä vaikka pikkupuikoilla tikutinkin. Muuten tuo on hauska, pehmoinen ja kivan värinen. (Arvaas miten kiva se on kun puklaan kunnon puklit ja väännään niskakak..) Mitäs häiriköitä linjoilla?! Ainoa mistä en tykkää on tuo sauma käsivarren päällä. Hihasta tulee jotenkin paksu ja joustamaton kun on saumat päällä ja alla.

Viime viikolla Kortteli Haipakassa kävin Suomalaisessa katsomassa neulahuovutusnäytöstä. Se oli tosi mielenkiintoista. Harmi etten pystynyt seuraamaan loppuun asti. (Kersa sai hepulikohtauksen ja kaupassa oli älyttömän kuuma). Mutta tikuttamiseen täytyy tutustua tarkemmin. Yhden neulahuovutustyön olen tehnyt. Aika paljon sain reikiä sormenpäihin, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen, noin niinkuin ekakertalaiseksi. Ketun kutale:
4 kommenttia:

 1. Anonyymi14.47

  Hieno kettu!
  Miten onnistut kolmiulotteisen otuksen kanssa.
  Minä saan aikaan vain epämääräisiä lituskoita.

  terv. Sanni

  VastaaPoista
 2. Jaa, jotenkin vaan onnistuin :)
  Sitä pitää vaan pyöritellä käpälissä ja muokata sopivan muotoiseksi joka puolelta. Vähän kuin muotoilisi savesta. Miten sen nyt selittäisi.

  Huovutusnäytöksen täti veisteli ensin vaahtomuovista aihion johon tikutti villoja päälle. Tämä mun tuotos on kokonaan villaa ja sen takia vähän lörppö, mutta seisoo omilla jaloillaan.

  VastaaPoista
 3. Ihana haalari ja tosi söpö kettu. Pitäisi itsekkin vähän harjoitella tuollaista kolmiulotteista huovutusta. Tähän mennessä oon tehny vaan piparkakkumuotilla sydämiä ja semmosia kuusenkoristeeksi.

  VastaaPoista
 4. Komea kettu! Ja haalarikin on hieno.

  VastaaPoista