perjantaina, kesäkuuta 30, 2006

Pikkasen on jo kesälomafiilikisiä. Kunhan tämän päivän vielä heiluu töissä niin sitten: Loma. Mitään uutta ei kästyötehtaalta ole valmistunut, joten jatketaan aplikaatiotöitten parissa.

Tähän takkiin sain innoituksen Gudrun Sjödenin syksykuvastosta, olisikohan ollut vuodelta 2005 tai '04. En nyt muista varmasti.

Edestä ja takaa.

Takin peruskaavana on Ottobren takkikaava, jota silppusin uuteen uskoon. Kaavoitusta en valitettavasti osaa. Kankaat ovat taas niitä sisustuskankaita, joten takki on aika painava ja kankea.

Yksityiskohta etuhelmasta. Aplikoin isot ruusut ensin pienemmälle kankaanpalaselle, ja leikkasin sitten läheltä reunaa muotoon. Sitten vasta kiinnitin ruusun ja lehdet takkikankaaseen ja kirjoin helmet. Reunoja kiertavä tere ja muutkin koristenauhat ovat valmiina ostettuja.

Etukappaleen ruusunnuppuköynnöstä. Nämä ovat sen verran pieniä, että ne on aplikoitu suoraan takkiin. Kuvassa näkyy myös kiinnityssysteemiä. Mutta voin näin meidän kesken tunnustaa ettei systeemi ole kovin hyvä...


Takakappaleen köynnöstä. Kangaskappaleet on ensin siksakattu tasosaumana yhteen ja sitten ompelin samettinauhan sauman päälle. Kankaat kun ovat sen verran paksuja, että tavallisesta saumasta olisi tullut paksu ja se olisi pönköttänyt rumasti.

Niskan kaarroke. Pikkuruusut on tehty silkkinauhakirjontatyylillä, vaikkeivat silkkiä olekaan.
Takahelman ruusu. Tuossa näkyykin hyvin terälehtien reunan kaksoissiksakki. (Ja vähän aplikoinnin taustakangaskin repsottaa.) Ruusujen malli on muuten American Patchwork&Quilting-lehdestä. Taaskaan en muista vuotta. Dementia?

Tässä vielä kaulus edestä. Nuot perhoset ovat valmiina ostettuja.

Takkia oli oikein mukava tehdä, koska käytin siinä monenlaisia tekniikoita: tilkkutyötä, aplikointia, helmikirjontaa ja sitten ihan tavallista vaateompelua. Paljon piti pähkäillä mm. koristenauhojen kaarien kanssa, ja vuorituksessakin oli omat ongelmansa. Takkia on jopa käytetty muutaman kerran julkisilla paikoilla. Ehkä pikkasen liian erikoinen arkikäyttöön, mutta tykkään takista kovasti.

Mutta nyt, kaikille lukijoille oiken mukavaa ja lämmintä kesää. Ottakaa löysin rantein ja nauttikaa. Palataan asiaan elokuussa. Voikaa hyvin!

8 kommenttia:

 1. Voihan ruusunen! Tuo päällä syksyllä ja tuntuu kuin kesä olis tullut takaisin. Hieno!

  Ja: hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi10.01

  Todella hieno! Tää ihailis taas.

  marsvin

  VastaaPoista
 3. tosi kaunis ja erilainen:)tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi13.13

  Miekin tykkään! On sulla ollut aikamoinen väsääminen tuossa!

  VastaaPoista
 5. Äskeinen olin minä. Tää blogger temppuilee jotenkin ja jätti tunnukseni huomioimatta.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana takki! Ihastuin ensi silmäyksellä!

  VastaaPoista
 7. Vau miten upea takki !! Kyselit blogissani onko minulla kirjovaompelukonen niin on.

  VastaaPoista
 8. Vähän upea takki!! Hatunnoston arvoinen työ!

  VastaaPoista