tiistaina, toukokuuta 30, 2006

Tässä ne tulevat, maailman rumimmat kantalapusta nostetut silmukat! Saa ihan vapaasti nauraa ja päivitellä. Itse en tiedä nauraisinko, itkisinkö vai raivoaisinko. Vai antaisinko vain olla. P*rkle! Laitetaan oikein isolla, että kaikki varmasti näkevät!

No, eihän ne nyt niiiin hirveät ole tokaisee joku. Laiteaanpa sukka jalkaan ja kaikki mykistyvät:

Rumarumaruma.
Kameran pikselit eivät pysty parempaan lähikuvaan joten tihrustakaa, kyllä se hirvitys näkyy.

Kantalappuhan tehdään tommoisena ruudullisena. Kierroksen ensimmäinen ja viimeinen silmukka neulotaan aina vaaleammalla värillä, jolloin reunasta tulee helposti vähän kirraava. Tähän vielä lisätään ensimmäisen silmukan nosto, jolloin lopputuloksena reunassa on suht pitkiä silmukoita. Niistä sitten kun poimii silmukat jalkaterää varten saadaan aikaiseksi "kivoja" lenkkejä. Ja reikiä. Yleensä saan reiän aikaiseksi vain kulmaan, mutta nyt tuli monta. Taitohan se tämäkin...

Vähän sain piiloteltua noita reikiä kun pujottelen päättelylankoja tuonne väliin, mutta saas nähdä. Toisen sukan kantalappuun koitan kehitellä jotain. Jos siitä tulee edes jollain tapaa parempi, lupaan purkaa tämän höskän.

Muutenkin tuo kantapää on jotenkin koomisen näköinen, tommonen pussi. Hämmästys on valtava, että sukka istuu jalkaan. Joku sisäinen masokisti minussa sai aloittamaan toisen sukan.

Harvemmin on muuten sukan teko kyrsinyt näin paljon. Miksi edes teen mokomaa sukkaa? Olen nähnyt niin monia kauniita kuvia tästä mallista, että halusin samanlaiset myös itselleni. Ja nyt mennään läpi harmaan kiven, perse edellä puuhun. Vaikka tapahtuisi mitä. Stana, KELE!

4 kommenttia:

 1. Kokeile poimia ne kantapään silmukat ns. silmukkarivien välistä eli et otakaan tuota reunimmaista silmukkaa puikolle ja kierrä sitä, vaan poimit uudet silmukat kokonaisen silmukan ympäri.. voiskohan tätä nyt vaikeemmin selittää.. huoh..

  http://www.kaspaikka.fi/neulonta-A&O/tekniikka_ja_rakenne/silmukoiden_poimiminen.html

  Tästä linkistä löydät ihan kuvat tuohon mitä mä yritän selittää.

  VastaaPoista
 2. Ihan kiva sukka, älä turvia raivoile! Jos minä tekisin sen uusiksi, en tekisi kantalapusta shakkiruudullista vaan samalla lailla pikkuruudullisen kuin pohjallisestakin. Mutta tämähän on makuasia.
  Sukka on hieno ja värit paikallaan!

  VastaaPoista
 3. Juuli, pilkkuruutua mietin myös itse, tai sitten leveämpää yksiväristä raitaa lapun reunaan. Kassotaan se toinen sukka ja sitten päätetään ensimmäisen kohtalo.

  Päiville myös kiitos vinkistä, käyn tsekkaamassa.

  VastaaPoista
 4. Ihanan väriset sukat!

  VastaaPoista